زمینه و اهداف: درمان موثر درماتوفیتوز نیازمند مصرف آنتی بیوتیک است که می تواند به سلامت بدن آسیب برساند. هدف این مطالعه مرور سیستماتیک ارزیابی حساسیت درماتوفیت ها به عصاره های گیاهی و رسیدگی به این شکاف مهم در درک مقاومت و درمان درماتوفیت ها است.
مواد و روش کار: دانههای Eriobotrya japonica جمعآوری، آسیاب و استخراج شد و سپس آنالیز GC-MS برای شناسایی ترکیبات ثانویه انجام شد. سپس تیمارهای عصاره گیاهی (اتانول) در غلظت (۳۰۰، ۱۵۰ و ۷۵ میلیگرم در میلیلیتر) با تیمار شاهد (-) و تیمار شاهد (+) حاوی یک ضد قارچ دارویی (نیستاتین) برای درمان آن ساخته شد. درماتوفیت ها و نشان دهنده میزان مهار برای هر ایزوله از درماتوفیت ها (Trichophyton rubrum، Trichophyton mentographytes، Microsporum canis، Trichophyton verrucosum، Trichophyton quinckeanum، Epidermophyton، Trichophyton simii، Trichophyton interdigitale و Fusarium).
یافته ها: عصاره بذر رشد درماتوفیتها را در غلظت ۳۰۰ میلیگرم بر میلیلیتر با درصد بازداری از ۱۰۰ درصد تا ۹۶/۵۶ درصد در مقایسه با غلظتهای ۱۵۰ و ۷۵ میلیگرم در میلیلیتر، با درصد بازداری از ۹۷/۲۷ درصد تا ۸۶/۶۶ درصد، بهطور معنیداری مهار کرد. و به ترتیب از ۹۳/۶۶ درصد به ۷۹/۸۴ درصد رسید. نتایج تجزیه و تحلیل GC-MS نشان داد که عصاره اتانولی دانه لوکوت دارای ترکیبات شیمیایی فعال فراوانی از جمله بیست و پنج ترکیب گیاهی است که در عصاره دانه با E. japonica L متمایز می شود. علاوه بر این، درصد سطح بالایی نیز دارد. در هر عصاره پروپیلن گلیکول مونولئات ۵/۰۳ درصد، D-Mannitol یا DL-Glucitol ۵/۶۷ درصد، بتا سیتوسترول ۵/۷۰ درصد، n-هگزادکانوئیک اسید ۱۴/۵۳ درصد و ۹، ۱۲-Octadecadienoic اسید (Z, Z) - ۲۲/۸۵ درصد بود.
نتیجهگیری: بر اساس نتایج بدست آمده، عصاره اتانولی گیاه لوکوتا به میزان قابلتوجهی در مهار رشد بیشتر درماتوفیتها مؤثر بود، اما جنس فوزاریوم از حساسیت کمتری برخوردار بود. این در انتخاب عصاره های گیاهی در درمان درماتوفیت ها مفید است که اهمیت آنها و حاوی ترکیبات فعال مفید آنها را تایید می کند.