سال 16، شماره 5 - ( مهر - آبان 1401 )                   جلد 16 شماره 5 صفحات 375-368 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rajput K, Dohroo A, Devgon I, Karnwal A. Role of Plant-Derived Prebiotic in Modulation of Human Gut Microflora: A Review. Iran J Med Microbiol 2022; 16 (5) :368-375
URL: http://ijmm.ir/article-1-1670-fa.html
راج پوت خوشبو، دُهرو آرادهانا، دِوگُن ایندرپال، کارن وال آرون. نقش پری‌بیوتیک مشتق از گیاهان در تعدیل میکرو فلور روده انسان: مقاله مروری. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1401; 16 (5) :368-375

URL: http://ijmm.ir/article-1-1670-fa.html


1- گروه میکروبیولوژی، دانشکده مهندسی زیستی و علوم زیستی، دانشگاه حرفه ای دوست داشتنی، فاگورا، پنجاب، هند
2- دانشگاه علوم و فناوری های نوظهور باددی، بادی، هیماچال پرادش- 173405، هند
3- گروه میکروبیولوژی، دانشکده مهندسی زیستی و علوم زیستی، دانشگاه حرفه ای دوست داشتنی، فاگورا، پنجاب، هند ، arunkarnwal@gmail.com
چکیده:   (1763 مشاهده)

در زمان تکامل همزمان انسان و میکروارگانیسم‌ها، هزاران گونه باکتری در دستگاه گوارش انسان کلونیزه شده بود. بیشتر میکروب‌های روده‌ای به تعداد کل سلول‌های بافت بدن هستند. آخرین مطالعه متاژنومیک روی میکروبیوتای روده انسان وجود حدود ۳/۳ میلیون ژن را نسبت به تنها ۲۳۰۰۰ ژن موجود در سلول‌های بافتی بدن انسان تایید کرد. شواهد فزاینده‌ای برای عملکردهای مفید و متعدد میکروبیوتای روده در سلامت و بیماری انسان وجود دارد. بهترین پری‌بیوتیک‌های گیاهی، فروکتان‌ها و اینولین هستند. شناخته‌شده‌ترین کربوهیدرات‌های پری‌بیوتیک شامل بسیاری از گیاهان، ریشه‌ها و غده‌ها و محصولات میوه هستند، در حالی که محصولات غلات غنی از پری بیوتیک حاوی ذرت، نخود، عدس، لوپین و گندم هستند. برخی از ژرم پلاسم‌های گیاهی غنی شده با پری بیوتیک در ذرت، نخود، عدس، گندم و یاکون ثبت شدند. اغتشاش میکروبیوتای روده ممکن است به بیماری های پایدار مانند بیماری‌های خودایمنی، سرطان روده، زخم معده، اختلالات روده بزرگ و سوء تغذیه کمک کند. بازیابی میکروبیوم روده ممکن است غیرممکن باشد، اما استفاده از پروبیوتیک ها به تأثیر مثبت در تعداد قابل توجهی از آزمایشات بالینی بسیار خوب طراحی شده کمک کرده است. میکروبیومیکس باعث رشد چشمگیر علاقه به پروبیوتیک ها و پری بیوتیک ها به عنوان واسطه‌های بالقوه برای مدیریت و تنظیم میکروبیوتای روده در پزشکی، صنعت و عموم مردم شده است. توسعه گیاهان سالم غنی از پری بیوتیک می تواند چالش رایج سوء تغذیه را کاهش دهد و سلامت جهانی را تسهیل کند. ابزارهای بیوانفورماتیک و ژنومیک ممکن است به ایجاد ارتباط مکانیکی بین میکرو فلور روده، وضعیت سلامتی فرد و نتایج درمان‌های دارویی پربیوتیک گیاهی کمک کنند.

متن کامل [PDF 482 kb]   (736 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله مروری | موضوع مقاله: میکروب شناسی مواد غذایی
دریافت: 1400/11/26 | پذیرش: 1401/2/28 | انتشار الکترونیک: 1401/5/17

