زهرا نظری، رامین آبیری، رضا حیدری مقدم، گودرز چهری، امیرهوشنگ الوندی، حمیدرضا مهاجرانی،
سال ۱۷، شماره ۳ - ( خرداد - تیر ۱۴۰۲ )
چکیده
زمینه و اهداف: عفونتهای دهان بین افراد در هر سنی معمول است و میتواند التهاب سیستمیک را فعال کند. میکروبیوتا از انواع میکروارگانیسم ها تشکیل شده است که نقش مهمی در متابولیسم، عملکرد سیستم ایمنی و هموستاز دارند. میکروبیوتای دهان در پلاک های آترواسکلروتیک انسان با تکنیک های مختلف شناسایی شده است. بنابراین، تمرکز مطالعه تعیین همبستگی بین پارامترهای متابولیک و ترکیب میکروبیوتای دهان در بیماران مبتلا به آترواسکلروز با روشهای الکتروفورز ژل گرادیان دناتورهکننده (DGGE) بود.
مواد و روش کار: در این مطالعه مورد-شاهدی، ۱۳۹ بزاق از بیماران مبتلا به تصلب شرایین و افراد سالم از بیمارستان قلب و عروق امام علی (ع) کرمانشاه جمعآوری شد. پس از استخراج DNA، محصولات PCR با استفاده از سنجش DGGE مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفتند.
یافته ها: در این مطالعه ۸۹ نفر (۳۶%) دارای سابقه تصلب شرایین و ۵۰ نفر (۳۶%) سالم بودند. بین میانگین کلسترول تام، لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL)، قند خون ناشتا (FBS) و نیتروژن اوره خون (BUN) در دو گروه رابطه معناداری وجود داشت. همچنین تفاوت معنی داری در میانگین لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) و تری گلیسیرید بین گروه های مورد مطالعه مشاهده نشد.
نتیجهگیری: مطالعه ما وجود برخی جهشهای مرتبط با Omicron را قبل از ظهور این واریانت در استان خوزستان ایران نشان داد. علاوه بر این، احتمال ورود انواع تایید نشده مانند اپسیلون به ایران را تقویت کرد. همچنین مرجعی برای مطالعاتی که نیاز به آگاهی از انواع در گردش در ایران دارند، ارائه کرد.