جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای کشاورزی

شعله میرزایی، فاطمه کشاورزی، پژمان کرمی،
سال ۱۵، شماره ۳ - ( خرداد - تیر ۱۴۰۰ )
چکیده

زمینه و اهداف :  هلیکوباکتر پیلوری (H. Pyloriیکی از دلایل التهاب معده و زخم معده است. این باکتری یک عامل مستعدکنندۀ آدنوکارسینومای معده است. سیتوتوکسین A رمزگذاری‌شده به‌وسیلۀ ژن cagA یکی از عوامل اصلی شدت بیماری‌زایی این باکتری‌ها بوده و به دلیل تنوع ژنتیکی در مناطق مختلف جغرافیایی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. هدف از این مطالعه بررسی شیوع ژن cagA در بیماران مبتلا به زخم معده بود.
مواد و روش کار :  هفتاد و پنج نمونه بلوک پارافینی بیوپسی معده به‌طور اتفاقی مربوط به بیماران آلوده با H. Pylori و مبتلا به زخم معده در استان کرمانشاه در بهار ۱۳۹۵ بررسی شد. DNA نمونه‌ها با روش جوشاندن استخراج شد و در ادامه نمونه‌های DNA استخراج‌شده با استفاده از جفت آغازگرهای خاص برای یک منطقه محافظت‌‍شده در ژن glmM و وجود cagA، با PCR بررسی شدند.
یافته ها :  از ۷۵ نمونه، ۵۶ مورد (۷۴/۶۶%) glmM مثبت بودند که از بین آنها ۳۹ بیمار (۶۹/۶۴%) برای ژن cagA مثبت بودند. در مقایسه بیماران از نظر جنسیت، فراوانی ژن cagA در مردان و زنان به ترتیب ۲۲ (۳۹/۲۸ درصد) و ۱۷ (۳۰/۳۵ درصد) بود. سرانجام، با مقایسه بیماران از نظر سن، ۱۶ مورد (۲۱/۳۳ درصد) جوان‌تر از ۴۰ سال و ۲۳ مورد (۴۱/۷ درصد) بزرگتر از ۴۰ سال بودند.
نتیجه‌گیری :  نتایج این مطالعه ارتباط معنی‌داری بین فراوانی ژن cagA و زخم معده در بیماران مورد مطالعه نشان داد.


کامبیز نجفی، ناهید حقنظری، کامبیز داوری، فاطمه کشاورزی،
سال ۱۵، شماره ۶ - ( آذر - دی ۱۴۰۰ )
چکیده

زمینه و اهداف:  مطالعه حاضر با هدف بررسی شرایط بهینه برای استخراج و خالص سازی آنزیم پنی سیلیناز انجام شد. منبع آنزیم، با
کتری ۶۳۴۶Bacillus licheniformis  بدست آمده سازمان پژوهش­ های علمی­- صنعتی ایران بود.
مواد و روش کار:  باکتری  B. licheniformisدر محیطی حاوی نمک های معدنی، ترکیبات نیتروژن دار و منابع کربنی کشت داده شد. بعد از برداشت و آماده سازی سوسپانسیون باکتری، تخریب دیواره سلولی باکتری به روش تلفیقی از لیزوزیم و اولتراسونیکاسیون ضعیف جهت تهیه عصاره خام سلولی، صورت گرفت. سپس با روش کروماتوگرافی و الکتروفورز مقدار آنزیم تعیین شد. علاوه بر این، بهترین دمای رشد و بهترین زمان انکوباسیون بر اساس میزان جذب نمونه‌ها در طول موج ۲۴۰ نانومتر، میزان فعالیت آنزیمی ، بهینه‌سازی شدت هوادهی، بهینه سازی زمان تولید آنزیم و pH بهینه مشخص شد.
یافته ها:  در هر لیتر کشت حدود ۸ گرم سلول بازیابی شد. pH بهینه ۶/۵ تعیین گردید. ارزیابی پایداری حرارتی آنزیم در زمان‌های مختلف نشان داد که، آنزیم برای بیش از ۱ ساعت در دمای ۲۰ تا ۴۵ درجه سانتی‌گراد پایدار است، در حالی که در ۶۰ درجه سانتی‌گراد در ۱۰ دقیقه غیرفعال می‌شود. همچنین بهترین زمان انکوباسیون برای باکتری ۹ ساعت در دمای ۳۰ درجه سانتی گراد است. همچنین از لحاظ شدت هوا­دهی بالاترین میزان تولید آنزیم در ارلن­ های ۲۵۰ میلی­ لیتری با حجم ۵۰ میلی­ لیتر محیط کشت، در دورRPM ۲۰۰، به دست آمد. میزان تولید آنزیم در این شرایط به unit/ml ۲۳۹۴ رسید، هوا دهی بیشتر باعث اثر مهار کنندگی اکسیژن و کاهش فعالیت آنزیم تولید شده، گردید.
نتیجه‌گیری:  باکتری B. licheniformis میکروارگانیسم مناسبی برای استخراج آنریم پنی سیلیناز است.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله میکروب شناسی پزشکی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق   ناشر: موسسه فرنام

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Medical Microbiology

Designed & Developed by : Yektaweb Publishr: Farname Inc.