جستجو در مقالات منتشر شده


۵ نتیجه برای جلالی

حسین تاجیک ، سیدمهدی رضوی روحانی، فرنود شکوهی ثابت جلالی، آرزو بیانی ،
سال ۳، شماره ۲ - ( تابستان و پاییز ۱۳۸۸ )
چکیده

زمینه و اهداف: مونولورین یکی از معروف ترین گلیسرول مونواسـتر های اسـید لوریـک است که بر روی طیـف گستـرده ای از باکتری ها تاثیرات قابل ملاحظه مهاری دارد. جهت تقویت و گسترش اثرات مهاری آن از مواد شلاته کننده نظیر EDTA و مواد اسید کننده استفاده می شود. هدف از این مطالعه ارزیابی خاصیت مهاری مونولورین بر استافیلوکوکوس اورئوس و اثرات کاهش دهندگی مواد آلی موجود در گوشت بر خواص ضدباکتریایی آن بود.
روش بررسی: حداقل غلظت مهاری مونولورین به تنهایی و همراه با EDTA و اسید لاکتیک بر استافیلوکوکوس اورئوس در محیط نورینت براث بررسی گردید. در مرحله بعد خواص ضد میکروبی مونولورین به تنهایی و همراه با اسید لاکتیک در گوشت استریل و همچنین خواص ضد میکروبی آن همراه با EDTA در گوشت غیر استریل ارزیابی شد. یافته های بدست آمده با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یک طرف (ANOVA) ارزیابی شدند.
یافته ها: یافته ها نشان داد حداقل غلظت کننده مونولورین بر روی استافیلوکوکوس اورئوس برابر ۳۲ میکروگرم در میلی لیتر بوده است. این میزان در اثر EDTA و اسید لاکتیک به طور معنی دار و به ترتیب به ۱۶ و ۸ میکروگرم در میلی لیتر کاهش یافته است (p<۰,۰۵). یافته های حاصل از شمارش میکروبی در نمونه های گوشت استریل و غیر استریل موید تاثیر معنی دار افزودن EDTA و اسید لاکتیک در افزایش قدرت ضد میکروبی مونولورین بود (p<۰.۰۵).
نتیجه گیری: مونولورین می تواند به عنوان یک ماده نگهدارنده و ممانعت کننده از فساد به گوشت گاو افزوده گردد. همچنین مواد آلی موجود در فرآروده های گوشتی می توانند خواص ضد میکروبی مونولورین را بر علیه استافیلوکوکوس اورئوس کاهش دهند. در مقابل افزودن مواد شلاته کننده و اسید کننده به محیط های گوشتی می تواند به طور معنی دار سبب افزایش قدرت ضد میکروبی مونولورین بر علیه استافیلوکوکوس اورئوس در مواد غذایی گردد

حسین تاجیک، فرنورد شکوهی ثابت جلالی،
سال ۴، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۸۹ )
چکیده

