Iranian Journal of Medical Microbiology
مجله میکروب شناسی پزشکی ایران
Iran J Med Microbiol
Medical Sciences
http://ijmm.ir
1
admin
1735-8612
2345-4342
8
10.30699/ijmm
14
8888
13
en
jalali
1396
12
1
gregorian
2018
3
1
11
6
online
1
fulltext
fa
مقایسه اثرات بازدارندگی نایسین، پلی ال لیزین، گلایسین، نانوذرات منیزیم اکسید و عصاره اسپند بر سودوموناس آئروژینوزا استاندارد و مقاوم چند دارویی
Comparison of Inhibitory Effects of Nisin, Glycine, Poly-L-lysine, Magnesium Oxide Nanoparticles and Peganum harmala Extract on Standard and Multidrug-Resistant Pseudomonas aeruginosa
مواد ضد میکروبی
Antimicrobial Substances
مقاله کوتاه پژوهشی
Brief Original Article
<div style="text-align: justify;"><span style="font-size:12px;"><span style="font-family:iransans;"><strong>زمینه و هدف</strong><strong>:</strong> <em>سودوموناس آئروژینوزا</em> از مهمترین عوامل عفونتهای بیمارستانی محسوب می­شود که سویه­های استاندارد و مقاوم آنتی­بیوتیکی آن می­توانند اندامهای حیاتی بدن از قبیل ریهها و سیستم ادراری را آلوده سازند. در این تحقیق، اثرات مهارکنندگی نایسین، گلایسین، پلی ال لیزین، نانوذرات منیزیم اکسید و عصاره هیدروالکلی اسپند بر سویههای استاندارد و مقاوم چند دارویی <em>سودوموناس آئروژینوزا</em> بررسی شده است.<br>
<strong> مواد و روش کار</strong><strong>:</strong> نانوذرات منیزیم اکسید به روش شیمیایی مرطوب در اندازه <span dir="LTR">nm</span> ۵۰-۳۰ تهیه گردیدند. ساختار نانوذرات توسط آنالیز پراش اشعه <span dir="LTR">X</span> (<span dir="LTR">XRD</span>) و میکروسکوپ الکترونی روبشی (<span dir="LTR">SEM</span>) تائید شدند. عصاره گیری از دانههای اسپند به روش خیساندن در محلول آب-اتانول ۱:۱ صورت پذیرفت. محلولهایی از گلایسین، پلی ال لیزین و نایسین تهیه شدند و توسط فیلتر <span dir="LTR">μm</span> ۰/۲۲ استریل گردیدند. اثرات بازدارندگی کلیه ترکیبات در قالب مقادیر قطر هاله مهاری رشد (<span dir="LTR">IZD</span>)، حداقل غلظت بازدارندگی رشد (<span dir="LTR">MIC</span>) و حداقل غلظت کشندگی (<span dir="LTR">MBC</span>) با استفاده از روشهای انتشار در دیسک و میکرو رقیقسازی براث طبق استانداردهای <span dir="LTR">CLSI</span> تعیین گردیدند.<br>
<strong>یافتهها</strong> <strong> و بحث</strong><strong>:</strong> اثرات مهاری شاخصی از گلایسین، پلی ال لیزین، نانوذرات منیزیم اکسید و عصاره گیاهی در بالاترین غلظت بهکاررفته بر <em>سودوموناس آئروژینوزا</em> مشاهده نشد. اثرات بازدارندگی فقط در مورد نایسین با قطر هاله عدم رشد <span dir="LTR">mm</span> ۰۸/۱۳ و ۳۶/۱۰ و <span dir="LTR">MIC</span> معادل <span dir="LTR"> μg/mL</span> ۱۲۸ و ۶۴، و <span dir="LTR">MBC</span> معادل <span dir="LTR">μg/mL</span> ۵۱۲ و ۲۵۶ علیه دو سویه استاندارد و مقاوم ثبت گردید. نایسین به عنوان یک نگهدارندۀ طبیعی مواد غذایی میتواند به تنهایی یا در ترکیب با آنتیبیوتیکهای رایج، در درمان بیماریهای ناشی از <em>سودوموناس آئروژینوزا</em> بکار برده شود.<span dir="LTR"><span style="font-size:9.0pt;"></span></span></span></span></div>
<span style="font-size:12px;"><span style="font-family:iransans;"><span dir="LTR"><span style="font-size:9.0pt;"></span></span></span></span>
