سال 17، شماره 4 - ( مرداد - شهریور 1402 )                   جلد 17 شماره 4 صفحات 440-432 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mahmood Mahdy D, Nazar Mahmood N, Shawkat Ali W. Antagonistic Activity of Bacteriocin-Producing Lactobacillus Local Isolates Against Select Pathogenic Bacterial Strains. Iran J Med Microbiol 2023; 17 (4) :432-440
URL: http://ijmm.ir/article-1-2168-fa.html
محمود مهدی دُعا، نظر محمود نیبراس، شاکات علی والا. فعالیت آنتاگونیستی ایزوله های محلی لاکتوباسیلوس مولد باکتریوسین در برابر منتخب سویه های باکتریایی بیماری زا. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1402; 17 (4) :432-440

URL: http://ijmm.ir/article-1-2168-fa.html


1- گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه مستنصریه، بغداد، عراق ، doaamh19@gmail.com
2- گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه مستنصریه، بغداد، عراق
3- گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه بغداد، بغداد، عراق
چکیده:   (702 مشاهده)

زمینه و اهداف:  لاکتوباسیل ها به دلیل فعالیت های پروبیوتیکی و پتانسیل مقابله با پاتوژن ها شناخته شده اند. این مطالعه با هدف بررسی فعالیت ضد میکروبی سویه‌های لاکتوباسیلوس جدا شده از منابع مختلف در برابر باکتری‌های بیماری‌زا، با هدف شناسایی تولیدکنندگان بالقوه باکتریوسین انجام شد.
مواد و روش کار:  در مجموع ۱۴۰ نمونه از منابع مختلف جمع آوری شد. نمونه ها در محیط های انتخابی مانند MRS و SL آگار برای جداسازی لاکتوباسیلوس در شرایط بی هوازی کشت داده شدند. باکتری های مشکوک گرم مثبت، باسیل های دیپلوئید یا کوکوباسیل ها ظاهر شدند. جدایه‌ها تحت آزمایش‌های بیوشیمیایی مختلف از جمله کاتالاز، اکسیداز، همچنین آزمایش هیدرولیز با رشد بر روی MRS حاوی کربنات کلسیم ۱ درصد انجام شد. فعالیت ضد میکروبی باکتریوسین با استفاده از سه روش (روش انتشار آگار پلاگ، روش دیسک کاغذ فیلتر و روش انتشار در چاهک آگار) غربالگری شد. شناسایی مولکولی بهترین تولیدکننده باکتریوسین با استفاده از توالی یابی ۱۶S rRNA به دست آمد.
یافته ها:  مطالعه نشان داد که L. helveticus DF جدا شده از مدفوع بالاترین کارایی تولید باکتریوسین را نشان می‌دهد. باکتریوسین غلیظ از L. helveticus DF با ۸۰ AU/ml در برابر سودوموناس آئروژینوزا و ۴۰ AU/ml در برابر انتروکوکوس فکالیس، فعالیت ضد باکتریایی قوی در برابر باکتری های مقاوم به چند دارو نشان داد.
نتیجه‌گیری:  این مطالعه پتانسیل باکتریوسین‌های لاکتوباسیلوس را به‌عنوان عوامل ضدباکتریایی مؤثر برجسته می‌کند و جایگزینی امیدوارکننده برای مبارزه با مقاومت آنتی‌بیوتیکی ارائه می‌دهد. تحقیقات بیشتر برای روشن کردن مکانیسم ها و ارزیابی ایمنی و اثربخشی باکتریوسین ها برای استفاده از آنها به عنوان عوامل زیست درمانی ضروری است.

متن کامل [PDF 878 kb]   (201 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: باکتری شناسی پزشکی
دریافت: 1402/3/31 | پذیرش: 1402/6/10 | انتشار الکترونیک: 1402/7/5

