%0 Journal Article %A Zeynali, Mohaddeseh %A Hatamian-Zarmi, Ashrafalsadat %A Larypoor, Mohaddeseh %T Evaluation of Chitin-Glucan Complex Production in Submerged Culture of Medicinal Mushroom of Schizophilum commune: Optimization and Growth Kinetic %J Iranian Journal of Medical Microbiology %V 13 %N 5 %U http://ijmm.ir/article-1-998-fa.html %R 10.30699/ijmm.13.5.406 %D 2019 %K Schizophyllum commune, Chitin glucan complex, Optimization, Submerged Cultivation, %X زمینه و اهداف: قارچ شیزوفیلوم کومینه از جمله قارچ‌های دارویی – غذایی مهم در دنیاست که به دلیل دارا بودن ترکیبات مهمی نظیر پلی ساکارید های خارج سلولی و داخل سلولی مصرف زیادی در صنعت و پزشکی دارد. ازجمله پلی ساکارید های مهم این قارچ کمپلکــس کیتین-گلــوکان (CGC) است. هدف از این پژوهش بررسی رشد قارچ شیزوفیلوم کومینه بومی جداسازی شده از جنگل های شمال ایران و بهینه سازی تولید CGC آن در کشت غوطه ور است. مواد و روش ها: مطالعات سینتیک رشد قارچ شیزوفیلوم کومینه بومی ایران و تولید CGC انجام و منحنی رشد رسم شد. به منظور افزایش میزان تولید CGC بهینه سازی محیط کشت با بررسی متغیر های مستقل pH ، درصد مایه تلقیح و درصد هوادهی با روش سطح پاسخ انجام شد. یافته ها: بررسی نتایج نشان داد، ضریب ویژه رشد قارچ شیزوفیلوم کومینه بومی ایران (max µ) برابر با ۱-day۰/۹۹۱ می باشد. همچنین روز دهم به عنوان بهترین زمان رشد و تولید در محیط کشت غوطه ور انتخاب شد. در شرایط بهینه، pH اولیه ۸/۹۲، درصد مایه تلقیح ۹/ ۹۹ و درصد هوادهی۱۵۰ بود. پس از ۱۰ روز مقدار وزن خشک سلولی g/L ۱۳/۰۵ و مقدار کمپلکس کیتین-گلوکان تولیدی به g/L ۲/۹ رسید. نتیجه گیری: بررسی پارامترهای سینتیکی رشد و تولید نشان داد، تطابق داده های تجربی با مدل رشد لجستیک با ۰/۹۶۶۵=R۲ و مدل لودکینگ-پایرت برای تولید با ۰/۹۴۳۹=R۲ همخوانی خوبی دارد. همچنین نتایج نشان می دهد pH اولیه اثر معنی داری بر رشد این قارچ دارد. %> http://ijmm.ir/article-1-998-fa.pdf %P 406-424 %& 406 %! %9 Original Research Article %L A-10-735-3 %+ Department of Life Sciences Engineering, Faculty of New Sciences and Technologies, University of Tehran, Tehran, Iran %G eng %@ 1735-8612 %[ 2019