سال 7، شماره 2 - ( تابستان 1392 )                   جلد 7 شماره 2 صفحات 62-59 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Emami S, Akya A, 1Hossain Zadeh A, Barkhordar S. Bacterial contamination of traditional ice creams in Kermanshah in 2008. Iran J Med Microbiol. 2013; 7 (2) :59-62
URL: http://ijmm.ir/article-1-266-fa.html
سادات امامی سینا، اکیا علی شا، حسین زاده انیس، برخوردار سودابه. آلودگی باکتریایی بستنی سنتی شهر کرمانشاه در سال 1387. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1392; 7 (2) :62-59

URL: http://ijmm.ir/article-1-266-fa.html


1- آزمایشگاه کنترل مواد غذایی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کرمانشاه
2- دانشکده پزشکی، گروه میکرب‌شناسی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کرمانشاه ، aakya@kums.ac.ir
چکیده:   (14055 مشاهده)

مقدمه واهداف: بستنی یکی از فراورده­ های شیری است که مورد علاقه مردم به­ خصوص در فصول گرم سال می­باشد. عدم رعایت بهداشت مواد اولیه، ‏شرایط تهیه، نگهداری و توزیع این فراورده می­تواند به انواع میکروارگانیسم­ ها از جمله باکتری­های بیماری زا آلوده شود و سلامت مصرف کننده را به­ خطر بیاندازد. هدف این مطالعه تعیین میزان آلودگی باکتریایی بستنی­ های سنتی شهر کرمانشاه در سال 1387 بود. 

مواد و روش کار: در این مطالعه توصیفی 80 نمونه بستنی سنتی از شهر کرمانشاه درتابستان 1387 جمع آوری شد. نمونه­ ها  با روش­های استاندارد بررسی آلودگی میکربی مواد غذایی از نظر شمارش کلی میکروارگانیسم ­ها، شمارش کلیفرم و از نظر سالمونلا، اشریشیا کلی و استافیلوکوکوس اورئوس آزمایش شدند.

یافته ها: بطور کلی %62)77.5) نمونه­ دارای آلودگی باکتریایی بیش از حد مجاز بودند. تعداد 59 (%73.75) نمونه شمارش کلی میکروارگانیسم و تعداد 54(%67.5)نمونه شمارش کلیفرم بیش از حد مجاز داشتند. ­تعداد 30 (37.5%) نمونه­ به اشریشیا کلی و تعداد 23 (28.75%) نمونه به استافیلوکوکوس اورئوس آلوده بودند. در هیچ نمونه­ای سالمونلا یافت نشد.

 نتیجه گیری: بستنی های سنتی شهر کرمانشاه آلودگی بالایی به باکتری ها داشتند که احتمالا" نتیجه عدم رعایت بهداشت فردی، استفاده از مواد اولیه آلوده و عدم پاستوریزه کردن شیر میباشد. لذا توصیه میگردد که اصول بهداشتی در تهیه و نگهداری این فراورده رعایت شود و در تهیه آن از شیر و دیگر مواد پاستوریزه استفاده شود.

متن کامل [PDF 415 kb]   (3053 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله کوتاه پژوهشی | موضوع مقاله: میکروب شناسی مولکولی
دریافت: 1393/1/20 | پذیرش: 1393/1/20 | انتشار الکترونیک: 1393/1/20

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله میکروب شناسی پزشکی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق   ناشر: موسسه فرنام

© 2022 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Medical Microbiology

Designed & Developed by : Yektaweb Publishr: Farname Inc.