فهرست منابع
1. Kumar A, Schweizer HP. Bacterial resistance to antibiotics: active efflux and reduced uptake. Adv Drug Deliv Rev. 2005;57(10):1486-513. [DOI:10.1016/j.addr.2005.04.004] [PMID]
2. Hosien B, Belhaj H, Atia A. Characteristics of antibiotic-resistant bacteria in Libya based on different source of infections. Libyan Int Med Univ J. 2022;7(02):039-044. [DOI:10.1055/s-0042-1759621]
3. 3. Ramzah NHHL, Yenn TW, Lee WH, Loo CY, Tan WN, Ring LC. Antimicrobial Peptides, An Alternative Antimicrobial Agent Against Multi-drug-Resistant Microbes: Source, Application, and Potential. In: Ismail A, Nur Zulkipli F, Husin HS, Öchsner A. (eds) Advancements in Materials Science and Technology Led by Women. Advanced Structured Materials, vol 165. Springer, Cham. [DOI:10.1007/978-3-031-21959-7_17]
4. Joni FH. Isolation and diagnosis of bacteria causing urinary tract infection in pregnant and non-pregnant females with diabetes mellitus type2. Al-Mustansiriyah J Sci. 2018;29(4):23-6. [DOI:10.23851/mjs.v29i4.465]
5. Stoyanova LG, Ustyugova EA, Netrusov AI. Antibacterial metabolites of lactic acid bacteria: their diversity and properties. Appl Biochem Microbiol. 2012;48:229-43. [DOI:10.1134/S0003683812030143]
6. Sharifi Yazdi MK, Davoodabadi A, Khesht Zarin HR, Tajabadi Ebrahimi M, Soltan Dallal MM. Characterisation and probiotic potential of lactic acid bacteria isolated from Iranian traditional yogurts. Ital J Anim Sci. 2017;16(2):185-8. [DOI:10.1080/1828051X.2016.1222888]
7. Zacharof MP, Lovitt R. Bacteriocins produced by lactic acid bacteria a review article. APCBEE Procedia. 2012;2:50-6. [DOI:10.1016/j.apcbee.2012.06.010]
8. Gutiérrez-Cortés C, Suarez H, Buitrago G, Nero LA, Todorov SD. Characterization of bacteriocins produced by strains of Pediococcus pentosaceus isolated from Minas cheese. Ann Microbiol. 2018; 68(6):383-98.‏ [DOI:10.1007/s13213-018-1345-z]
9. Hassan MU, Nayab H, Rehman TU, Williamson MP, Haq K U, Shafi N, et al. Characterisation of bacteriocins produced by Lactobacillus spp. isolated from the traditional Pakistani yoghurt and their antimicrobial activity against common foodborne pathogens. Biomed Res Int. 2020;2020.‏ [DOI:10.1155/2020/8281623] [PMID] [PMCID]
10. Manoharan M, Balasubramaniam TS. An Extensive Review on Production, Purification, and Bioactive Application of Different Classes of Bacteriocin. J Trop Biotechnol Biodivers. 2022;7(3):72735.‏ [DOI:10.22146/jtbb.72735]
11. Corr SC, Li Y, Riedel CU, O'Toole PW, Hill C, Gahan CG. Bacteriocin production as a mechanism for the anti-infective activity of Lactobacillus salivarius UCC118. Proc Natl Acad Sci. 2007;104(18):7617-21. [DOI:10.1073/pnas.0700440104] [PMID] [PMCID]
12. Thirabunyanon M, Thongwittaya N. Protection activity of a novel probiotic strain of Bacillus subtilis against Salmonella Enteritidis infection. Res vet Sci. 2012;93(1):74-81.‏ [DOI:10.1016/j.rvsc.2011.08.008] [PMID]
13. Karami S, Roayaei M, Hamzavi H, Bahmani M, Hassanzad-Azar H, Leila M, et al. Isolation and identification of probiotic Lactobacillus from local dairy and evaluating their antagonistic effect on pathogens. Int J Pharm Investig. 2017;7(3):137-41. [DOI:10.4103/jphi.JPHI_8_17] [PMID] [PMCID]
14. Mirzaei H, Barzgari A. Isolation and molecular study of potentially probiotic lactobacilli in traditional white cheese of Tabriz in Iran. Ann Biological Res 2012;3: 2213-2216.
15. Atassi F, Brassart D, Grob P, Graf F, Servin AL. Lactobacillus strains isolated from the vaginal microbiota of healthy women inhibit Prevotella bivia and Gardnerella vaginalis in coculture and cell culture. FEMS Immunol Med Microbiol. 2006; 48(3):424-32. [DOI:10.1111/j.1574-695X.2006.00162.x] [PMID]
16. Loy A, Lehner A, Lee N, Adamczyk J, Meier H, Ernst J, et al. Oligonucleotide microarray for 16S rRNA gene-based detection of all recognized lineages of sulfate-reducing prokaryotes in the environment. Appl Environ Microbiol. 2002;68(10):5064-81. [DOI:10.1128/AEM.68.10.5064-5081.2002] [PMID] [PMCID]
17. Rahman M, Nahidul Islam MD, Nurul Islam M, Shahnoor HM. Isolation and Identification of Oral Bacteria and Characterization for Bacteriocin Production and Antimicrobial Sensitivity. J Pharm Sci Dhaka Univ. 2015;14(1):103-9. [DOI:10.3329/dujps.v14i1.23742]
