سال 14، شماره 3 - ( خرداد - تیر 1399 )                   جلد 14 شماره 3 صفحات 200-186 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Yasrebi N, Hatamian Zarmi A S, Larypoor M. Optimization of Chitosan Production from Iranian Medicinal Fungus Trametes- Versicolor by Taguchi Method and Evaluation of Antibacterial Properties. Iran J Med Microbiol 2020; 14 (3) :186-200
URL: http://ijmm.ir/article-1-1045-fa.html
یثربی نگین، حاتمیان زارمی اشرف السادات، لاری پور محدثه. بهینه سازی تولید کیتوسان از قارچ دارویی ترامیتیس ورسیکالر بومی ایران به روش تاگوچی و بررسی خاصیت ضدباکتریایی. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1399; 14 (3) :186-200

URL: http://ijmm.ir/article-1-1045-fa.html


1- کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی میکروبی،گروه علوم زیستی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهران، ایران
2- استادیار،گروه مهندسی علوم زیستی دانشکده علوم و فنون نوین، دانشگاه تهران، تهران، ایران ، hatamian_a@ut.ac.ir
3- استادیار، گروه علوم زیستی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهران، ایران
چکیده:   (4116 مشاهده)

زمینه و اهداف: کیتوسان پلیمری طبیعی با خواص ویژه است که در صنعت از سخت پوستان دریایی تهیه و خالص‌سازی می‌شود. در این پژوهش از قارچ ترامیتیس ورسیکالر که از جنگل‌های شمال ایران به‌دست‌آمده به دلیل خواص داروئی استفاده گردید و کیتوسان استخراجی از این قارچ،  بهینه‌سازی و خواص ضد میکروبی آن بررسی شد.
مواد و روش کار: برای افزایش کیتوسان، چهار پارامتر تأثیرگذار NaOH، زمان، دما و نسبت زیست توده به NaOH به روش تاگوچی انجام شد. کیتوسان تولیدشده با (Fourier Transform Infrared Spectrometry) FTIR مشخصه‌یابی گردید، و خاصیت ضدباکتریایی از روش انتشار دیسکی در برابر باکتری اشرشیا کلی و باکتری استافیلوکوکوس اورئوس و هاله عدم رشد باکتری بر حسب میلی‌متر بررسی شد.
یافته‌ها: شرایط بهینه متغیرها به ترتیب: ۹۴/۵ مولار، ۴ ساعت و ۴۰ دقیقه، ۶/۶۵ درجه سلسیوس و نسبت ۲۵/۱ به‌دست آمد که تحت این شرایط میزان کیتوسان تولیدی برابر با ۲۶۱/۰ گرم بر لیتر و درجۀ استیل‌زدایی ۷۸% به‌دست آمد. خواص ضد باکتریایی در برابر باکتری گرم منفی اشرشیا کلی و باکتری گرم مثبت استافیلوکوکوس اورئوس به ترتیب برابر با ۱±۱۲ و ۲±۱۸ به‌دست آمد.
نتیجه‌گیری: شواهد نشان داد چهار پارامتر بر تولید بیشتر کیتوسان تاثیر مثبت دارد و باکتری استافیلوکوکوس اورئوس به کیتوسان حاصل حساس‌تر است.

متن کامل [PDF 1180 kb]   (2627 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: بیوتکنولوژی میکروبی
دریافت: 1398/10/29 | پذیرش: 1399/3/27 | انتشار الکترونیک: 1399/3/1

