| تاریخ ارسال: 1399/10/3 | 

توصیه‎ ‎هایی درباره ی بیماری ویروس کرونا (کوید ۱۹) برای عموم مردم: باورهای عامیانه پرسش و پاسخ‌ درباره ویروس جدید کرونا (کووید-‌‌۱۹)‌ بر اساس اعلامیه سازمان جهانی بهداشت

توصیه‎ ‎هایی در مورد بیماری ویروس کرونا (کوید ۱۹) برای عموم مردم: باورهای عامیانه

کووید-۱۹، ویروس کرونایی که به تازگی کشف شده است، موجب بیماری عفونی کووید-۱۹ می شود. این ویروس نوظهور و بیماری ناشی از آن، تا قبل از شروع رویداد اخیر در دسامبر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان، کشور چین، ناشناخته بود. به هر حال پرسش هایی درباره بیماری ویروس کرونا (کوید ۱۹) برای عموم مردم بر اساس باورهای عامیانه مطرح گردیده است که بر اساس وب سایت رسمی سازمان جهانی بهداشت پاسخ داده شده است.

۱- آیا ممکن است از طریق مدفوع فرد بیمار، به کووید-۱۹ مبتلا بشویم؟
به نظر می‌رسد که احتمال انتقال کووید-۱۹ از طریق مدفوع افراد مبتلا، کم است. اگرچه تحقیقات اولیه نشان می‌دهد که در برخی موارد ویروس ممکن است در مدفوع وجود داشته باشد ولی با این‌حال انتشار ویروس از طریق مدفوع ویژگی اصلی شیوع این بیماری نیست. سازمان جهانی بهداشت پیوسته در حال ارزیابی تحقیقات جاری درباره راه‌های انتقال بیماری کووید-۱۹ است و به اعلام جدیدترین یافته‌ها ادامه خواهد داد. به هرحال، وجود خطر انتقال از طریق مدفوع، دلیل مضاعفی است تا دست‌ها را مرتبا بعد از استفاده از سرویس بهداشتی و قبل از غذا خوردن بشوییم.

۲- آیا خوردن سیر به پیشگیری از ابتلا به ویروس جدید کرونا کمک می کند؟
سیر از مواد غذایی مفید است که خواص ضد میکروبی دارد. اما در حال حاضر هیچ گونه شواهد و مدارکی مبنی بر اینکه افراد با خوردن سیر از ابتلا به ویروس جدید کرونا محافظت شده باشند، وجود ندارد.

۳- آیا شستشوی منظم بینی با محلول ­های نمکی کمک به پیشگیری از ابتلا به عفونت کرونا ویروس جدید می کند؟
خیر. هیچ شواهد و مدارکی وجود ندارد که شستشوی منظم بینی با محلول ­های نمکی به پیشگیری از ابتلا به عفونت ویروس جدید کرونا کمک کند. شواهدی وجود دارد که نشان دهد شستشوی منظم بینی با محلول­ های نمکی بتواند به بهبود بیماری سرماخوردگی کمک ­کند. اما شستشوی منظم بینی در پیشگیری از عفونت ­های تنفسی موثر نیست.

۴- آیا واکسن های ذات ­الریه در برابر ویروس جدید کرونا موثر هستند؟
خیر. واکسن ­های ذات­ الریه از جمله واکسن پنوموکوک و واکسن هموفیلوس آنفلوانزای نوع (B (Hib در برابر ویروس جدید کرونا موثر نیستند. این ویروس کرونا بسیار جدید و متفاوت است و واکسن مخصوص به خود را لازم دارد. محققین در تلاشند تا برای  ویروس جدید کرونا -۲۰۱۹ واکسن تولید کنند و سازمان جهانی بهداشت از این تلاشها حمایت می ­کند. اگرچه این واکسن ­ها علیه ویروس جدید کرونا -۲۰۱۹ موثر نیستند اما برای حفظ سلامتی، واکسیناسیون علیه بیماری­ های تنفسی (ریوی) بسیار توصیه می شود.

۵- آیا اسپری کردن الکل یا محلول های حاوی کلر روی تمام بدن می­ تواند ویروس جدید کرونا را نابود کند؟
خیر، ویروس ­هایی که وارد بدن شده ­اند با اسپری کردن الکل یا محلول های حاوی کلر روی تمام بدن نابود نمی­ شوند. اسپری کردن چنین موادی می­ تواند برای لباس ­ها یا غشاهای مخاطی (یعنی چشم­ ها و دهان) خطرناک باشند. هم الکل و هم محلول کلر برای گندزدایی (ضدعفونی) سطوح مناسب هستند ولی باید بر اساس توصیه­ های صحیح استفاده شوند.

۶- آیا سنجش حرارت بدن (اندازه گیری تب) در  شناسایی افراد مبتلا به عفونت ویروس جدید کرونا موثر است؟
سنجش حرارت بدن در شناسایی افراد دارای تب (یعنی داشتن دمای بالاتر از دمای طبیعی بدن) به دلیل ابتلا به عفونت ویروس جدید کرونا موثر است. اما به این روش نمی ­توان افرادی را شناسایی کنند که به عفونت ویروس جدید کرونا مبتلا شده ­اند ولی هنوز بیمار تب دار نیستند. زیرا ۲ تا ۱۰ روز طول می­کشد تا افرادی که مبتلا به عفونت شده­ اند، بیمار شوند و تب کنند.

۷- آیا خشک­ کن ­های دست در نابودی ویروس جدید کرونا موثر هستند؟
خیر، خشک کن های دست در نابودی ویروس جدید کرونا موثر نیستند. برای حفاظت خود در برابر ویروس جدید کرونا باید به طور مداوم دست­ های خود را با آب و صابون بشویید یا با مواد ضدعفونی کننده حاوی  الکل ضدعفونی کنید. وقتی دستانتان تمیز شد، آنها را کاملا با دستمال کاغذی یا با خشک ­کن حرارتی خشک کنید.

۸- ویروس جدید کرونا می تواند از طریق نیش پشه منتقل شود؟
تا به امروز هیچگونه اطلاعات و شواهدی مبنی بر انتقال ویروس جدید کرونا توسط پشه ها وجود ندارد. ویروس جدید کرونا یک ویروس تنفسی است که ابتدا از طریق قطرات ایجاد شده از سرفه یا عطسه فرد مبتلا به عفونت ویروس جدید کرونا یا از طریق قطرات بزاق یا ترشحات بینی گسترش می یابد. برای محافظت بیشتر، مرتبا دستان خود را با با آب و صابون بشویید یا با مواد ضدعفونی کننده حاوی الکل تمیز کنید. همچنین از تماس نزدیک با هر فردی که سرفه و عطسه می کند، پرهیز کنید.


برای ادامه مطلب و دریافت اطلاعات بیشتر به وب سایت رسمی فارسی (پارسی) سازمان جهانی بهداشت (لینک) مراجعه نمایید. 

...........................................................................................................................
منابع :
۱- سازمان جهانی بهداشت (WHO) لینک دسترسی 
۲- مجله علمی - پژوهشی میکروب شناسی پزشکی ایران



CAPTCHA
کلیدواژه ها: انتقال | تب | شیوع | بهداشت‌جهانی | کروناویروس | کرونا | ویروس | کووید-۱۹ | سیر | عفونت | واکسن | واکسیناسیون |

دفعات مشاهده: 19953 بار   |   دفعات چاپ: 1252 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله میکروب شناسی پزشکی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق   ناشر: موسسه فرنام

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Medical Microbiology

Designed & Developed by : Yektaweb Publishr: Farname Inc.