18. Dyaee NA, Luti KJK. Classical and Statistical Optimization by Response Surface Methodology For Enhancing Biomass and Bacteriocin Production by Lactobacillus Plantarum. Iraqi J Sci. 2019;60(3):494-508.
19. Biyari S, Fozouni L. The inhibitory effect of probiotic bacteria against drug-resistant Candida species isolated from the oral cavity of the elderly. Shiraz E-Med J. 2018;19(6):2-7. [DOI:10.5812/semj.62026]
20. Balouiri M, Sadiki M, Ibnsouda SK. Methods for in vitro evaluating antimicrobial activity: a review. J Pharm Anal. 2016;6(2):71-9. [DOI:10.1016/j.jpha.2015.11.005] [PMID] [PMCID]
21. Hussain MA. Antibacterial effect of probiotic lactic acid bacteria on some pathogens. J Genes Environ Resour Conserv. 2022;10(1):1-6.
22. Dai J, Fang L, Zhang M, Deng H, Cheng X, Yao M, et L. Isolation and identification of new source of bacteriocin-producing Lactobacillus plantarum C010 and growth kinetics of its batch fermentation. World J Microbiol Biotechnol. 2022;38(4):67. [DOI:10.1007/s11274-022-03244-1] [PMID]
23. Antonio MAD, Hawes SE, Hillier SL. The identification of vaginal Lactobacillus species and the demographic and microbiologic characteristics of women colonized by these species. J Infect Dis. 1999;180(6):1950-6. [DOI:10.1086/315109] [PMID]
24. Ibrahim SA, Ayivi R D, Zimmerman T, Siddiqui S A, Altemimi AB, Fidan H. et al. Lactic acid bacteria as antimicrobial agents: Food safety and microbial food spoilage prevention. Foods. 2021;10(12):3131.‏ [DOI:10.3390/foods10123131] [PMID] [PMCID]
25. Gu Q. Bacteriocinogenic Lactic Acid Bacteria and Antibacterial Mechanisms. In: Bacteriocins. Singapore: Springer Nature Singapore. 2023. p. 39-61.‏ [DOI:10.1007/978-981-99-2661-9_3]
26. Dubernet S, Desmasures N, Guéguen M. A PCRbased method for identification of lactobacilli at the genus level. FEMS Microbiol Lett. 2002; 214(2):271-5. [DOI:10.1111/j.1574-6968.2002.tb11358.x] [PMID]
27. Tagg JR, Read RSD, McGiven AR. Bacteriocine production by group A streptococci. Pathology. 1971;3(4):277-8.‏ [DOI:10.3109/00313027109073746]
28. Rogers AM, Montville TJ. Improved agar diffusion assay for nisin quantification. Food Biotechnol. 1991;5(2):161-8.‏ [DOI:10.1080/08905439109549799]
29. Champiri ID, Bamzadeh Z, Rahimi E, Rouhi L. Isolation and identification of Lactobacillus brevis from local cheese of bazoft and evaluation of antimicrobial activity against some pathogenic microorganisms. Iran J Med Microbiol. 2022;16(1):17-34.‏ [DOI:10.30699/ijmm.16.1.17]
30. Mahmoud Farhan S, Mahmoud Abd El-Baky R, Abdalla M, Osama El-Gendy A, Farag Azmy A. Efficacy of Amikacin and Imipenem Against Multi-Drug Resistant Gram-Negative Bacteria Isolated from Wound Infections, Egypt. Iran J Med Microbiol. 2023;17(2):218-29.‏ [DOI:10.30699/ijmm.17.2.218]
31. Ghorani M. Antiviral Effects of Probiotic Metabolites. Iran J Med Microbiol. 2022;16(2):83-97.‏ [DOI:10.30699/ijmm.16.2.83]
32. Ghorbani Z, Koupaei M, Saderi H, Amin Marashi SM, DehghanZadeh Z, & Owlia P. Inhibitory Effect of Supernatant and Lysate of Saccharomyces cerevisiae on Expression of exoA Gene of Pseudomonas aeruginosa. Iran J Med Microbiol. 2023;17(3):288-93. [DOI:10.30699/ijmm.17.3.288]
33. Altalhi AA. Antilisterial activity of plantaricin UG1 during manufacture of Zabady and Kareesh cheese: Two Arabian dairy products. Int J Biomed Sci. 2008;4(4):319.
34. Aziz RA, Salman, JAS, Hamel AH. Study of the Synergistic effect between purified and produced bacteriocin from bacteria Lactococcus lactis ssp. lactis Against Species of Pathogenic bacteria. J Coll Basic Educ. 2020;26:107.
35. Jamalifar H, Rahimi H, Samadi N, Shaverdi A, Sharifian Z, Hosseini F, et al. Antimicrobial activity of different Lactobacillus species against multi-drug resistant clinical isolates of Pseudomonas aeruginosa. Iran J Microbiol. 2011;3(1):21-5.
36. Zohreh-Mirbagheri S, Meshkat Z, Naderinasab M, Rostami S, Sadat-Nabavinia M, Rahmati M. Study on imipenem resistance and prevalence of blaVIM1 and blaVIM2 metallo-beta lactamases among clinical isolates of Pseudomonas aeruginosa from Mashhad, Northeast of Iran. Iran J Microbiol. 2015;7(2):72-8.

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله میکروب شناسی پزشکی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق   ناشر: موسسه فرنام

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Medical Microbiology

Designed & Developed by : Yektaweb Publishr: Farname Inc.