جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای درماتوفیت

فاطمه رکوعی، شبنم رضوی، سید جمال هاشمی،
سال ۷، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۲ )
چکیده

زمینه و اهداف: درماتوفیتوزیس یک بیماری واگیردار است که توسط درماتوفیت ها ایجاد می‌شود. این ارگانیسم‌ها قادر به شکستن کراتین موجود در اپیدرم، مو و ناخن می‌باشند.
مواد و روش کار: این تحقیق تحت عنوان بررسی آلودگی‌های قارچی پول‌های رایج کشور در مبتلایان به کچلی به مدت ۸ ماه صورت گرفت. ۶۰۰ قطعه اسکناس و ۱۰۰ عدد سکه مورد بررسی قرار گرفت. ۴۰۰ قطعه مربوط به بیماران مبتلا به کچلی ، ۱۰۰ قطعه اسکناس در گردش، و ۱۰۰ قطعه اسکناس نو بود. اسکناس‌ها در محیط Scc، به روش تکان دادن و تماس با محیط، کشت داده شد. از سکه‌ها نیز از طریق تماس مستقیم سکه با محیط و استفاده از چسب اسکاچ، کشت بعمل آمد.
یافته‌ها: تعداد ۶ مورد درماتوفیت (۶/۱%) از کشت ۴۰۰ قطعه اسکناسی که از بیماران گرفته بودیم، بدست آمد. ۲ مورد آن اپیدرموفیتون فلوکوزوم و ۴ مورد تریکوفیتون منتاگروفایتیس بود. از۱۰۰ قطعه اسکناس نو و ۱۰۰ قطعه اسکناس افراد سالم هیچ‌گونه درماتوفیتی، جدا نشد.
نتیجه‌گیری: پول بیمار مبتلا به کچلی می‌تواند به عامل کچلی آلوده شود و به این ترتیب وسیله‌ای برای انتقال آلودگی به افراد سالم باشد.ازآنجایی‌که برخلاف وسایل شخصی مبتلایان به کچلی که اغلب با اکراه مورد مصرف دیگران قرار می‌گیرد، معمولاً حساسیتی به اخذ پول از این بیماران وجود ندارد، با توجه به نتایج مطالعه حاضر و امکان انتقال آلودگی از پول این افراد، به نظر می‌رسد، باید استراتژی‌های لازم در پیشگیری از این انتقال بعمل آید.

ابراهیم سلیمی صبور، مهسا فتاحی، کامران رضایی، انسیه لطف علی، آزاده خادمیان،
سال ۱۶، شماره ۲ - ( ۱-۱۴۰۱ )
چکیده

زمینه و اهداف:  درماتوفیتوز یک بیماری قارچی سطحی است. Prosopis farcta برای کاربردهای درمانی اتنوبوتانی و پزشکی مورد استفاده قرار گرفته است. مطالعۀ حاضر با هدف بررسی خواص ضدقارچی عصارۀ Prosopis farcta براساس یک گزارش اتنوبوتانی از استان یزد (کشور ایران) علیه منتاگروفایتیس تریکوفیتون (PTCC ۵۰۵۴) و پنج سویۀ بالینی مقاوم به تربینافین از این قارچ انجام شد.
مواد و روش کار:  حساسیت دارویی عصارۀ متانولی و آمفوتریسین B در شرایط برون-تنی مطابق با روش CLSI-M۳۸-A۲ انجام گردید. فرمولاسیون محلول موضعی (۱ درصد) با عصاره­ی ریشۀ P. farcta ساخته شد. تعداد نه عدد موش صحرایی نر نژاد Sprague توسط T. mentagrophytes آلوده شدند و برای فعالیت ضددرماتوفیت به­ صورت برون-تنی مورد ارزیابی قرار گرفتند.
یافته ها:  مقدار ارزش MIC آمفوتریسین B   
≤۰.۵ میکروگرم در میلی لیتر در برابر همۀ سویه­‌ها بود. عصارۀ متانولی کمترین مقدار ارزش­‌های MIC و MFC را در برابر فعالیت قارچی نشان داد (هر دو با ۰/۰۰۶۲۵mg/mL ). دورۀ کامل درمان ۲۱ روزه با تربینافین به کمک محلول ساخته­ شده از عصارۀ متانول ۸۰ درصد از ریشۀ P. farcta به ۱۰ روز کاهش یافت.
نتیجه‌گیری:  P. farcta می‌­تواند در مقایسه با آمفوتریسین B به عنوان یک ماده ضدقارچی قدرتمند و ضد ایزوله­‌های بالینی درماتوفیت­‌ مقاوم به تربینافین، در نظر گرفته شود.