فهرست منابع
1. Ribeiro B, Guedes de Pinho P, Andrade PB, Baptista P, Valentão P. Fatty acid composition of wild edible mushrooms species: A comparative study. Microchem J. 2009 Sep 1;93(1):29-35. [DOI:10.1016/j.microc.2009.04.005]
2. Synytsya A, Míčková K, Synytsya A, Jablonský I, Spěváček J, Erban V, et al. Glucans from fruit bodies of cultivated mushrooms Pleurotus ostreatus and Pleurotus eryngii: Structure and potential prebiotic activity. Carbohydr Polym. 2009;76(4):548-56. [DOI:10.1016/j.carbpol.2008.11.021]
3. Ho CY, Lau CBS, Kim CF, Leung KN, Fung KP, Tse TF, et al. Differential effect of Coriolus versicolor ( Yunzhi ) extract on cytokine production by murine lymphocytes in vitro B. Int Immunopharmacol. 2004;4(12):1549-57. [DOI:10.1016/j.intimp.2004.07.021] [PMID]
4. Mengelizadeh N, … HJ-S and, 2015 U. Physicochemical Characterization of Biopolymer Chitosan Extracted from Shrimp Shells. 19422511592.
5. Harish Prashanth KV, Tharanathan RN. Chitin/chitosan: modifications and their unlimited application potential-an overview. Trends Food Sci Technol. 2007 Mar 1;18(3):117-31. [DOI:10.1016/j.tifs.2006.10.022]
6. Ravi Kumar MN. A review of chitin and chitosan applications. React Funct Polym. 2000 Nov 1;46(1):1-27. [DOI:10.1016/S1381-5148(00)00038-9]
7. Muñoz G, Valencia C, Valderruten N, Ruiz-Durántez E, Zuluaga F. Extraction of chitosan from Aspergillus niger mycelium and synthesis of hydrogels for controlled release of betahistine. React Funct Polym. 2015 Jun 1;91-92:1-10. [DOI:10.1016/j.reactfunctpolym.2015.03.008]
8. Sathiyaseelan A, Shajahan A, Kalaichelvan PT, Kaviyarasan V. Fungal chitosan based nanocomposites sponges-An alternative medicine for wound dressing. Int J Biol Macromol. 2017 Nov 1;104:1905-15. [DOI:10.1016/j.ijbiomac.2017.03.188] [PMID]
9. Mokhtari-Hosseini Z-B, Hatamian-Zarmi A, Mohammadnejad J, Ebrahimi-Hosseinzadeh B. Chitin and chitosan biopolymer production from the Iranian medicinal fungus Ganoderma lucidum : Optimization and characterization. Prep Biochem Biotechnol. 2018 Aug 9;48(7):662-70. [DOI:10.1080/10826068.2018.1487847] [PMID]
10. Mesa Ospina N, Ospina Alvarez SP, Escobar Sierra DM, Rojas Vahos DF, Zapata Ocampo PA, Ossa Orozco CP. Isolation of chitosan from Ganoderma lucidum mushroom for biomedical applications. J Mater Sci Mater Med. 2015;26(3):1-9. [DOI:10.1007/s10856-015-5461-z] [PMID]
11. Ospina Álvarez SP, Ramírez Cadavid DA, Escobar Sierra DM, Ossa Orozco CP, Rojas Vahos DF, Zapata Ocampo P, et al. Comparison of extraction methods of chitin from Ganoderma lucidum mushroom obtained in submerged culture. Biomed Res Int. 2014 Jan 15;2014:169071. [DOI:10.1155/2014/169071] [PMID] [PMCID]
12. Nitschke J, Altenbach H-J, Malolepszy T, Mölleken H. A new method for the quantification of chitin and chitosan in edible mushrooms. Carbohydr Res. 2011 Aug 16;346(11):1307-10. [DOI:10.1016/j.carres.2011.03.040] [PMID]
13. El-Hefian EA, Nasef MM, Yahaya AH. Preparation and Characterization of Chitosan/Poly(Vinyl Alcohol) Blended Films: Mechanical, Thermal and Surface Investigations. E-Journal Chem. 2011;8(1):91-6. [DOI:10.1155/2011/969062]
14. Abdel-Gawad KM, Hifney AF, Fawzy MA, Gomaa M. Technology optimization of chitosan production from Aspergillus niger biomass and its functional activities. Food Hydrocoll. 2017 Feb 1;63:593-601. [DOI:10.1016/j.foodhyd.2016.10.001]
15. Tajdini F, Amini MA, Nafissi-Varcheh N, Faramarzi MA. Production, physiochemical and antimicrobial properties of fungal chitosan from Rhizomucor miehei and Mucor racemosus. Int J Biol Macromol. 2010 Aug 1;47(2):180-3. [DOI:10.1016/j.ijbiomac.2010.05.002] [PMID]
16. Kumar HMPN, Prabhakar MN, Prasad CV, Rao KM, Kumar TVA, Rao KC, et al. Compatibility studies of chitosan / PVA blend in 2 % aqueous acetic acid solution at 30 ◦ C. Carbohydr Polym. 2010;82(2):251-5. [DOI:10.1016/j.carbpol.2010.04.021]
17. Wang W-P, Du Y-M, Wang X-Y. Physical properties of fungal chitosan. World J Microbiol Biotechnol. 2008 Nov 17;24(11):2717-20. [DOI:10.1007/s11274-008-9755-x]
18. Kim WJ, Lee WG, Theodore K, Chang HN. Optimization of culture conditions and continuous production of chitosan by the fungi,Absidia coerulea. Biotechnol Bioprocess Eng. 2001 Feb;6(1):6-10. [DOI:10.1007/BF02942243]
19. Andipan, Chatterjee S, Chatterjee BP, Guha AK. Influence of plant growth hormones on the growth of Mucor rouxii and chitosan production. Microbiol Res. 2009 Jan 1;164(3):347-51 [DOI:10.1016/j.micres.2007.05.003] [PMID]
20. Tayel AA, Moussa S, Opwis K, Knittel D, Schollmeyer E, Nickisch-Hartfiel A. Inhibition of microbial pathogens by fungal chitosan. Int J Biol Macromol. 2010 Jul;47(1):10-4. [DOI:10.1016/j.ijbiomac.2010.04.005] [PMID]
21. Jadhav AB, Diwan AD. Studies on antimicrobial activity and physicochemical properties of the chitin and chitosan isolated from shrimp shell waste. Indian J Geo-Marine Sci. 2018;47(3):674-80.
22. Prabha AR, Sivakumar K. Antimicrobial Activity of Chitosan Extracted from Prawn Shell. Indian J Appl Microbiol. 2017;20(1):1-7. [DOI:10.46798/ijam.2017.v20i01.001]
23. Rakkhumkaew N, Pengsuk C. Chitosan and chitooligosaccharides from shrimp shell waste: characterization, antimicrobial and shelf life extension in bread. Food Sci Biotechnol. 2018;27(4):1201-8. [DOI:10.1007/s10068-018-0332-2] [PMID] [PMCID]
24. Ahamed MIN, Gomathi N, Ragul V, Priya M, Priya R, Rumaan RS, et al. Novel Preparation of Chitosan from Crab Shell using Probe Sonicator and its Antibacterial activity. 2018;6(8):133-6.
25. Kulawik P, Jamróz E, Özogul F. Chitosan role for shelf-life extension of seafood. Environ Chem Lett. 2019;(0123456789). [DOI:10.1007/s10311-019-00935-4]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله میکروب شناسی پزشکی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق   ناشر: موسسه فرنام

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Medical Microbiology

Designed & Developed by : Yektaweb Publishr: Farname Inc.