TY - JOUR JF - Iran-J-Med-Microbiol JO - Iran J Med Microbiol VL - 15 IS - 1 PY - 2021 Y1 - 2021/1/01 TI - Comparative Study of Garlic Extract Effect on the Expression of Genes Involved in Quorum Sensing in Pseudomonas aeruginosa and the Antibiotic Tobramycin TT - بررسی مقایسه‌ای بین اثر عصاره سیر در بیان ژن‌های دخیل در کروم سنسینگ در باکتری سودوموناس آئروژینوز و آنتی بیوتیک توبرامایسین N2 - زمینه و اهداف: بیان اکثر ژن‌های بیماری‌زایی در باکتری سودوموناس آئروژینوزا به‌وسیلۀ سیستم ژنی به نام سیستمQuorum sensing (QS) کنترل و تنظیم می‌گردد. هدف از این مطالعه، بررسی Quorum quenching عصارۀ سیر در پیشگیری از بیان ژن‌های دخیل در کروم سنسینگ سودوموناس آئروژینوزا بوده است. مواد و روش‌کار: در این مطالعه، ۱۲ سویۀ سودوموناس آئروژینوزا از زخم بیماران مبتلا به سوختگی جمع‌آوری گردید و سپس بر روی محیط‌های اختصاصی کشت داده شد و با تست‌های افتراقی تایید گردید. سپس آزمون PCR برای ردیابی ژن‌های las I و las R انجام گرفت. در نهایت میزان بیان ژن lasI در حضور عصاره سیر و آنتی‌بیوتیک توبرامایسین بوسیله Real Time -PCR بررسی شد و ماده موثره سیر به روش HPLC بررسی گردید. یافته‌ها: در بررسی۱۲ سویه پس از کشت روی محیط‌های اختصاصی و افتراقی نشان داد که هر ۱۲ سویه سودوموناس آئروژینوزا است. نتایج PCR نشان داد که در این بررسی تمام سویه‌ها دارای ژن‌های las Iو lasR به میزان ۱۰۰% هستند. نتایج Real Time - PCR هم نشان داد که عصارۀ سیر توانایی کاهش بیان ژن lasI در سودوموناس آئروژینوزا را دارد. همچنین مشخص شد که آنتی‌بیوتیک توبرامایسین نیز توانایی بیشتری برای کاهش بیان این ژن نسبت به عصارۀ سیر دارد. نتیجه‌گیری: این بررسی نشان داد که عصارۀ سیر می‌تواند بیان ژن las I را در سویه‌های جداشده از سودوموناس آئروژینوزا کاهش دهد و شاید بتوان از مواد موثرۀ این عصاره در درمان عفونت‌ها به‌عنوان جایگزین درمان آنتی‌بیوتیکی استفاده نمود. SP - 107 EP - 120 AU - Ghods Zadeh, Mansoureh AU - Moradi Bidhendi, Soheila AU - Ashrafi, Fatemeh AD - Associate Professor, Razi Vaccine and Serum Research Institute, Agricultural Research, Education and Extension Organization, Tehran, Iran KW - Pseudomonas aeruginosa KW - Garlic extract KW - Tobramycin KW - Quorum Sensing UR - http://ijmm.ir/article-1-1201-fa.html DO - 10.30699/ijmm.15.1.107 ER -