pournajaf A, lotfollahi L, irajian G, ardebili A, Sadeghi kalani B, Taghizadeh armaki M. The frequency of Listeria monocytogenes strains recovered from clinical and non-clinical samples using phenotypic methods and confirmed by PCR. Iran J Med Microbiol 2013; 7 (2) :14-19
URL:
http://ijmm.ir/article-1-192-fa.html
پورنجف اباذر، لطف الهی لیدا، ایراجیان غلامرضا، اردبیلی عبدالله، صادقی کلانی بهروز، تقی زاده ارمکی مجتبی. تعیین فراوانی سویه های لیستریا منوسیتوژنز در نمونه های کلینیکی و غیرکلینیکی به روش فنوتیپی و تائید آن به روش PCR. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1392; 7 (2) :14-19
URL: http://ijmm.ir/article-1-192-fa.html
1- گروه میکروب شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
2- 3. گروه میکروب شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران
3- گروه میکروب شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران ، Dr.irajian@gmail.com
4- 4. گروه میکروب شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران
چکیده: (17056 مشاهده)
زمینه و اهداف: لیستریا منوسیتوژنز یک پاتوژن فرصتطلب و عامل بیماری لیستریوزیس با طیف بالینی گسترده میباشد؛ بنابراین آلودگی با لیستریا مونوسیتوژنز تهدیدی برای سلامتی به ویژه افراد با سرکوب سیستم ایمنی محسوب میگردد. هدف از انجام این مطالعه، تعیین فراوانی لیستریا منوسیتوژنز با استفاده از روش های فنوتیپی و تأیید ایزولههای شناساییشده از طریق روش PCR در نمونههای بالینی و غیرکلینیکی میباشد.
مواد و روش کار: در این مطالعه 617 نمونه بررسی شد. پس از رشد ابتدا بر روی محیط اختصاصی پالکام آگار کلنی های رشد یافته با استفاده از تست های رایج بیوشیمیایی مورد ارزیابی قرار گرفتند. در نهایت، از واکنش زنجیره پلیمراز (PCR) به منظور تأیید سویهها استفاده گردید.
یافتهها: تعداد 46(4/7%) ایزوله لیستریا منوسیتوژنز از کل 617 نمونه جمعآوری شده، جدا گردید. از بین 170 نمونه بالینی، تعداد 14 (2/8%) سویه شامل 4(5/7%) سویه از جفت، 2(7/5) سویه از ادرار ، 5(2/14%) سویه از سواب واژن و 3(5/8%) سویه از رکتال سواب جدا شدند. همچنین، 5(1/7%)، 2 (10%) و 2(7/11%) سویه نیز از 107 نمونه لبنی مختلف به ترتیب شامل پنیر، خامه و کشک به دست آمدند. از 210 نمونۀ فرآوردههای مختلف گوشتی نیز،11 (2/5%) سویه جدا شد که شامل 5 (5/5%)، 4(2/7%) و 2(3%) به ترتیب از سوسیس، عصاره گوشت و عصاره مرغ بود. در نهایت، 12 (3/9%) سویه، از 130 نمونه دامی جداسازی گردید که شامل 6 (10%) تا از بز، 4(8%) سویه از گوسفند و 2 (10%) سویه از گاو بودند. در واکنش PCR نیز تمامی 46 سویه لیستریا منوسیتوژنز دارای ژن inlA بودند.
نتیجهگیری: مطالعه حاضر آلودگی نمونههای بالینی و غیرکلینیکی به لیستریا منوسیتوژنز را نشان میدهد؛ بنابراین، استفاده از یک تکنیک ساده و استاندارد از قبیل PCR جهت ردیابی سریع این باکتری از منابع مختلف ضروری به نظر میرسد.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
باکتری شناسی پزشکی دریافت: 1392/9/30 | پذیرش: 1392/11/21 | انتشار الکترونیک: 1393/1/20