سال 16، شماره 4 - ( مرداد - شهریور 1401 )                   جلد 16 شماره 4 صفحات 287-282 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Majzobi M M, Karami P, Khodavirdipour A, Alikhani M Y. Brucellosis in Humans with the Approach of Brucella Species Contamination in Unpasteurized Milk and Dairy Products from Hamadan, Iran. Iran J Med Microbiol. 2022; 16 (4) :282-287
URL: http://ijmm.ir/article-1-1623-fa.html
مجذوبی محمد مهدی، کرمی پژمان، خدایوردی پور امیر، علیخانی محمد یوسف. بروسلوزیس در انسان با رویکرد آلودگی گونه های بروسلا در شیر و محصولات لبنی غیر پاستوریزه در همدان، ایران. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1401; 16 (4) :287-282

URL: http://ijmm.ir/article-1-1623-fa.html


1- گروه بیماری‌های عفونی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
2- گروه میکروب شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
3- بخش ژنتیک انسانی، گروه آناتومی، بیمارستان سنت جونز، بنگلور، هند
4- گروه میکروب شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران ، alikhani43@yahoo.com
چکیده:   (540 مشاهده)
زمینه و اهداف:  شیر و فرآورده های لبنی به عنوان مهم ترین منابع غذایی انسان می توانند به دلیل عدم رعایت استانداردهای بهداشتی منجر به بروز بیماری های عفونی شوند. بروسلوز یکی از بیماری های مهم مشترک بین انسان و دام است که جمعیت انسانی را تحت تأثیر قرار می دهد. انسان معمولاً از طریق شیر و لبنیات آلوده و تماس مستقیم با حیوانات آلوده به گونه های بروسلا آلوده می شوند.
مواد و روش کار:  این مطالعه به منظور تعیین میزان آلودگی گونه های بروسلا در شیر و محصولات لبنی در مناطق روستایی و شهری همدان، غرب ایران در سال ۹۸- ۱۳۹۷انجام شد. در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، ۲۹۱ نمونه شیر نجوشیده (۲۲۷)، پنیر تازه (۴۳) و خامه (۲۱) از تامین کنندگان محصولات لبنی در مناطق شهری (تعداد ۱۰۳)، روستایی (تعداد ۱۶۲) و مناطق صنعتی (تعداد ۲۶ )جمع آوری شد. ما ۷۲ نمونه از گوسفند و بز و ۲۱۹ نمونه از گاو جمع آوری کردیم. نمونه ها به صورت تصادفی از مراکز هدف انتخاب شدند.
یافته ها:  میزان آلودگی کلی نمونه‌های جمع‌آوری‌شده با گونه‌های بروسلا ۴/۱ درصد بود. آلودگی شیر و محصولات لبنی در مناطق شهری ۰/۹ درصد، روستایی ۶/۶ درصد و در مناطق صنعتی صفر درصد بوده است. علاوه بر این، میزان آلودگی برای نشخوارکنندگان کوچک و نشخوارکنندگان بزرگ به ترتیب از ۹/۷ درصد و ۲/۵ درصد متغیر بود که به طور قابل توجهی معنی دار بود (۰/۰۱P value=)
نتیجه‌گیری:  با توجه به اهمیت مصرف لبنیات در رژیم غذایی انسان و آلودگی بیشتر شیر و محصولات لبنی تهیه شده از گاو، گوسفند و بز به گونه‌های بروسلا، توصیه می‌شود برنامه‌های کنترل و پیشگیری در گوسفند و بز جدی‌تر اتخاذ شود.
واژه‌های کلیدی: بروسلا، آلودگی، لبنیات، همدان
متن کامل [PDF 1225 kb]   (148 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: میکروبیولوژی مواد غذایی
دریافت: 1400/10/25 | پذیرش: 1400/12/10 | انتشار الکترونیک: 1401/3/4

