%0 Journal Article %A Karimi Ardestani, Sepideh %A Tafvizi, Farzaneh %A Tajabadi Ebrahimi, Maryam %T Molecular detection of heat-killed probiotic bacteria and study of apoptosis induction on colon cancer HT-29 cell line %J Iranian Journal of Medical Microbiology %V 10 %N 2 %U http://ijmm.ir/article-1-521-fa.html %R %D 2016 %K Probiotic, Lactobacillus brevis, colon cancer, apoptosis, HT-29 cell line, %X زمینه و هدف: با توجه به شیوع بالایی سرطان کلون در جوامع انسانی و از جمله ایران، هدف این مطالعه شناسایی مولکولی و بررسی اثر سایتوتاکسیک باکتری پروبیوتیک کشته شده توسط حرارت و القا آپوپتوز بر رده سلولی HT-29 سرطان کلون و مقایسه آن با رده سلولی نرمال می‌باشد. مواد و روش ها: شناسایی مولکولی باکتری بومی جدا شده از دوغ ترخینه (TD4) انجام شد. دو رده سلولی HT-29 و HEK-293 تحت تاثیررقت‌های 00/01، 0/1، 1، 10، 100 و 1000میکروگرم بر میلی‌لیتر از باکتری کشته شده با حرارت، در 3 زمان 24،48،72 ساعت قرار گرفتند. درصد زیستایی سلول‌ها توسط آزمون MTT سنجیده شد. آزمون قطعه قطعه شدن DNA در غلظت IC50 از باکتری کشته شده با حرارت انجام شد. یافته‌ها: باکتری TD4 به عنوان لاکتوباسیلوس برویس در بانک ژنی ثبت گردید. لاکتوباسیلوس برویس (TD4) در الگوی وابسته به زمان و دوز، بقا و تکثیر سلول‌های سرطانی کلون رده HT-29 را کاهش داد که بیشترین اثر سایتوتوکسیتی مربوط به رقت 1000 میکروگرم بر میلی لیتر در زمان 72 ساعت بود. درصد زیستایی در دوز و زمان فوق الذکر، در سلول‌های HT-29 و HEK-293، به ترتیب 23% و 50% برآورد شد. آزمون قطعه قطعه شدن DNA هم، القا آپوپتوز توسط باکتری کشته شده با حرارت را تأیید کرد. نتیجه‌گیری: لاکتوباسیلوس برویس، اثر سایتوتوکسیک و القا آپوپتوز بر روی رده سلولی HT-29 نشان داد و اثر سایتوتوکسیک کمتری در رده سلولی HEK- 293 نسبت به رده HT-29 مشاهده شد. بطوریکه با انجام مطالعات بیشتر می‌توان از این باکتری‌ها به عنوان یک محصول بیولوژیک ضد سرطانی در درمان و پیشگیری بهره جست. %> http://ijmm.ir/article-1-521-fa.pdf %P 42-52 %& 42 %! Probiotic bacteria and apoptosis induction %9 Original Research Article %L A-10-645-2 %+ Department of Biology, Parand Branch, Islamic Azad University, parand, Iran %G eng %@ 1735-8612 %[ 2016