AU - Faraji Kafshgari, Samaneh AU - Maghsoudlou, Yahya AU - Khomeyri, Morteza AU - Kashiri, Mahboubeh AU - Babaei, Arash TI - In Vitro Biocontrol of Escherichia coli Through the Immobilization of its Specific Lytic Bacteriophage on Cellulose Acetate Biodegradable Film PT - JOURNAL ARTICLE TA - Iran-J-Med-Microbiol JN - Iran-J-Med-Microbiol VO - 12 VI - 6 IP - 6 4099 - http://ijmm.ir/article-1-896-fa.html 4100 - http://ijmm.ir/article-1-896-fa.pdf SO - Iran-J-Med-Microbiol 6 AB  - زمینه و هدف: باکتریوفاژها انگل‌های اجباری باکتریایی و بی‌خطر برای انسان و حیوان هستند که با روش‌های غوطه‌وری یا اسپری به‌عنوان عوامل ضدمیکروبی طبیعی در مواد غذایی به کار می‌روند. استفاده از این روش‌ها موجب هدررفتن و یا به‌دام افتادن فاژ در مواد غذایی می‌شود؛ اما تثبیت آن بر سطح پلیمر، تماس فاژ با سلول میزبان در سطح مواد غذایی را تسهیل می‌کند. لذا هدف این مطالعه، تثبیت فاژ لیتیک اشریشیا بر فیلم استات سلولز و بررسی اثر ضدمیکروبی آن بود. مواد و روش‌کار: باکتری اشریشیا به‌مدت ۲۴ ساعت در دمای ۳۷ درجۀ سلسیوس گرم‌خانه‌گذاری و اثر ضدمیکروبی فاژها از طریق تشکیل پلاک ارزیابی شد. فیلم استات سلولز به‌روش قالب‌ریزی تهیه و سپس تحت تیمار پلاسما اصلاح و در سوسپانسیونی از محلول فاژ ( PFU/mL۱۰۱۰) غوطه‌ور و به‌مدت ۲۴ ساعت با لرزش آرام در دمای ۳۷ درجۀ سلسیوس گرم‌خانه‌گذاری شد. سپس تعداد فاژهای تثبیت‌شده تخمین زده شد. برای تأیید تثبیت فاژها، تصویربرداری FESEM انجام گرفت و اثر ضدمیکروبی فیلم فعال با روش انتشار دیسک ارزیابی و میزان انتشار و فعالیت ضدمیکروبی فاژهای تثبیت‌شده طی ۱۴ روز بررسی شد. یافته‌ها: فاژها پلاک‌های واضحی علیه باکتری اشریشیا تشکیل دادند. اصلاح فیلم از طریق پلاسما منجر به تثبیت یکنواخت PFU/mL ۱۰۸ فاژ شد که تصاویر FESEM آن را تأیید کرد. فیلم فعال (با قطر هالۀ ۱۲ میلی‌متر) نسبت به آنتی‌بیوتیک آمپی‌سیلین (نمونه کنترل مثبت با قطر هالۀ ۸ میلی‌متر) اثر ضدمیکروبی قوی‌تری داشت. پس از گذشت ۱۱ روز، تعداد فاژهای تثبیت‌شده از ۱۰۸ به ۱۰۶ (PFU/ml) کاهش و از سطح فیلم انتشار یافتند و پس از آن انتشاری صورت نگرفت. فعالیت ضدمیکروبی فیلم فعال طی ۱۵ روز، به‌علت حضورنداشتن مداوم باکتری میزبان کاهش یافت؛ به‌نحوی ‌که جمعیت باکتری میزبان از ۳ به LOG CFU/mL ۳/۵ افزایش یافت. نتیجه‌گیری: علی‌رغم کاهش فعالیت ضدمیکروبی فیلم فعال استات سلولز طی زمان، به‌علت حضور باکتری میزبان در سطح مواد غذایی و پتانسیل بالای فیلم فعال در نابودی باکتری میزبان، می‌توان از آن به‌منظور افزایش ایمنی غذا در بسته‌بندی مواد غذایی استفاده کرد. CP - IRAN IN - Department of Food Science and Technology, Faculty of Food Industries, University of Agricultural Sciences and Natural Resources, Gorgan, Iran LG - eng PB - Iran-J-Med-Microbiol PG - 399 PT - Original Research Article YR - 2019