زمینه و اهداف: اسیدهای چرب و مشتقات آنها ترکیباتی هستند که به فراوانی در فرآوردهای طبیعی گیاهی و دامی یافت می شوند. هدف از انجام این مطالعه تعیین اثرات مهاری اسیدهای چرب (اسیدلوریک، اسیدکاپریک، اسید پالمیتولئیک، اسید اولئیک) و منوگلیسریدهای آنها (منولورین، منوکاپرین، منوپالمیتولئین، منولئین) بر سویه O۱۵۷ :H۷ اشریشیا کلی بود.
روش بررسی: به منظور ارزیابی اثرات ضد باکتریایی، از روش رقیق سازی در محیط مایع (Broth dilution) به روش میکرو استفاده گردید. به محیط کشت، همراه با باکتری، میزان لازم از هر یک از اسیدهای چرب و منوگلیسرید آنها اضافه شد تا غلظت نهایی آنها در داخل محیط کشت، ۱۶/۰، ۳۱/۰، ۶۳/۰، ۲۵/۱ و ۵/۲ میلی مول گردد. سپس نمونه‌ها در دمای ۳۷ درجه سانتی گراد گرمخانه گذاری شد. نمونه های حاوی باکتری و بدون اسیدهای چرب و منوگلیسیریدها به عنوان کنترل در نظر گرفته شد. برای پردازش داده‌ها از نرم افزار SPSS version ۱۱,۰.۰۱ و برای تجزیه و تحلیل نتایج از آزمون آنالیز واریانس یکطرفه ANOVA استفاده شد.
 یافته ها: اسید کاپریک و منوگلیسرید آن نسبت به سایر اسیدهای چرب مورد آزمایش به طور معنی دار اثرات ضد باکتریایی بیشتری بر روی سویه O۱۵۷ :H۷ نشان دادند (P<۰,۰۵). همچنین اسید کاپریک در غلظت ۶۳/۰ میلی‌مول و بیشتر قدرت ضد باکتریایی قابل ملاحظه‌ای داشت.
نتیجه گیری: اسیدهای چرب و منوگلیسیریدهای آنها، به‌ویژه اسید کاپریک و منوگلیسرید آن بر سویه O۱۵۷ :H۷ اثر ضد باکتریایی دارند. این تاثیر با افزایش غلظت اسید کاپریک بیشتر است.

کوروش رحیمیان، مریم واعظ جلالی، مهرداد رستمی، نرجس شوکت پور، پدرام احمدپور،
سال ۹، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۴ )
چکیده

زمینه و اهداف:  در ویروس هپاتیت B یکی از مشکلات اصلی درمان با لامیوودین، پیدایش موتاسیون در موتیف YMDD در ژن پلی مراز (P) ویروس است، که باعث موتاسیون مقاوم به لامیوودین می شود. هدف از این مطالعه، بررسی شیوع موتانت های YMDD در میان بیماران مبتلا به هپاتیت B‌ مزمن و دریافت کنندگان پیوند کلیه را بود.

مواد و روش ها: در این مطالعه، ۸۰ بیمار دریافت کننده پیوند کلیه در شهر تهران که آلوده به عفونت مزمن HBV بودند، مورد بررسی قرار گرفتند. سرم خون جمع آوری شده از بیماران توسط آزمایشات مولکولی(Nested PCR) برای آنتی ژن سطحی ویروس هپاتیت B مطالعه گردید. بعد از انجام تست­های آزمایشگاهی، نتایج با نرم افزارهای اختصاصی مولکولی آنالیز شدند.

یافته ها: در این مطالعه از ۸۰ نفر مورد بررسی ، ۳۰ نفر HBV DNA آنها مثبت شد. این افراد در محدوده سنی ۷۴-۲۸ سال با میانگین سنی ۲۳ ± ۵۱ بودند. وجود موتاسیون های مقاومت به لامیوودین  در ناحیه YMDDدر میان ۱۲ بیمار هپاتیت B مزمن شناسایی شد (۴۰%بیماران).

بحث: در مورد مصرف لامیوودین در بیماران دریافت کننده پیوند کلیه و مبتلا به عفونت مزمن اHBV هنوز ناشناخته های زیادی مطرح است. ولی آنچه که بیشتر مطالعات آن را تایید کرده اند آنست که مصرف این دارو در این بیماران مطمئن است و بهتر است قبل از پیوند کلیه مصرف آن آغاز شود. پیگیری Follow up)) بیماران مبتلا به HBV و دریافت کننده های پیوند کلیه که تحت درمان با لامیوودین قرار دارند، از نظر مصرف داروهای ایمنوساپرسیو و آنالیز مولکولی HBV-DNA در مراحل مختلف بیماری شان، توصیه می شود. به این ترتیب امکان بررسی تاثیر این موتاسیونها در درمان هپاتیت B در بیمارانی که دریافت کننده داروهای ایمنو ساپرسیو فراهم می شود. 