<div style="text-align: justify;"><span style="font-family:times new roman;"><strong>Background and Aims: </strong><em>Pseudomonas aeruginosa</em> is one of the most important common causes of nosocomial infections that its standard and antibiotic-resistant strains can infect critical body organs such as the lungs and the urinary tract. In this study, inhibitory effects of nisin, glycine, poly-<em>L</em>-lysine, magnesium oxide nanoparticles and hydroalcoholic extract of <em>Peganum harmala</em> were assessed against standard and multidrug-resistant strains of <em>P. aeruginosa</em>.<br>
<strong>Materials and Methods: </strong>MgO nanoparticles with sizes of around 30-50 nm were synthesized <em>via</em> wet chemical method. Their structure were characterized using X-ray diffraction (XRD) analysis and scanning electron microscope (SEM). <em>P. harmala </em>seed extract was prepared by soaking in water-ethanol 1:1. Solutions of glycine, poly-<em>L</em>-lysine and nisin were prepared, and sterilized using 0.22 μm filter. Inhibitory effects of all compounds as inhibition zone diameter (IZD), the minimum inhibitory concentration (MIC) and the minimum bactericidal concentration (MBC) values were determined according to CLSI guidelines using disk diffusion and broth microdilution methods.<span dir="RTL"></span><br>
<strong>Results and Conclusions: </strong>No significant inhibitory effects against <em>P. aeruginosa</em> were observed at the highest used concentrations of glycine, poly-<em>L</em>-lysine, MgO nanoparticles and plant extract. Inhibitory effects against both standard and resistant strains were only recorded for nisin with inhibition zone diameter of 10.36, 13.08 mm, MIC of 64, 128 μg/mL and MBC of 256, 512 μg/mL. Nisin as a natural food preservative can be used alone or in combination with current antibiotics to treat diseases caused by <em>P. aeruginosa</em>.</span></div>
سودوموناس آئروژینوزا, اثرات ضدمیکروبی, نایسین, پلی ال لیزین, گلایسین, نانوذرات منیزیم اکسید, عصاره اسپند
Pseudomonas aeruginosa, Antimicrobial Effects, Nisin, Glycine, Poly-L-lysine, Magnesium Oxide Nanoparticle, Peganum harmala Extract
210
216
http://ijmm.ir/browse.php?a_code=A-10-1011-1&slc_lang=fa&sid=1
Hamid
Beyzaei
حمید
بیضائی
hbeyzaei@yahoo.com
100319475328460010706
100319475328460010706
Yes
Department of Chemistry, Faculty of Science, University of Zabol, Zabol, Iran
گروه شیمی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه زابل، زابل، ایران
Behzad
Ghasemi
بهزاد
قاسمی
behzad.ghasemi99@gmail.com
100319475328460010707
100319475328460010707
No
Torbat-e Jam Faculty of Medical Sciences, Torbat-e Jam, Iran
دانشکده علوم پزشکی تربت جام، تربت جام، ایران
Mojtaba
Mirzaei
مجتبی
میرزائی
moj.mir20@yahoo.com
100319475328460010708
100319475328460010708
No
Young Researchers and Elite Club, Mashhad Branch, Islamic Azad University, Mashhad, Iran
باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان ایران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد، مشهد، ایران
Ghasem
Sanjarani
قاسم
سنجرانی
gh.sanjarani@gmail.com
100319475328460010709
100319475328460010709
No
Young Researchers and Elite Club, Zahedan Branch, Islamic Azad University, Zahedan, Iran
باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان ایران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان، زاهدان، ایران