سال 1، شماره 2 - ( تابستان 1386 )                   جلد 1 شماره 2 صفحات 66-61 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- گروه میکروب شناسی و ایمنولوژی دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی سمنان
2- گروه میکروب شناسی و ایمنولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی سمنان، سمنان ، sa_jazayery@yahoo.com
3- گروه میکروب شناسی و ایمنولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی سمنان، سمنان
چکیده:   (27208 مشاهده)
زمینه و اهداف: عفونت با ویروس BK معمولا در کودکی رخ می دهد و موجب نهفتگی ویروس می شود. فعال شدن این ویروس در افرادی که پیوند سلول های بنیادی هماتوپوئتیک انجام داده اند بنظر می رسد با عفونت تاخیری خونریزی دهنده مثانه مرتبط باشد. این خونریزی ممکن است به صورت میکروسکوپی یا ماکروسکوپی همراه با لخته و انسداد مجرای ادرار و ایجاد مشکلات قابل توجه برای بیمار شود.
روش بررسی: در این مطالعه گذشته نگر اطلاعات مربوط به 31 دریافت کننده سلول های بنیادی هماتوپوئتیک شامل 18 کودک و 13 بالغ که در سال های 2002 و 2003 در بیمارستان دانشگاه هودینگ (Hudding University) مورد پیوند قرار گرفته بودند و داوطلب شرکت در این مطالعه بودند بررسی گردید و در مجموع 127 نمونه ادرار از یک هفته قبل از دریافت سلول های بنیادی ه هماتوپوئتیک تا 12 ماه پس از آن گردآوری شد و با روش Nested PCR از نظر وجود DNA ویروس BK مورد آزمایش قرار گرفت. تمام نمونه های BK مثبت با روش Real Time PCR کمی از نظر تعداد کپی های ویروس BK در یک میکرولیتر ادرار مورد بررسی قرار گرفت و نتایج با استفاده از تست کای اسکور آنالیز آماری شدند.
یافته ها: DNA ویروس BK به کمک روش های Nested PCR و Q-RT-PCR در نمونه ادرار 16 نفر از 31 نفر (52%) افراد دریافت کننده سلول های بنیادی هماتوپوئتیک نشان داده شد. 5 نفر از 6 نفری که از نظر ویروس BK مثبت بودند و عفونت خونریزی دهنده مثانه داشتند قبل از شروع عفونت دارای ویروس BK در ادرار بودند. در صورتی ویروس BK فقط در ادرار 10 نفر از 25 نفری که مبتلا به عفونت نشدند دیده نشد که حاکی از تفاوت معنی دار وجود ویروس BK در ادرار مبتلایان با غیر مبتلایان به عفونت خونریزی مثانه است (P=0.04).
نتیجه گیری: وجود ویروس BK در ادرار افرادی که سیستم ایمنی شان تضعیف شده است نشان فعال شدن این ویروس است که در هر دو گروه بیماران عفونت خونریزی دهنده و غیر بیماران مشاهده میشود و به تنهایی برای پیش بینی وقوع این عفونت کافی نیست و بدین منظور می توان از مشاهده بیش از 106 ویروس در یک میکرولیتر ادرار با روش Q-RT-PCR استفاده کرد. این مطالعه حاکی از این است که میزان DNA ویروس BK و بویژه وجود بیش از 106 ویروس در یک میکرولیتر ادرار فرد دریافت کننده سلول های بنیادی هماتوپوئتیک ممکن است توانایی پیش بینی عفونت خونریزی دهنده مثانه را داشته باشد این ارتباط وقتی بیشتر می شود که وجود 106 ویروس در یک میکرولیتر ادرار همراه با بیماری (GVH) Graft- Versus- Host حاد باشد.
متن کامل [PDF 175 kb]   (6961 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: ویروس شناسی پزشکی
دریافت: 1392/8/20 | پذیرش: 1392/8/20 | انتشار الکترونیک: 1392/8/20

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.