TY - JOUR JF - Iran-J-Med-Microbiol JO - Iran J Med Microbiol VL - 5 IS - 4 PY - 2012 Y1 - 2012/3/01 TI - Rapid identification of Salmonella in dairy products by P-CEIA TT - ﺑﮑﺎرﮔﯿﺮی روش ‪ P-CEIA‬در ﺗﺸﺨﯿﺺ ﺳﺮﯾﻊ ﺳﺎﻟﻤﻮﻧﻼ در ﻓﺮآورده ﻫﺎی ﻟﺒﻨﯽ N2 - ‫زﻣﯿﻨﻪ و اﻫﺪاف: اﯾﻦ ﺗﺤﻘﯿﻖ ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر ﺷﻨﺎﺳﺎﯾﯽ و ﺗﺸﺨﯿﺺ ﺳﺮﯾﻊ ﮔﻮﻧﻪ ﻫﺎی ﻣﺨﺘﻠﻒ ﺳﺎﻟﻤﻮﻧﻼ در ﻓﺮآورده ﻫﺎی ﻟﺒﻨﯽ‬ ‫ﻣﻮرد‬ ‫اﺳﺘﻔﺎده ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺖ. از آﻧﺠﺎﺋﯿﮑﻪ روﺷﻬﺎی ﻣﺮﺳﻮم ﮐﺸﺖ ﺑﺎﮐﺘﺮﯾﺎﯾﯽ و اﻻﯾﺰا  ( 72 720x512 Immuno Assay 72 720x512 Ab-EIA=Antibody-Enzyme)‬‬ ‫‪ ‬در ﺗﺸﺨﯿﺺ ﺑﺎﮐﺘﺮﯾﻬﺎی ﭘﺎﺗﻮژن ﻧﻈﯿﺮ ﺳﺎﻟﻤﻮﻧﻼ زﻣﺎن ﺑﺮ ﺑﻮده و ﻫﺰﯾﻨﻪ ﻫﺎی ﺑﺎﻻﯾﯽ را ﺑﻪ ﺧﻮد‬ ‫اﺧﺘﺼﺎص ﻣﯽ دﻫﻨﺪ، ﻟﺬا در اﯾﻦ ﺗﺤﻘﯿﻖ از روش (‪، Polymixin – Coated Polyester Cloth in EIA (P-CEIA‬‬ ‫ﺟﻬﺖ ﻣﻘﺎﯾﺴﻪ ﺑﺎ روش ﻫﺎی ﻓﻮق اﺳﺘﻔﺎده ﮔﺮدﯾﺪ.‬ ‫روش ﺑﺮرﺳﯽ: ﺑﺮای ﻣﻘﺎﯾﺴﮥ دو روش ‪  Ab-EIA‬و ‪  P-CEIA‬رﻗﺖ ﻫﺎی ﻣﺨﺘﻠﻒ ﺳﺎﻟﻤﻮﻧﻼ ﺗﯿﻔﯽ ﻣﻮرﯾﻮم 03-‪ Ra‬در‬ ‫ﭘﭙﺘﻮن واﺗﺮ ﺑﺎﻓﺮ ﺷﺪه (‪ ( pH=7.4,BPW‬ﺗﻬﯿﻪ ﮔﺮدﯾﺪ. ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ده ﻧﻤﻮﻧﮥ ﺷﯿﺮ و ﺧﺎﻣﮥ ﻣﺸﮑﻮک ﺑﻪ ﺳﺎﻟﻤﻮﻧﻼ ﺑﺎ دو روش‬ ‫ﻓﻮق ﻣﻮرد ﺑﺮرﺳﯽ ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺖ.‬ ‫ﯾﺎﻓﺘﻪ ﻫﺎ: ﺑﺮرﺳﯽ ﻧﺘﺎﯾﺞ ﺣﺎﺻﻞ از اﯾﻦ ﺗﺤﻘﯿﻖ ﻧﺸﺎن داد ﮐﻪ ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎده از ﺳﻮﯾﮥ اﺳﺘﺎﻧﺪارد ﺳﺎﻟﻤﻮﻧﻼ ﺗﯿﻔﯽ ﻣﻮرﯾﻮم -‪Ra‬‬ ‫03، ﺣﺴﺎﺳﯿﺖ روش ‪ ،P-CEIA‬ﻣﻌﺎدل ‪ 106 cfu/mL‬اﺳﺖ، در ﺣﺎﻟﯿﮑﻪ اﯾﻦ ﻣﯿﺰان در روش ‪105cfu/ml ،Ab-EIA‬‬ ‫ﺑﻮد. ﭘﺲ از ﺗﯿﻤﺎر ﺣﺮارﺗﯽ در ﺣﻀﻮر دﺗﺮﺟﻨﺖ ﺳﺪﯾﻢ دزوﮐﺴﯽ ﮐﻮﻻت ﺣﺴﺎﺳﯿﺖ دو روش ﺑﺎ ﻫﻢ ﺑﺮاﺑﺮ ﮔﺮدﯾﺪ. ﺿﻤﻨﺎً‬ ‫از ده ﻧﻤﻮﻧﻪ ﻣﺸﮑﻮک ﺷﯿﺮ و ﺧﺎﻣﻪ در روش ‪ Ab-EIA‬ ﺑﺘﺮﺗﯿﺐ 5 و 3 ﻧﻤﻮﻧﮥ ﻣﺜﺒﺖ و در روش ‪ ،P-CEIA‬ﻧﯿﺰ ﺑﺘﺮﺗﯿﺐ‬ ‫6و3 ﻧﻤﻮﻧﮥ ﻣﺜﺒﺖ ﻣﺸﺎﻫﺪه ﮔﺮدﯾﺪ. ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ اﻧﺠﺎم روش ‪ P-CEIA‬در ﺣﺪود 41 ﺳﺎﻋﺖ، زﻣﺎن ﮐﻤﺘﺮی را ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ EIA‬-Ab ﺑﻪ ﺧﻮد اﺧﺘﺼﺎص داد.ﻧﺘﯿﺠﻪ ﮔﯿﺮی: ﺑﺮرﺳﯽ ﯾﺎﻓﺘﻪ ﻫﺎ در اﯾﻦ ﺗﺤﻘﯿﻖ ﻧﺸﺎن داد ﮐﻪ روش ‪  ،P-CEIA‬روﺷﯽ ﺳﺮﯾﻊ، ﻣﻘﺮون ﺑﻪ ﺻﺮﻓﻪ و ﭘﺎﯾﺪار‬ ‫ﺑﺮای ﺗﺸﺨﯿﺺ ﺳﺎﻟﻤﻮﻧﻼﻫﺎ در ﻓﺮآورده ﻫﺎی ﻟﺒﻨﯽ ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ.‬ SP - 29 EP - 34 AU - Shokri, Rahman AU - Tabaraei, Bahman AU - Hatami, Sedigheh AU - Nilchizade Rahbar, Omid AD - Biopharmaceutical production quality supervisor at Pasteur Institute of Iran. KW - Salmonella KW - P-CEIA KW - Polymixin-B UR - http://ijmm.ir/article-1-205-fa.html ER -