@ARTICLE{Pooryousef Miandoab, author = {Yousefi, Sepideh and Pooryousef Miandoab, Mahmoud and Aramideh, Shahram and }, title = {Antibacterial Properties of Ozonated Sunflower (Helianthus Annuus l.) and Sesame (Sesamum Indicum L.) Oils on Staphylococcus Aureus}, volume = {13}, number = {2}, abstract ={زمینه و هدف: با توجه به بیماری‌زایی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس Staphylococcus aureus)) و درمان طولانی مدت آن با آنتی ­بیوتیک ­ها که موجب اثرات سوء روی ارگان‌های بدن و مقاومت باکتری به آنتی‌بیوتیک ­ها می­شود، استفاده از ترکیبات طبیعی و گیاهی مورد توجه است. مواد و روش کار: در مطالعه حاضر اثرات روغن های آفتابگردان (Helianthus annuus)­و کنجد (Sesamum indicum)­ ازونه‌شده ۷۲ ساعته در رشد باکتری استافیلوکوکوس اورئوس از نظر قطر هاله عدم رشد (آنتی‌بیوگرام) و آزمون حداقل غلظت بازدارندگی و حداقل غلظت کشندگی­ بررسی شد. یافته‌ها و بحث: در بررسی قطر هاله مهاری رشد بین روغن ­های کنجد و آفتابگردان (ازونه ۷۲ ساعته) با روغن کنجد و آفتابگردان خالص و دیسک آنتی‌بیوتیک سیپروفلوکساسین و همچنین دیسک کنترل منفی آب مقطر بعد از ۲۴ و ۴۸ ساعت اختلاف معنی‌داری مشاهده شد (۰/۰۵ ≤ P). نتایج نشان داد آنتی‌بیوتیک، آب ازونه، روغن کنجد و آفتابگردان ازونه به ترتیب ۱۲، ۸، ۴ و ۳ میلی‌متر قطر هاله عدم رشد بعد از ۲۴ ساعت روی کشت باکتری استافیلوکوکوس اورئوس دارند. مقادیر­ MBC و MICحاصل از روغن­های آفتابگردان و کنجد ازونه روی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس به ترتیب ۰/۰۶۴، ۰/۰۲۲، ۰/۰۳۲ و ۰/۰۲۸ میلی­گرم بر میلی­لیتر حاصل شد. روغن ­های کنجد و آفتابگردان ازونه می­ توانند به عنوان عامل بازدارنده از رشد این باکتری در فرمولاسیون­ های دارویی نظیر پماد ترمیم زخم و سوختگی مورد استفاده قرار گیرند. }, URL = {http://ijmm.ir/article-1-884-fa.html}, eprint = {http://ijmm.ir/article-1-884-fa.pdf}, journal = {Iranian Journal of Medical Microbiology}, doi = {10.30699/ijmm.13.2.132}, year = {2019} }