سال 12، شماره 2 - ( خرداد - تیر 1397 )                   جلد 12 شماره 2 صفحات 115-107 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- گروه سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی، پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری، تهران، ایران
2- گروه سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی، پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری، تهران، ایران ، shahabeddin.faghihi@mail.mcgill.ca
چکیده:   (5773 مشاهده)
زمینه و هدف: در این تحقیق، برای بهبود خواص زیستی و آنتی‌باکتریال نمونه‌های تیتانیومی، پوشش‌هایی بر پایۀ گرافن اکساید، پلی ساکارید کیتوسان و کامپوزیت کیتوسان و گرافن اکساید به‌صورت مستقل روی نمونه‌ها داده شده است.
 مواد و روش‌کار: میزان آب‌دوستی و زبری پوشش‌ها از طریق زاویۀ تماس آب و میکروسکوپ نیروی اتمی و میکروسکوپ الکترونی ارزیابی و اندازه‌گیری شد. سپس نمونه‌ها در معرض سلول‌های استخوانی شبه استئوبلاستی و همچنین باکتری استافیلوکوکوس ارئوس قرار داده شد تا تقابل مشترک سطوح پوشش داده‌شده ارزیابی شود.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که میزان آب‌دوستی و زبری سطوح در پوشش‌های کامپوزیتی و کیتوسانی به‌طور چشمگیری بهبود یافته است. چسبندگی و زنده‌مانی سلول‌ها بر این پوشش‌ها در مقایسه با تیتانیوم بدون پوشش افزایش چشمگیری را نشان می‌دهد. همچنین نتایج نشان می‌دهد که تیتانیوم پوشش‌داده‌شده با کامپوزیت کیتوسان/گرافن اکساید از نظر زیستی و مقاومت در برابر رشد باکتریایی می‌تواند پوششی مناسب برای نمونۀ های تیتانیومی با قابلیت کاشت در جراحی‌های دهان‌ودندان باشد.
نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج حاصل می‌توان ادعا کرد که کامپوزیت کیتوسان/گرافن اکساید با داشتن زیست سازگاری بالا، آب‌دوستی مناسب، خواص آنتی باکتریال مطلوب دارد و می‌تواند گزینۀ مناسبی برای پوشش مواد کاشتی کاربردی در جراحی‌های دهان و دندان باشد.
متن کامل [PDF 959 kb]   (2931 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: نانو بیوتکنولوژی در پزشکی
دریافت: 1396/11/14 | پذیرش: 1397/4/4 | انتشار الکترونیک: 1397/4/24

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.