فهرست منابع
1. Cutler S, Whatmore A, Commander N. Brucellosis-new aspects of an old disease. J Appl Microbiol. 2005;98(6):1270-81. [DOI:10.1111/j.1365-2672.2005.02622.x] [PMID]
2. Golshani M, Buozari S. A review of Brucellosis in Iran: Epidemiology, Risk Factors, Diagnosis, Control, and Prevention. Iran Biomed J. 2017;21(6):349-59.
3. Kamkar A, Noudoost B, Bidhendi GN, Bidhendi ME, Nejad AM. Monitoring of heavy metals in raw milk of vet husbandries in industrial regions of Isfahan Province of Iran. Asian J Chem. 2010;22(10):7927.
4. Zanganeh N, Siahpoushi E, Kheiripour N, Kazemi S, Goodarzi MT, Alikhani MY. Brucellosis Causes Alteration in Trace Elements and Oxidative Stress Factors. Biol Trace Elem Res. 2018;182(2):204-8. [DOI:10.1007/s12011-017-1102-3] [PMID]
5. Heshmati A, Mozaffari Nejad ASM, Ghyasvand T. The Occurrence and Risk Assessment of Aflatoxin M in Yoghurt Samples from Hamadan, Iran. Open Public Health J. 2020;13(1). [DOI:10.2174/1874944502013010512]
6. Mozaffari Nejad AS, Heshmati A, Ghiasvand T. The Occurrence and Risk Assessment of Aflatoxin M1 in Cheeses Samples from Hamadan, Iran. Iran J Pharm Res. 2020;19(4):44-50.
7. Lapaque N, Moriyon I, Moreno E, Gorvel J-P. Brucella lipopolysaccharide acts as a virulence factor. Curr Opin Microbiol. 2005;8(1):60-6. [DOI:10.1016/j.mib.2004.12.003] [PMID]
8. Ceran N, Turkoglu R, Erdem I, Inan A, Engin D, Tireli H, et al. Neurobrucellosis: clinical, diagnostic, therapeutic features and outcome. Unusual clinical presentations in an endemic region. Braz J Infect Dis. 2011;15(1):52-9. https://doi.org/10.1590/S1413-86702011000100010 [DOI:10.1016/S1413-8670(11)70140-4] [PMID]
9. Opawoye AD. Brucellosis in Saudi Arabia: past, present and future. Ann Saudi Med. 2000;20(5-6):492; author reply 3. [DOI:10.5144/0256-4947.2000.492] [PMID]
10. Nejad ASM, Heshmati A, Ghiasvand T. The Occurrence and Risk Assessment of Exposure to Aflatoxin M1 in Ultra-High Temperature and Pasteurized Milk in Hamadan Province of Iran. Osong Public Health Res Perspect. 2019;10(4):228-33. [DOI:10.24171/j.phrp.2019.10.4.05] [PMID] [PMCID]
11. Kamkar A, Fallah AA, Mozaffari Nejad AS. The review of aflatoxin M1 contamination in milk and dairy products produced in Iran. Toxin Rev. 2014;33(4):160-8. [DOI:10.3109/15569543.2014.922580]
12. Naseri Z, Alikhani MY, Hashemi SH, Kamarehei F, Arabestani MR. Prevalence of the most common virulence-associated genes among Brucella Melitensis isolates from human blood cultures in Hamadan Province, West of Iran. Iran J Med Sci. 2016;41(5):422.
13. Hashemi SH, Asadi FT, Alikhani MY, Moghimbeigi A, Naseri Z. Comparison of serology, culture and polymerase chain reaction (PCR) for diagnosis of human brucellosis. Int J Infect Dis. 2016;45:476. [DOI:10.1016/j.ijid.2016.02.1004]
14. Refai M. Incidence and control of brucellosis in the Near East region. Vet Microbiol. 2002;90(1-4):81-110. [DOI:10.1016/S0378-1135(02)00248-1]
15. Pappas G, Papadimitriou P, Akritidis N, Christou L, Tsianos EV. The new global map of human brucellosis. Lancet Infect Dis. 2006;6(2):91-9. [DOI:10.1016/S1473-3099(06)70382-6]
16. Otlu S, Sahin M, Atabay H, Unver A. Serological investigations of brucellosis in cattle, farmers and veterinarians in the Kars district of Turkey. Acta Vet Brno. 2008;77(1):117-21. [DOI:10.2754/avb200877010117]
17. Asadi FT, Hashemi SH, Alikhani MY, Moghimbeigi A, Naseri Z. Clinical and diagnostic aspects of brucellosis and antimicrobial susceptibility of Brucella isolates in Hamedan, Iran. Jpn J Infect Dis. 2016:JJID. 2016.133.
18. Bahmani N, Mirnejad R, Arabestani MR, Mohajerie P, Hashemi SH, Karami M, et al. Comparison of PCR-RFLP and PFGE for determining the clonality of Brucella isolates from human and livestock specimens. Saudi J Biol Sci. 2019;26(2):256-62. [DOI:10.1016/j.sjbs.2017.08.017] [PMID] [PMCID]
