AU - Khanjari, Ali AU - Jahanbakhsh, Amir AU - Rajaie, Peyman AU - Fayazfar, Samira AU - Akhondzadeh Basti, Afshin AU - Esmaeili, Hossein AU - Gholami, Fatemeh AU - Sharifikhah, Zahra TI - Antimicrobial activity of poly lactic acid films incorporated with Trachyspermum ammi essential oil and ethanolic extract of propolis on the growth of some bacterial foodborne pathogens PT - JOURNAL ARTICLE TA - Iran-J-Med-Microbiol JN - Iran-J-Med-Microbiol VO - 10 VI - 6 IP - 6 4099 - http://ijmm.ir/article-1-543-fa.html 4100 - http://ijmm.ir/article-1-543-fa.pdf SO - Iran-J-Med-Microbiol 6 AB  - زمینه و اهداف: بسته‌بندی‌های ضد میکروبی فعال خطرات رشد میکروارگانیسم‌های بیماری‌زا و مسبب فساد را در مواد غذایی کاهش می دهند. در این مطالعه تاثیر فیلم‌های پلی لاکتیک اسید حاوی غلظت‌های مختلف اسانس زنیان (0، 0/5، 1 و 1/5 درصد) و عصاره اتانولی بر موم (0، 1 و 2 درصد) بر لیستریا منوسیتوژنز، استافیلوکوکوس اورئوس، ویبریو پاراهمولیتیکوس و اشریشیاکلی به روش انتشار دیسک مورد مطالعه قرار گرفت. مواد و روش کار: دیسک‌های مدوری (10 میلی‌متری) که از فیلم‌های پلی لاکتیک اسید حاوی اسانس زنیان و عصاره اتانولی برموم، که با تکنیک قالب گیری بر روی پلیت های شیشه‌ای تهیه‌شده بود، بر روی محیط کشت مولر هینتون آگار تلقیح شده با باکتری های مختلف قرار داده شد. قطر هاله عدم رشد بعد از 24 ساعت گرمخانه گذاری پلیت ها در دمای 35 درجه سلسیوس با استفاده از کولیس دیجیتال و نرم‌افزار Digimizer اندازه گیری شد. یافته‌ها: نتایج این مطالعه نشان داد که قطر هاله عدم رشد با افزایش غلظت اسانس برای تمام باکتری ها افزایش یافت (0/05>p). همچنین باکتری های گرم مثبت نسبت به باکتری های گرم منفی به فیلم پلی لاکتیک اسید حاوی اسانس حساسیت بالاتری داشتند. از بین باکتری های موردمطالعه لیستریا منوسیتوژنز بالاترین حساسیت را نسبت به فیلم‌های حاوی اسانس زنیان و عصاره اتانولی برموم داشت (0/05>p). همچنین فیلم‌های پلی لاکتیک اسید حاوی عصاره اتانولی برموم هیچگونه اثر مهاری بر میکروارگانیسم‌های موردمطالعه نداشتند (0/05> p). نتیجه‌گیری: فیلم‌های پلی لاکتیک اسیدحاوی اسانس زنیان پتانسیل بالایی برای استفاده در بسته‌بندی‌های ضد میکروبی فعال به‌منظور افزایش ایمنی مواد غذایی را دارا هستند. CP - IRAN IN - Department of Food hygiene, Faculty of Veterinary medicine, University of Tehran, Tehran, Iran LG - eng PB - Iran-J-Med-Microbiol PG - 44 PT - Original Research Article YR - 2017