عطیه دربندی، الناز اوحدی، فاطمه نظام زاده، صبا جلالی فر، عابد زاهدی بیالوایی،
سال ۱۷، شماره ۳ - ( خرداد - تیر ۱۴۰۲ )
چکیده

تعداد فزاینده‌ای از اسناد نشان می‌دهد که افزایش میانگین دمای جهانی می‌تواند یکی از چندین علت ظهور و پیدایش مجدد بیماری در بین جمعیت‌های انسانی و حیوانی باشد. در این راستا، اقلیم بیشتر بر بیماری‌های ناشی از پاتوژن‌هایی تأثیر می‌گذارد که بخشی از چرخه زندگی خود را در خارج از میزبان می‌گذرانند و در معرض محیط قرار می‌گیرند، مانند بیماری‌های منتقله از آب، پاتوژن‌های منتقله از غذا و بیماری‌های مشترک بین انسان و دام. علاوه بر این، جابجایی و مهاجرت مردم و آسیب به زیرساخت‌های بهداشتی ناشی از افزایش پیش‌بینی‌شده تغییرات آب و هوایی می‌تواند به طور غیرمستقیم به انتقال بیماری‌های عفونی کمک کند. با این حال، اگرچه کره زمین به طور قابل توجهی گرمتر از یک قرن پیش است، اسنادی وجود دارد که این تغییرات آب و هوایی منجر به وقوع بیماری ها شده است. تجزیه و تحلیل نقش آب و هوا در پیدایش بیماری های عفونی نیازمند همکاری بین رشته ای بین اقلیم شناسان، پزشکان، محققان اجتماعی و زیست شناسان است. درک ارتباط بین تغییرات اقلیمی و اکولوژیکی به عنوان عوامل تعیین کننده ظهور و توزیع مجدد بیماری در نهایت به بهینه سازی روش های پیشگیرانه کمک می کند. در اینجا، شواهد علمی در مورد چگونگی تأثیر گرمایش جهانی و الگوهای مختلف بر بیماری‌های عفونی باکتریایی انسان را مرور می‌کنیم.


اسمی ینتی جلیاسرین جلالی، آدن آت طاهر، پری ایسواتی اوتامی، عرفان زمزانی،
سال ۱۸، شماره ۶ - ( آذر - دی ۱۴۰۳ )
چکیده

زمینه و هدف: شیوع بیماری های متعددی که از طریق آب میوه سرایت می کنند به طور گسترده گزارش شده است. روش های استریل کردن و پاستوریزه کردن، محتوای مواد فعال زیستی موجود در آب میوه را از بین می برد. بنابراین، آب میوه ها باید با استفاده از تکنیک های مختلف استریل شوند. این مطالعه با هدف بررسی کاربرد غیرفعال سازی فتودینامیک (PDI) با استفاده از اریتروزین B برای غیرفعال کردن پاتوژن شیگلا دیسانتری در آب پرتقال انجام شد.
مواد و روش‌ها: نمونه آب پرتقال با شیگلا دیسانتری تلقیح شد. دیود ساطع نور (LED) و منابع نور سبز چند رنگی برای تابش حساس کننده به نور اریتروزین B استفاده شد. زنده ماندن سلول ها با استفاده از روش شمارنده کلونی تعیین شد. مدت تابش به ترتیب ۱۰، ۲۰ و ۳۰ دقیقه ارزیابی شد.
یافته ها: نتایج نشان داد که نه درمان LED و نه درمان حساس کننده نور به تنهایی برای شیگلا دیسانتری مخرب نیست. در غیر این صورت، یک درمان ۳۰ دقیقه‌ای با نور سبز و ترکیب اریتروزین B، بقای کلنی شیگلا دیسانتریا را به ۷۳/۴۹%کاهش داد (در مقابل ۳۶/۵% با منبع پلی کروماتیک).
نتیجه‌گیری: PDI با استفاده از اریتروزین B می‌تواند روشی بالقوه برای کاهش عفونت باکتریایی در آب میوه باشد.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله میکروب شناسی پزشکی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق   ناشر: موسسه فرنام

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Medical Microbiology

Designed & Developed by : Yektaweb Publishr: Farname Inc.