19. Abdali F, Hosseinzadeh S, Berizi E, Pourmontaseri M. Prevalence of Brucella species in unpasteurized dairy products consumed in Shiraz province using PCR assay. Mol Biol Res Commun. 2020;9(3):117-21.
20. Garcell HG, Garcia EG, Pueyo PV, Martin IR, Arias AV, Alfonso Serrano RN. Outbreaks of brucellosis related to the consumption of unpasteurized camel milk. J Infect Public Health. 2016;9(4):523-7. [DOI:10.1016/j.jiph.2015.12.006] [PMID]
21. Bateni J, Samadzadeh R. A survery on the contamination of traditional cheese and milk survey in zanjan city with brucella and E. coli. J Adv Med Biomed Res. 2002;9(35):58-65.
22. Movassagh M, D Azar P. Contamination rate of cow's raw milk with Brucella abortus in Parsabad region by Milk Ring Test. Food Hyg. 2012;1(4):71-5.
23. Akbarmehr J. A survery on the contamination of fresh white cheese produced in Sarab city and rural area with Brucella spp. 2003.
24. Izadi A, Moslemi E, Tabatabaei Panah A, Kheiri Manjili H. Brucella spp. detection in dairy products using nested and hemi nested PCR techniques. Ann Biol Res. 2014;5(1):124-31.
25. Manivannan K, Mahmoud SM, Ramasamy M, Shehata AAE, Ahmed H, Solaimuthu C, et al. Molecular detection of brucellosis in dromedary camels of Qatar by real-time PCR technique. Comp Immunol Microbiol Infect Dis. 2021;78:101690. [DOI:10.1016/j.cimid.2021.101690] [PMID]
26. Shakuntala I, Milton AAP, Sanjukta RK, Kakoty K, Karam A, Dutta A, et al. Isolation and sero-genomo-epidemiological studies on Brucella infection in dairy cattle in Meghalaya, India. Comp Immunol Microbiol Infect Dis. 2021;78:101694. [DOI:10.1016/j.cimid.2021.101694] [PMID]
27. Dadar M, Shahali Y, Whatmore AM. Human brucellosis caused by raw dairy products: A review on the occurrence, major risk factors and prevention. Int J Food Microbiol. 2019;292:39-47. [DOI:10.1016/j.ijfoodmicro.2018.12.009] [PMID]
28. Khalili M, Aflatoonian MR, Aliabadi FS, Abshenas J. Brucella contamination in raw milk by polymerase chain reaction. Tehran Univ Medical J. 2016;74(7):517-21.
29. Movassagh MH. Detection of Cow's Raw Milk Contamination by Brucella Abortusin Ilkhchi Region by ELISA Method. J Food Sci Technol Nutr. 2013;10(1):97-101.
30. Silva J, Moraes CMd, Silva CL, Sales GA, Keid LB, Matos P, et al. Brucella abortus detected in cheese from the Amazon region: differentiation of a vaccine strain (B19) from the field strain in the states of Pará, Amapá and Rondônia, Brazil. Pesqui Vet Bras. 2016;36(8):705-10. [DOI:10.1590/S0100-736X2016000800005]
31. Wareth G, Melzer F, Elschner MC, Neubauer H, Roesler U. Detection of Brucella melitensis in bovine milk and milk products from apparently healthy animals in Egypt by real-time PCR. J Infect Dev Ctries. 2014;8(10):1339-43. [DOI:10.3855/jidc.4847] [PMID]
32. Alper S, Nesrin C. Bacterial contamination in fresh white cheeses sold in bazaars Canakkale, Turkey. Intl Food Res J. 2013;20(3).
33. Celebi O, Celebi D, Eda Balkan C. Effects of boiling dairy products on human brucellosis. Eurasian J Med. 2013;45(2):73-6. [DOI:10.5152/eajm.2013.17] [PMID] [PMCID]
34. Wang Y, Robertson ID, Cheng S, Wang Y, Hou L, Wang G, et al. Evaluation of a milk ELISA as an alternative to a serum ELISA in the determination of the prevalence and incidence of brucellosis in dairy herds in Hubei Province, China. Prev Vet Med. 2020;182:105086. [DOI:10.1016/j.prevetmed.2020.105086] [PMID]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله میکروب شناسی پزشکی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق   ناشر: موسسه فرنام

© 2022 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Medical Microbiology

Designed & Developed by : Yektaweb Publishr: Farname Inc.