جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای دارما تجا

دکتر نیلما آنگالی، دکتر مدهوسودان آپارو پاتیل، دکتر ویجای دارما تجا،
سال ۱۳، شماره ۳ - ( مرداد - شهریور ۱۳۹۸ )
چکیده

زمینه و اهدف: بیماری سل همه‌ساله بیشتر از یک میلیون نفر را در میان کشورهای با درآمد کم و یا متوسط می‌کشد. درک روند وقوع، شیوع و مرگ‌ومیر توبرکلوز (سل) برای پیگیری موفقیت در برنامه‌های کنترل آن بسیار مهم است. تشخیص میکروبیولوژیکی بیماری‌های ناشی از مایکوباکتری‌ها باید سریع و مؤثر باشد تا از ابتلا به بیماری جلوگیری و مدیریت عفونت را بهینه کند.
 
مواد و روش کار: درمجموع، ۱۴۱۲ نمونۀ بالینی سل ریوی و خارج ریوی از ژانویه تا دسامبر ۲۰۱۷ در انستیتوی علوم پزشکی نظام، حیدرآباد، پاکستان، مطالعه شد. تمام نمونهها مطابق رویه‌های عملیاتی استاندارد پردازش شدند. تمام نمونهها با میکروسکوپ، کشت، و با کمک دستگاه تشخیص مولکولی GeneXpert بررسی شدند.
 
یافته‌ها: از ۱۴۱۲ نمونۀ دریافت‌شده ۸۱۳ نفر مرد (۵۷/۶%) و ۵۹۹ زن (۴۲/۴%) بودند. از بین این نمونه‌ها، ۸۱۸ مورد (۵۷/۹%) نمونۀ سل ریوی و ۵۹۴ نمونۀ خارج ریوی وجود داشت. شیوع مایکوباکتریوم ۶/۲۱% بود که از این تعداد مایکوباکتریوم توبرکلوزیس در ۳/۱۸% و مایکوباکتریوم‌های غیر توبرکولوز (۲۵/۳%) مشاهده شد. میزان آلودگی ۲/۶% (۳۷ مورد از ۱۴۱۲) بود. در میان موارد مثبت، شایع‌ترین گروه سنی مبتلا ۳۰-۲۱ سال (۲۲/۲%) بود. حدود ۶۴ نفر (۴/۴۳ درصد) اسمیر مثبت داشتند. در مجموع ۲۰۰ ایزوله (۱۶/۱۴%) باحداقل یک سیستم کشت LJ یا سیستمBacT Alert ۳D  بازیابی شدند. MTB در ۲۱۶ (۱۵/۲۹) توسط GeneXpert بازیابی شد. MDRTB در ۸ (۳/۷%) توسط GeneXpert تشخیص داده شد.
 
نتیجهگیری: کمپلکس مایکوباکتریوم توبرکلوزیس مسئول عوارض و مرگ و میر عظیمی در سراسر جهان است. تاخیر در تشخیص ممکن است استفاده از درمان مناسب را به تعویق اندازد و برای بیمار مضر باشد. به دلیل طولانی بودن زمان کشت سنتی، تکنیک‌های جدید مولکولی امکان تشخیص سریع آزمایشگاهی و حساستر توبرکلوزیس را فراهم می‌کند.

 


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله میکروب شناسی پزشکی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق   ناشر: موسسه فرنام

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Medical Microbiology

Designed & Developed by : Yektaweb Publishr: Farname Inc.