سال 8، شماره 2 - ( تابستان 1393 )                   جلد 8 شماره 2 صفحات 41-47 | برگشت به فهرست نسخه ها

PMCID: 21620427

XML English Abstract Print


1- 1. گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران ، Dr.Farhads@yahoo.com
2- دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله ، تهران ، ایران
3- باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحدکرج
چکیده:   (12687 مشاهده)
زمینه و اهداف: درمان‌های رایج پادزیستی که برای موارد مسمومیت‌های غذایی ایجاد شده در اثر اشریشیا کلی، استفاده می‌شوند هزینه بر و کم اثر هستند. این بررسی به منظور تشخیص و بررسی الگوی مقاومت پادزیستی باکتری اشریشیا کلی جدا شده از گوشت مرغ توزیع شده در استان اصفهان، انجام شد.
مواد و روش کار: 220 نمونه گوشت مرغ از مراکز فروش استان اصفهان جمع آوری شد. نمونه‌ها ابتدا کشت داده شدند و از کلنی‌های تیپیک که نشان دهنده اشریشیا کلی بودند، DNA استخراج گردید و واکنش PCR برای ردیابی ژن‌های کد کننده مقاومت پادزیستی، استفاده شد. در پایان الگوی مقاومت پادزیستی به روش دیسک گذاری ساده بررسی شد.
یافته‌ها: در کل 45/20% از نمونه‌ها آلوده به باکتری اشریشیاکلی بودند. ایزوله‌های باکتریایی بیشترین مقاومت را به پادزیست‌های جنتامایسین (44/84%)، آمپی سیلین (80%)، سیپروفلوکسازین (77/77%)، انروفلوکسازین (66/66%) و اریترومایسین (62/22%) داشتند. ژن‌های کد کننده مقاومت علیه پادزیست‌های جنتامایسین (aac(3)-IV)، سولفونامید (sul1) و آمپی سیلین (CITM) به ترتیب با فراوانی 88/88%، 66/86% و 44/84%، بیشترین فراوان‌ترین موارد ردیابی شده بودند.
نتیجه‌گیری: علی رغم میزان آلودگی بالای نمونه‌های گوشت مرغ به اشریشیا کلی، اکثر جدایه ها مقاومت بالایی به پادزیست‌های معمول داشتند. پخت کامل گوشت و جلوگیری از تجویز بی رویه پادزیست‌ها از بروز مسمومیت‌های غذایی ناشی از اشرشیاکلی‌های مقاوم جلوگیری می‌کنند.
متن کامل [PDF 686 kb]   (3540 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مقاومت پادزیستی (آنتی بیوتیکی)
دریافت: 1392/9/21 | پذیرش: 1393/2/22 | انتشار الکترونیک: 1393/3/7