Rahimzadeh G, Bahar M A, Amir Mozaffari N. Antimicrobial activity Kefir on different time fermentation. Iran J Med Microbiol 2012; 5 (4) :35-41
URL:
http://ijmm.ir/article-1-206-fa.html
رﺣﯿﻢ زاده ﮔﻠﻨﺎر، ﺑﻬﺎر ﻣﺤﻤﺪ ﻋﻠﯽ، اﻣﯿﺮ ﻣﻈﻔﺮی ﻧﻮر. ﺑﺮرﺳﯽ اﺛﺮ ﺿﺪ ﻣﯿﮑﺮوﺑﯽ ﮐﻔﯿﺮ در زﻣﺎﻧﻬﺎی ﻣﺘﻔﺎوت ﺗﺨﻤﯿﺮ. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1390; 5 (4) :35-41
URL: http://ijmm.ir/article-1-206-fa.html
1- ﮔﺮوه زﯾﺴﺖ ﺷﻨﺎﺳﯽ داﻧﺸﮑﺪه ﻋﻠﻮم ﭘﺎﯾﻪ داﻧﺸﮕﺎه آزاد اﺳﻼﻣﯽ واﺣﺪ ﻋﻠﻮم ﺗﺤﻘﯿﻘﺎت ﺗﻬﺮان اﯾﺮان ، rahimzadehgolnar@yahoo.com
2- ﮔﺮوه اﯾﻤﻮﻧﻮﻟﻮژی داﻧﺸﮕﺎه ﻋﻮم ﭘﺰﺷﮑﯽ اﯾﺮان
3- ﮔﺮوه ﻣﯿﮑﺮوب ﺷﻨﺎﺳﯽ داﻧﺸﮕﺎه ﻋﻮم ﭘﺰﺷﮑﯽ اﯾﺮان
چکیده: (14753 مشاهده)
زمینه و ﻫﺪف: ﮐﻔﯿﺮ ﯾﮏ ﭘﺮوﺑﯿﻮﺗﯿﮏ ﮐﻤﭙﻠﮑﺲ ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ ﮐﻪ ﻣﺒﺪأ آن ﺷﻤﺎل ﻗﻔﻘﺎز اﺳﺖ. ﺑﻄﻮر ﮐﻠﯽ داﻧﻪ ﻫﺎی ﮐﻔﯿﺮ دارای
ﻣﯿﮑﺮوارﮔﺎﻧﯿﺴﻢ ﻫﺎﯾﯽ ﻧﻈﯿﺮ اﺳﺘﺮﭘﺘﻮﮐﻮﮐﺴﯽ ﻫﺎی اﺳﯿﺪ ﻻﮐﺘﯿﮏ، ﻻﮐﺘﻮﺑﺎﺳﯿﻞ ﻫﺎی ﻣﺰوﻓﯿﻠﯿﻠﯿﮏ اﺳﯿﺪ ﻻﮐﺘﯿﮏ، ﻣﺨﻤﺮﻫﺎی
ﺗﺨﻤﯿﺮ ﮐﻨﻨﺪه و ﻏﯿﺮ ﺗﺨﻤﯿﺮ ﮐﻨﻨﺪه ﻻﮐﺘﻮز و ﺑﺎﮐﺘﺮﯾﻬﺎی اﺳﯿﺪ اﺳﺘﯿﮏ اﺳﺖ، ﮐﻪ ﺑﻪ اﺛﺮات درﻣﺎﻧﯽ آﻧﻬﺎ اﺷﺎره ﺷﺪه اﺳﺖ.
ﻣﻮاد و روﺷﻬﺎ: در اﯾﻦ ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ ﺗﺠﺮﺑﯽ اﺛﺮات ﺿﺪ ﻣﯿﮑﺮوﺑﯽ ﮐﻔﯿﺮ ﺑﺮ روی ﺑﺎﮐﺘﺮی ﺳﻮدوﻣﻮﻧﺎس آﺋﺮوژﻧﻮزا ﺟﺪا ﺷﺪه از
ﺑﯿﻤﺎر دﭼﺎر ﺳﻮﺧﺘﮕﯽ و ﺳﻮدوﻣﻮﻧﺎس آﺋﺮوژﻧﻮزا اﺳﺘﺎﻧﺪارد (ATCC 27853) ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎده از ﻣﺤﯿﻄﻬﺎی ﮐﺸﺖ
ﻣﯿﮑﺮوﺑﯿﻮﻟﻮژی و ﺗﻌﯿﯿﻦ MIC ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎده از روش ﻫﺎی رﻗﺖ ﻟﻮﻟﻪ ای و روش ﭼﺎﻫﮏ و ﺑﺮرﺳﯽ ﮐﯿﻨﯿﺘﯿﮏ ﻣﺮگ در
ﺣﻀﻮر دو ﻧﻮع از ﻋﺼﺎره ﻫﺎی ﮐﻔﯿﺮ در دو زﻣﺎن ﻣﺘﻔﺎوت ﺗﺨﻤﯿﺮ 96 و 72 ﺳﺎﻋﺖ در دﻣﺎی 35 درﺟﻪ ﺳﻠﺴﯿﻮس ﺑﻪ
ﺻﻮرت in vitro ﻣﻮرد ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺖ. ﻣﯿﺰان اﺳﯿﺪ ﻻﮐﺘﯿﮏ و اﺳﯿﺪ اﺳﺘﯿﮏ ﻧﯿﺰ ﺑﺎ HPLCﻓﺎز ﻣﻌﮑﻮس اﻧﺪازه
ﮔﯿﺮی ﮔﺮدﯾﺪ.
ﯾﺎﻓﺘﻪ ﻫﺎ: در اﯾﻦ ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ ﺗﺠﺮﺑﯽ، ﺑﯿﺸﺘﺮﯾﻦ اﺛﺮ ﺿﺪ ﻣﯿﮑﺮوﺑﯽ ﻋﺼﺎره ﮐﻔﯿﺮ در دﻣﺎی 35درﺟﻪ ﺳﻠﺴﯿﻮس ﺑﺎ 96 ﺳﺎﻋﺖ
زﻣﺎن ﺗﺨﻤﯿﺮ و ﻏﻠﻈﺖ 250 ﻣﯿﻠﯽ ﮔﺮم در ﻣﯿﻠﯽ ﻟﯿﺘﺮ روی ﺳﻮدوﻣﻮﻧﺎس آﺋﺮوژﻧﻮزا (ATCC 27853) و
ﺳﻮدوﻣﻮﻧﺎس آﺋﺮوژﻧﻮزا ﺟﺪا ﺷﺪه از ﺑﯿﻤﺎر ﺳﻮﺧﺘﻪ ﺑﺪﺳﺖ آﻣﺪ.
ﻧﺘﯿﺠﻪ ﮔﯿﺮی: ﻋﺼﺎره ﮐﻔﯿﺮ دارای اﺛﺮات ﺿﺪ ﻣﯿﮑﺮوﺑﯽ ﺑﺮ روی ﺑﺎﮐﺘﺮی ﺳﻮدوﻣﻮﻧﺎس آﺋﺮوژﻧﻮزا(ATCC 27853) اﺳﺘﺎﻧﺪارد و ﺳﻮدوﻣﻮﻧﺎس آﺋﺮوژﻧﻮزا ﺟﺪا ﺷﺪه از ﺑﯿﻤﺎر ﺳﻮﺧﺘﻪ ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
باکتری شناسی پزشکی دریافت: 1392/10/13 | پذیرش: 1392/10/13 | انتشار الکترونیک: 1392/10/13