شهاد بشیر بهد، دینا یوسف محمد،
سال ۱۷، شماره ۶ - ( ۹-۱۴۰۲ )
چکیده

زمینه و اهداف:  درمان موثر درماتوفیتوز نیازمند مصرف آنتی بیوتیک است که می تواند به سلامت بدن آسیب برساند. هدف این مطالعه مرور سیستماتیک ارزیابی حساسیت درماتوفیت ها به عصاره های گیاهی و رسیدگی به این شکاف مهم در درک مقاومت و درمان درماتوفیت ها است.
مواد و روش کار:  دانه‌های Eriobotrya japonica جمع‌آوری، آسیاب و استخراج شد و سپس آنالیز GC-MS برای شناسایی ترکیبات ثانویه انجام شد. سپس تیمارهای عصاره گیاهی (اتانول) در غلظت (۳۰۰، ۱۵۰ و ۷۵ میلی‌گرم در میلی‌لیتر) با تیمار شاهد (-) و تیمار شاهد (+) حاوی یک ضد قارچ دارویی (نیستاتین) برای درمان آن ساخته شد. درماتوفیت ها و نشان دهنده میزان مهار برای هر ایزوله از درماتوفیت ها (Trichophyton rubrum، Trichophyton mentographytes، Microsporum canis، Trichophyton verrucosum، Trichophyton quinckeanum، Epidermophyton، Trichophyton simii، Trichophyton interdigitale و Fusarium).
یافته ها:  عصاره بذر رشد درماتوفیت‌ها را در غلظت ۳۰۰ میلی‌گرم بر میلی‌لیتر با درصد بازداری از ۱۰۰ درصد تا ۹۶/۵۶ درصد در مقایسه با غلظت‌های ۱۵۰ و ۷۵ میلی‌گرم در میلی‌لیتر، با درصد بازداری از ۹۷/۲۷ درصد تا ۸۶/۶۶ درصد، به‌طور معنی‌داری مهار کرد. و به ترتیب از ۹۳/۶۶ درصد به ۷۹/۸۴ درصد رسید. نتایج تجزیه و تحلیل GC-MS نشان داد که عصاره اتانولی دانه لوکوت دارای ترکیبات شیمیایی فعال فراوانی از جمله بیست و پنج ترکیب گیاهی است که در عصاره دانه با E. japonica L متمایز می شود. علاوه بر این، درصد سطح بالایی نیز دارد. در هر عصاره پروپیلن گلیکول مونولئات ۵/۰۳ درصد، D-Mannitol یا DL-Glucitol ۵/۶۷ درصد، بتا سیتوسترول ۵/۷۰ درصد، n-هگزادکانوئیک اسید ۱۴/۵۳ درصد و ۹، ۱۲-Octadecadienoic اسید (Z, Z) - ۲۲/۸۵ درصد بود.
نتیجه‌گیری:  بر اساس نتایج بدست آمده، عصاره اتانولی گیاه لوکوتا به میزان قابل‌توجهی در مهار رشد بیشتر درماتوفیت‌ها مؤثر بود، اما جنس فوزاریوم از حساسیت کمتری برخوردار بود. این در انتخاب عصاره های گیاهی در درمان درماتوفیت ها مفید است که اهمیت آنها و حاوی ترکیبات فعال مفید آنها را تایید می کند.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله میکروب شناسی پزشکی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق   ناشر: موسسه فرنام

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Medical Microbiology

Designed & Developed by : Yektaweb Publishr: Farname Inc.