TY - JOUR T1 - Bacterial contamination of traditional ice creams in Kermanshah in 2008 TT - آلودگی باکتریایی بستنی سنتی شهر کرمانشاه در سال 1387 JF - Iran-J-Med-Microbiol JO - Iran-J-Med-Microbiol VL - 7 IS - 2 UR - http://ijmm.ir/article-1-266-fa.html Y1 - 2013 SP - 59 EP - 62 KW - Traditional ice cream KW - Bacterial contamination KW - Bacterial counts KW - Kermanshah N2 - مقدمه واهداف: بستنی یکی از فراورده­ های شیری است که مورد علاقه مردم به­ خصوص در فصول گرم سال می­باشد. عدم رعایت بهداشت مواد اولیه، ‏شرایط تهیه، نگهداری و توزیع این فراورده می­تواند به انواع میکروارگانیسم­ ها از جمله باکتری­های بیماری زا آلوده شود و سلامت مصرف کننده را به­ خطر بیاندازد. هدف این مطالعه تعیین میزان آلودگی باکتریایی بستنی­ های سنتی شهر کرمانشاه در سال 1387 بود.  مواد و روش کار: در این مطالعه توصیفی 80 نمونه بستنی سنتی از شهر کرمانشاه درتابستان 1387 جمع آوری شد. نمونه­ ها  با روش­های استاندارد بررسی آلودگی میکربی مواد غذایی از نظر شمارش کلی میکروارگانیسم ­ها، شمارش کلیفرم و از نظر سالمونلا، اشریشیا کلی و استافیلوکوکوس اورئوس آزمایش شدند. یافته ها: بطور کلی %62)77.5) نمونه­ دارای آلودگی باکتریایی بیش از حد مجاز بودند. تعداد 59 (%73.75) نمونه شمارش کلی میکروارگانیسم و تعداد 54(%67.5)نمونه شمارش کلیفرم بیش از حد مجاز داشتند. ­تعداد 30 (37.5%) نمونه­ به اشریشیا کلی و تعداد 23 (28.75%) نمونه به استافیلوکوکوس اورئوس آلوده بودند. در هیچ نمونه­ای سالمونلا یافت نشد.  نتیجه گیری: بستنی های سنتی شهر کرمانشاه آلودگی بالایی به باکتری ها داشتند که احتمالا" نتیجه عدم رعایت بهداشت فردی، استفاده از مواد اولیه آلوده و عدم پاستوریزه کردن شیر میباشد. لذا توصیه میگردد که اصول بهداشتی در تهیه و نگهداری این فراورده رعایت شود و در تهیه آن از شیر و دیگر مواد پاستوریزه استفاده شود. M3 ER -