سال 9، شماره 2 - ( تابستان 1394 )                   جلد 9 شماره 2 صفحات 38-32 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rostami mal khalife H, Tajbakhsh E, Khamesipor F, Momeni M. Evaluate the frequency of respiratory syncytial virus (RSV) in dairy herds in the Chaharmahal va Bakhtyari province - IRAN. Iran J Med Microbiol 2015; 9 (2) :32-38
URL: http://ijmm.ir/article-1-279-fa.html
رستمی مال خلیفه هاجر، تاج بخش الهه، خامسی پور فهام، مومنی منوچهر. بررسی فراوانی ویروس سنسیشیال تنفسی (RSV) در گاوداری های استان چهارمحال و بختیاری - ایران. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1394; 9 (2) :32-38

URL: http://ijmm.ir/article-1-279-fa.html


1- باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران
2- گروه میکروب شناسی، دانشکده علوم پایه، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران. ، tajbakhshelahe@gmail.com
چکیده:   (11761 مشاهده)

زمینه و اهداف: ویروس سنسیشیال تنفسی گاوی یکی از علل مهم بیماری حاد تنفسی در گوساله ها ی از شیر گرفته و گاوهای پرواری در آمریکا و اروپا می باشد. از آن جا که این ویروس موجب کاهش تولید شیر، افزایش هزینه های درمان و نهایتا مرگ و میر بالا می گردد، عفونت ناشی از این ویروس از نظر اقتصادی از اهمیت زیادی برخوردار است. لذا هدف این مطالعه بررسی فراوانی ویروس سنسیشیال تنفسی  (RSV)در گاوداری های استان چهارمحال و بختیاری – ایران می باشد.

مواد و روش کار: در این تحقیق تعداد 384 نمونه سرم در فاصله زمانی پاییز 1390 تا پاییز 1391 به طریقه تصادفی خوشه ایی از گاوداری های مختلف استان چهارمحال و بختیاری 0 ایران تهیه شدند و آزمون Nested RT-PCR  برای شناسایی ژنوم ویروس سنسیشیال تنفسی مورد استفاده قرار گرفت. برای این منظور ابتدا RNA ویروس با استفاده از کیت استخراج RNA - RNX-PLUS ساخت شرکت سیناژن ایران، استخراج گردید. پس ازسنتز cDNA از روی RNA، تکثیر cDNA با استفاده از زوج پرایمرهای داخلی و خارجی انجام شد. کنترل مثبت کیت BioinGentech (Vet PCRTM Detection Kit)  در این تحقیق به عنوان کنترل مثبت استفاده گردید.

یافته‌ها: از مجموع 384 نمونه سرم جمع آوری شده از گاوداری های مختلف استان 300  نمونه در آزمون Nested RT-PCR واکنش مثبت داشتند که درصد آلودگی، 78/12% گزارش گردید. بیشترین میزان آلودگی در فصل زمستان، جنسیت ماده و در شهرستان شهرکرد گزارش گردید.

نتیجه‌گیری: با توجه به شیوع بالای این ویروس اهمیت مدیریت برای کنترل موثر وجلوگیری از گسترش ویروس را نشان می دهد. که با روش های مختلف کشاورزی نیز در اترباط می باشد. بنابراین، اطلاعات بیشتری برای درک مکانیسم های بقا ویروس در یک منطقه جغرافیایی مورد نیاز است.

متن کامل [PDF 651 kb]   (3984 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: ویروس شناسی پزشکی
دریافت: 1393/3/2 | پذیرش: 1393/10/28 | انتشار الکترونیک: 1394/4/22

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله میکروب شناسی پزشکی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق   ناشر: موسسه فرنام

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Medical Microbiology

Designed & Developed by : Yektaweb Publishr: Farname Inc.