فهرست منابع
1. Xu X, Jia X, Mo L, Liu C, Zheng L, Yuan Q, et al. Intestinal microbiota: a potential target for the treatment of postmenopausal osteoporosis. Bone Res. 2017;5(1):1-18. [DOI:10.1038/boneres.2017.46] [PMID] [PMCID]
2. Conlon MA, Bird AR. The impact of diet and lifestyle on gut microbiota and human health. Nutrients. 2014;7(1):17-44. [DOI:10.3390/nu7010017] [PMID] [PMCID]
3. Sridharan GV, Choi K, Klemashevich C, Wu C, Prabakaran D, Pan LB, et al. Prediction and quantification of bioactive microbiota metabolites in the mouse gut. Nat. Commun. 2014;5(1):1-13. [DOI:10.1038/ncomms6492] [PMID]
4. Mills RH, Vázquez-Baeza Y, Zhu Q, Jiang L, Gaffney J, Humphrey G, et al. Evaluating metagenomic prediction of the metaproteome in a 4.5-year study of a patient with Crohn's disease. Msystems. 2019;4(1):e00337-18. [DOI:10.1128/mSystems.00337-18] [PMID] [PMCID]
5. Martín R, Miquel S, Ulmer J, Kechaou N, Langella P, Bermúdez-Humarán LG. Role of commensal and probiotic bacteria in human health: a focus on inflammatory bowel disease. Microb Cell Factories. 2013;12(1):1-11. [DOI:10.1186/1475-2859-12-71] [PMID] [PMCID]
6. Bindels LB, Delzenne NM, Cani PD, Walter J. Towards a more comprehensive concept for prebiotics. Nat Rev Gastroenterol Hepatol. 2015;12(5):303-10. [DOI:10.1038/nrgastro.2015.47] [PMID]
7. Gibson GR, al e. Expert consensus document: The International Scientific Association for Probiotics and Prebiotics (ISAPP) consensus statement on the definition and scope of prebiotics. Nat Rev Gastroenterol Hepatol. 2017;14(8):491-502. [DOI:10.1038/nrgastro.2017.75] [PMID]
8. Floch MH, Walker WA, Madsen K, Sanders ME, Macfarlane GT, Flint HJ, et al. Recommendations for probiotic use-2011 update. J Clin Gastroenterol. 2011;45:S168-S71. [DOI:10.1097/MCG.0b013e318230928b] [PMID]
9. Kechagia M, Basoulis D, Konstantopoulou S, Dimitriadi D, Gyftopoulou K, Skarmoutsou N, et al. Health benefits of probiotics: a review. Int Sch Res Notices. 2013;2013. [DOI:10.5402/2013/481651] [PMID] [PMCID]
10. Vrese Md, Schrezenmeir. Probiotics, prebiotics, and synbiotics. Food Biotechnol. 2008:1-66. [DOI:10.1007/10_2008_097] [PMID]
11. Pandey K, Naik S, Vakil B. Probiotics, prebiotics and synbiotics-a review. J Food Sci Technol. 2015;52(12):7577-87. [DOI:10.1007/s13197-015-1921-1] [PMID] [PMCID]
12. Dwivedi S, Sahrawat K, Puppala N, Ortiz R. Plant prebiotics and human health: Biotechnology to breed prebiotic-rich nutritious food crops. Electron J Biotechnol. 2014;17(5):238-45. [DOI:10.1016/j.ejbt.2014.07.004]
13. Holscher HD. Dietary fiber and prebiotics and the gastrointestinal microbiota. Gut microbes. 2017;8(2):172-84. [DOI:10.1080/19490976.2017.1290756] [PMID] [PMCID]
14. Yoo H-D, Kim D, Paek S-H. Plant cell wall polysaccharides as potential resources for the development of novel prebiotics. Biomol Ther. 2012;20(4):371. [DOI:10.4062/biomolther.2012.20.4.371] [PMID] [PMCID]
15. Patel S, Goyal A. The current trends and future perspectives of prebiotics research: a review. 3 Biotech. 2012;2(2):115-25. [DOI:10.1007/s13205-012-0044-x] [PMCID]
16. Lin B, Gong J, Wang Q, Cui S, Yu H, Huang B. In-vitro assessment of the effects of dietary fibers on microbial fermentation and communities from large intestinal digesta of pigs. Food Hydrocolloids. 2011;25(2):180-8. [DOI:10.1016/j.foodhyd.2010.02.006]
17. Campos D, Betalleluz-Pallardel I, Chirinos R, Aguilar-Galvez A, Noratto G, Pedreschi R. Prebiotic effects of yacon (Smallanthus sonchifolius Poepp. & Endl), a source of fructooligosaccharides and phenolic compounds with antioxidant activity. Food Chem. 2012;135(3):1592-9. [DOI:10.1016/j.foodchem.2012.05.088] [PMID]
