Iranian Journal of Medical Microbiology
مجله میکروب شناسی پزشکی ایران
Iran J Med Microbiol
Medical Sciences
http://ijmm.ir
1
admin
1735-8612
2345-4342
8
10.30699/ijmm
14
8888
13
en
jalali
1389
12
1
gregorian
2011
3
1
4
4
online
1
fulltext
fa
بررسی آزمایشگاهی تاثیرات ضد باکتریایی اسیدهای چرب و منوگلیسریدهای آنها بر سویهE.coli O157:H7
In vitro assessment of antibacterial properties of fatty acids and their monoglycerids derivatives against Escherichia coli O157:H7
باکتری شناسی پزشکی
Medical Bacteriology
مقاله پژوهشی
Original Research Article
<div align="right" style="direction: rtl">
<b>زمینه و اهداف:</b> اسیدهای چرب و مشتقات آنها ترکیباتی هستند که به فراوانی در فرآوردهای طبیعی گیاهی و دامی یافت می شوند. هدف از انجام این مطالعه تعیین اثرات مهاری اسیدهای چرب (اسیدلوریک، اسیدکاپریک،
اسید پالمیتولئیک، اسید اولئیک) و منوگلیسریدهای آنها (منولورین، منوکاپرین، منوپالمیتولئین، منولئین) بر سویه O157 :H7 اشریشیا کلی بود.
<br><b>روش بررسی:</b> به منظور ارزیابی اثرات ضد باکتریایی، از روش رقیق سازی در محیط مایع (Broth dilution)
به روش میکرو استفاده گردید. به محیط کشت، همراه با باکتری، میزان لازم از هر یک از اسیدهای چرب و منوگلیسرید آنها اضافه شد تا غلظت نهایی آنها در داخل محیط کشت، 16/0، 31/0، 63/0، 25/1 و 5/2 میلی مول گردد. سپس نمونهها در دمای 37 درجه سانتی گراد گرمخانه گذاری شد. نمونه های حاوی باکتری و بدون اسیدهای چرب و منوگلیسیریدها به عنوان کنترل در نظر گرفته شد. برای پردازش دادهها از نرم افزار SPSS version 11.0.01 و برای تجزیه و تحلیل نتایج از آزمون آنالیز واریانس یکطرفه ANOVA استفاده شد.<br> <b>یافته ها:</b> اسید کاپریک و منوگلیسرید آن نسبت به سایر اسیدهای چرب مورد آزمایش به طور معنی دار اثرات
ضد باکتریایی بیشتری بر روی سویه O157 :H7 نشان دادند (P<0.05). همچنین اسید کاپریک در غلظت 63/0
میلیمول و بیشتر قدرت ضد باکتریایی قابل ملاحظهای داشت. <br>
<b>نتیجه گیری</b>: اسیدهای چرب و منوگلیسیریدهای آنها، بهویژه اسید کاپریک و منوگلیسرید آن بر سویه O157 :H7 اثر ضد باکتریایی دارند. این تاثیر با افزایش غلظت اسید کاپریک بیشتر است.
</div>
<b>Background and objectives:</b> Fatty acids and their derivatives were found in many plant and animal products. The aim of this study was to investigate the inhibitory effects of fatty acids (lauric acid, capric acid, palmitoleic acid and oleic acid) and its monoglycerids (monolaurin, monocaprin, monopalmitolein and monolein) derivatives on <i>E.coli </i>O157:H7. <br>
<b>Material and methods:</b> Antibacterial efficiency of the agents was determined according to the broth dilution test in BHI broth. Among with bacterial inoculum, appropriate quantities of each agent were added to BHI broth to give final concentrations of 0.16, 0.31, 0.63, 1.25 and 2.5 Mm.Then samples were incubated at 37°C. Control samples consisted of inoculated broth without fatty acids and their monoglycerids. Data were analyzed by ANOVA test.
<br><b>Results:</b> The results showed that capric acid and its monoglycerid in comparison with other fatty acids showed significantly higher inhibitory effect on <i>E. coli </i>(P<0.05). The antibacterial effects of capric acid were marked at 0.63 Mm and higher dilution.<br><b>Conclusion:</b> Fatty acids and their monoglycerids, especially capric acid and its monoglicerid have antibacterial effects on strain O157 :H7. The effectiveness is directly correlated with capric acid concentration.
اسیدهای چرب، منوگلیسریدها، ضدباکتریایی، اشریشیا کلی، O157 :H7
fatty acid, monoglycerid, antibacterial, Escherichia coli, O157 :H7
51
58
http://ijmm.ir/browse.php?a_code=A-10-1-6&slc_lang=fa&sid=1
Hossein
Tajik
حسین
تاجیک
100319475328460023
100319475328460023
Yes
Department of food hygiene and quality control, Faculty of veterinary medicine, Urmia university , Iran
گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذائی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه
Farnood
Shokouhi Sabet Djalali
فرنورد
شکوهی ثابت جلالی
100319475328460024
100319475328460024
No
Department of clinical sciences, Faculty of Veterinary Medicine, Urmia University
گروه علوم بالینی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه