AU - Amiri Kojouri, Saba AU - Raefi, Ali AU - Amiri Kojouri, Nasim TI - Studying the potential of xanthan gum production by local bacterial isolate of Iran PT - JOURNAL ARTICLE TA - Iran-J-Med-Microbiol JN - Iran-J-Med-Microbiol VO - 9 VI - 2 IP - 2 4099 - http://ijmm.ir/article-1-335-fa.html 4100 - http://ijmm.ir/article-1-335-fa.pdf SO - Iran-J-Med-Microbiol 2 AB  - زمینه و اهداف: صمغ زانتان یک بیوپلیمر پلی­ساکاریدی است که توسط باکتری­های جنس زانتوموناس تولید می­شود. هدف از این مطالعه بررسی پتانسیل تولید صمغ زانتان توسط جدایه باکتریایی بومی ایران است. مواد و روش کار: در این پژوهش، تولید زانتان توسط سویه جدید و بومی Xanthomonas Campestris strain saba.ton و باکتری زانتوموناس کامپستریس PTCC 1473 بررسی شد است. به‌منظور تولید صمغ، باکتری­ها پس از فعال شدن در محیط YDC Broth و تولید زیست‌توده به میزان کافی به محیط کشت تولید صمغ (Production Culture) منتقل گردیدند. به‌منظور تولید وزن خشک سلولی، محیط تخمیر رقیق و سانتریفوژ شد، محلول رویی برای جداسازی زانتان از رسوب توده سلولی جدا و پس از رسوب زانتان با اتانول محلول سازی مجدد و جداسازی با سانتریفوژ انجام و وزن خشک زانتان تعیین گردید. یافته‌ها: بر اساس مقایسه سویه بومی با سویه استاندارد، سویه بومی رشد سریع­تری داشته است (رشد سویه بومی طی 24 ساعت، سویه مرجع طی 48 ساعت). کلنی­ سویه بومی در مقایسه با سویه استاندارد روی محیط کشت، زردتر، بزرگ‌تر و لزج‌تر بود. دو باکتری خصوصیات بیوشیمیایی یکسانی داشتند. وزن خشک زانتان تولیدشده توسط سویه بومی g/100ml  1/08 و سویه استاندارد 0.73 g/100ml    بود. نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد که باکتری Xanthomonas Campestris strain saba.ton به‌عنوان یک سویه بومی، نسبت به سویه استاندارد زانتوموناس کامپستریس PTCC 1473 بدون بهینه‌سازی در شرایط رشد دارای پتانسیل بالایی در تولید زانتان است و می­توان، با خالص‌سازی زانتان تولیدشده، آن را در صنایع مختلف به کار برد. CP - IRAN IN - Islamic Azad University, Tonekabon Branch, Tonekabon LG - eng PB - Iran-J-Med-Microbiol PG - 56 PT - Original Research Article YR - 2015