سال 9، شماره 2 - ( تابستان 1394 )                   جلد 9 شماره 2 صفحات 31-26 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Dastjani farahani F, Mohammad Ganji S, Sohrabi M. Study of relationship between a strain of E.coli and colorectal cancer. Iran J Med Microbiol 2015; 9 (2) :26-31
URL: http://ijmm.ir/article-1-306-fa.html
دستجانی فراهانی فریبا، محمد گنجی شهلا، سهرابی مجتبی. بررسی ارتباط سویه های باکتری E.coli و سرطان کولورکتال. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1394; 9 (2) :26-31

URL: http://ijmm.ir/article-1-306-fa.html


1- دانشگاه ازاد اسلامی، واحد قم، گروه میکروبیولوژی، قم، ایران.
2- پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری، تهران، ایران. ، shahlamg@yahoo.com
چکیده:   (17824 مشاهده)

زمینه و اهداف: یکی از مهم ترین فاکتورهای ایجاد سرطان کولورکتال، عفونتهای باکتریایی است. بررسی­ ها نشان می دهد عفونت با نوع خاصی از باکتری E.coli در افراد مبتلا به بیماری های التهابی روده، بخصوص کولیت اولسراتیو، می تواند باعث شروع سرطان کولورکتال شود. این باکتری­ها با استفاده از التهاب موجود، شرایط فلور میکروبی روده را برای پاتوژنز خود مهیا می کنند. باکتری با تولید توکسین ترشحی کلی باکتین که بعنوان متابولیت ثانویه باکتری مطرح می باشد، با اختلال در سیکل سلولی باعث شروع، پیشرفت و توسعه سرطان کولورکتال می گردد. لذا هدف این مطالعه بررسی ارتباط سویه های خاصی از باکتری اشریشیا کلی  و سرطان کولورکتال می باشد.

مواد و روش کار: 126 بیوپسی از روده بزرگ مراجعه کنندگان به کلینیک گوارش شامل 60 نمونه از افراد مبتلا به سرطان کولورکتال و 66 نمونه از افراد سالم از نظر بیماری های روده ای و سرطان کولورکتال گرفته شد. پس از جداسازی باکتری E.coli و استخراج DNA تکنیک Duplex-PCR برای دو ژن   clbB و clbN بعنوان مار کر جزایر ژنومی Polyketide synthases (PKSs) انجام شد.

یافته‌ها: از میان باکتری های E.coli جدا شده از بیوبسی افراد مبتلا به سرطان کولورکتال و گروه شاهد، به ترتیب 12/2% و 4% موارد دارای این دو ژن بودند. در این مطالعه، ارتباط معناداری بین فراوانی باکتری های E.coli واجد ژنهای clbB و clbN و سرطان کولورکتال یافت نشد.

نتیجه‌گیری: نتایج حاصله بررسی این ژنها که برای اولین بار در جامعه ایرانی انجام شده است، نسبت به نتایج منتشر شده مشابه در کشورهای اروپایی، فراوانی کمتری را نشان می دهد.

متن کامل [PDF 537 kb]   (6874 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: باکتری شناسی پزشکی
دریافت: 1393/4/28 | پذیرش: 1394/2/24 | انتشار الکترونیک: 1394/4/11

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله میکروب شناسی پزشکی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق   ناشر: موسسه فرنام

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Medical Microbiology

Designed & Developed by : Yektaweb Publishr: Farname Inc.