احتمال آلودگی گوشت با ویروس کرونا چقدر است؟

 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۸/۱۲/۱۶ | 
شواهد موجود حاکی از آن است که ویروس کرونا ۲۰۱۹، در بازار غذاهای دریایی شهر ووهان چین در جایی که گوشت های آلوده و خام حیوانات وجود داشته است، به انسان منتقل شده است. حال پرسش این است که احتمال آلودگی گوشت به ویروس کرونا چقدر است؟

شواهد موجود در زمینه پاسخ به سئوال: 
شواهدی در دست است که نشان می دهد، احتمال ابتلا از طریق گوشت و با شیر حیوانات بیمار، در سایر اعضای خانواده ویروس کرونا وجود دارد. ابتلا می‌تواند در هنگام پاک کردن و خرد کردن گوشت حیوان بیمار و پخش شدن قطرات خونی آلوده و ورود به بینی، چشم و دهان فردی که با آن مواجه می شود باشد. اگر گوشت حیوان سالم هم در معرض ترشحات آلوده به ویروس فرد بیمار قرار گیرد می تواند با تماس فرد سالم به گوشت آلوده، و سپس دست زدن به بینی، چشم و دهان، منجر به بیماری گردد. ویروس کرونا در گوشت حیوان بیمار و یا گوشت حبوان سالم آلوده شده با ویروس، پس از پخت در دمای بالای ۷۰ درجه سانتیگراد و بالاتر از بین می رود و دیگر خطر بیماری زایی ندارد. خانواده ویروس های کرونا نسبت به سرما و انجماد قوی هستند و حتی در دمای منفی ۲۰ درجه سانتیگراد باقی می مانند
نتیجه گیری: با رعایت نکات زیر در هنگام فرآوری و طبخ گوشت، خطری برای ابتلا به کرونا از طریق گوشت آلوده وجود ندارد ۱) شستن کامل دست ها با آب و صابون و ضد عفونی کردن تمامی سطوح (نظیر تخته گوشت، چاقو و سطوح آشپزخانه) قبل و بعد از فرآوری گوشت (پاک کردن، شستن، خرد کردن و بسته بندی) ۲) جداسازی محل قرار دادن گوشت های خام و غذاهای پخته و استفاده از ظروف در بسته برای نگهداری هر یک از مواد
۳) پخت گوشت در دمای ۷۰ درجه و بالاتر به صورتی که گوشت کامل مغز پخت شود (پیشنهاد می شود از دماسنج استفاده شود ۴) عدم استفاده از گوشت حیوانات بیمار و یا مشکوک به بیماری و یا حیواناتی که مرده اند؛ ۵) عدم استفاده از گوشت های خام و نیم پز

منابع
Hui, David S. Esam 1 Azhar, Tariq A Madani, et al. The Continuing 2019-Ncov Epidemic Threat of Novel Coronaviruses to Global Health-the Latest 2019 Novel Coronavirus Outbreak in Wuhan, China, Inter national Journal of Infectious Diseases 91 (2020): 264-66.
https://www.who.int/foodsafety/publications/consumer/manual_keys.pdf https://www.who.int/docs/default-source/coronaviruse/situation-reports/20200221-sitrep-32-сovid19.pdf?sfvrsn=4802d089_2
https://www.who.int/health-topics/coronavirus/who-recommendations-to-reduce-risk-oftransmission-of-emerging-pathogens-from-animals-to-humans-in-live-animal-markets
https://www.pr, Org/sections/ goatsandsoda/2020/01/25/799007842/ coronavirus-faqs-do-masks-help-is-the-disease-really-50-mysterious

کلیدواژه ها: آلودگی | گوشت | کرونا | انتشار |



CAPTCHA
دفعات مشاهده: 7742 بار   |   دفعات چاپ: 15 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله میکروب شناسی پزشکی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق   ناشر: موسسه فرنام

© 2020 All Rights Reserved | Iranian Journal of Medical Microbiology

Designed & Developed by : Yektaweb Publishr: Farname Inc.