18. Huang C-H, Cheng J-Y, Deng M-C, Chou C-H, Jan T-R. Prebiotic effect of diosgenin, an immunoactive steroidal sapogenin of the Chinese yam. Food Che. 2012;132(1):428-32. [DOI:10.1016/j.foodchem.2011.11.016] [PMID]
19. Lu QY, Summanen PH, Lee RP, Huang J, Henning SM, Heber D, et al. Prebiotic potential and chemical composition of seven culinary spice extracts. J Food Sci. 2017;82(8):1807-13. [DOI:10.1111/1750-3841.13792] [PMID] [PMCID]
20. Romo-Vaquero M, Selma M-V, Larrosa M, Obiol M, García-Villalba R, González-Barrio R, et al. A rosemary extract rich in carnosic acid selectively modulates caecum microbiota and inhibits β-glucosidase activity, altering fiber and short chain fatty acids fecal excretion in lean and obese female rats. PloS One. 2014;9(4):e94687. [DOI:10.1371/journal.pone.0094687] [PMID] [PMCID]
21. Al-Thubiani AS, Khan MSA. The prebiotic properties of date palm (phoenix dactylifera L.) seeds in stimulating probiotic Lactobacillus. J Pure Appl Microbiol. 2017;11(4):1675-86. [DOI:10.22207/JPAM.11.4.05]
22. Markowiak P, Śliżewska K. Effects of probiotics, prebiotics, and synbiotics on human health. Nutrients. 2017;9(9):1021. [DOI:10.3390/nu9091021] [PMID] [PMCID]
23. Grajek W, Olejnik A, Sip A. Probiotics, prebiotics and antioxidants as functional foods. Acta Biochim Pol. 2005;52(3):665-71. [DOI:10.18388/abp.2005_3428] [PMID]
24. Kumar M, Kumar A, Nagpal R, Mohania D, Behare P, Verma V, et al. Cancer-preventing attributes of probiotics: an update. Int J Food Sci Nutr. 2010;61(5):473-96. [DOI:10.3109/09637480903455971] [PMID]
25. Mariat D, Firmesse O, Levenez F, Guimarăes VD, Sokol H, Doré J, et al. The Firmicutes/ Bacteroidetes ratio of the human microbiota changes with age. BMC Microbiol. 2009;9(1):1-6. [DOI:10.1186/1471-2180-9-123] [PMID] [PMCID]
26. Kleessen B, Blaut M. Modulation of gut mucosal biofilms. Br J Nutr. 2005;93(S1):S35-S40. [DOI:10.1079/BJN20041346] [PMID]
27. Wong JMW, De Souza R, Kendall CWC, Emam A, Jenkins DJA. Colonic health: fermentation and short chain fatty acids. J Clin Gastroenterol. 2006;40(3):235-43. [DOI:10.1097/00004836-200603000-00015] [PMID]
28. Maslowski KM, Vieira AT, Ng A, Kranich J, Sierro F, Yu D, et al. regulation of inflammatory responses by gut microbiota and chemoattractant receptor GPR43. Nature. 2009;461(7268):1282-6. [DOI:10.1038/nature08530] [PMID] [PMCID]
29. Hemarajata P, Versalovic J. Effects of probiotics on gut microbiota: mechanisms of intestinal immunomodulation and neuromodulation. Therap Adv Gastroenterol. 2013;6(1):39-51. [DOI:10.1177/1756283X12459294] [PMID] [PMCID]
30. Scholz-Ahrens KE, Adolphi B, Rochat F, Barclay DV, de Vrese M, Açil Y, et al. Effects of probiotics, prebiotics, and synbiotics on mineral metabolism in ovariectomized rats-impact of bacterial mass, intestinal absorptive area and reduction of bone turn-over. Nfs Journal. 2016;3:41-50. [DOI:10.1016/j.nfs.2016.03.001]
31. Vulevic J, Drakoularakou A, Yaqoob P, Tzortzis G, Gibson GR. Modulation of the fecal microflora profile and immune function by a novel trans-galactooligosaccharide mixture (B-GOS) in healthy elderly volunteers. Am J Clin Nutr. 2008;88(5):1438-46.
32. Sokol H, Pigneur B, Watterlot L, Lakhdari O, Bermúdez-Humarán LG, Gratadoux J-J, et al. Faecalibacterium prausnitzii is an anti-inflammatory commensal bacterium identified by gut microbiota analysis of Crohn disease patients. Proc Natl Acad Sci. 2008;105(43):16731-6. [DOI:10.1073/pnas.0804812105] [PMID] [PMCID]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله میکروب شناسی پزشکی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق   ناشر: موسسه فرنام

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Medical Microbiology

Designed & Developed by : Yektaweb Publishr: Farname Inc.