سال 12، شماره 2 - ( خرداد - تیر 1397 )                   جلد 12 شماره 2 صفحات 132-125 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Golestani M H, Rasti S, Hooshyar H, Delavari M, Mousavi G A, Iranshahi L. Isolation of Free-living amoeba and Molecular Characterization of Acanthamoeba From Stagnant Water, Kashan, Iran. Iran J Med Microbiol 2018; 12 (2) :125-132
URL: http://ijmm.ir/article-1-801-fa.html
گلستانی محمدحسین، راستی سیما، هوشیار حسین، دلاوری مهدی، موسوی غلام عباس، ایرانشاهی لیلا. جداسازی آمیب‌های آزادزی و شناسایی مولکولی آکانتامبا از آب‌های راکد کاشان. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1397; 12 (2) :125-132

URL: http://ijmm.ir/article-1-801-fa.html


1- گروه انگل شناسی و قارچ شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران
2- گروه انگل شناسی و قارچ شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران ، Rasti_s@yahoo.com
3- گروه آمار و بهداشت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران
4- گروه بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران
چکیده:   (7428 مشاهده)
زمینه و هدف: آکانتامبا شایع‌ترین آمیب آزادزی است که به‌وفور در آب، خاک و گردوغبار وجود دارد و عامل آنسفالیت گرانولوماتوز آمیبی است. مطالعه حاضر برای تشخیص آمیب ­های آزادزی و شناسایی ژنوتایپ‌های آکانتامبا در آب‌های راکد شهر کاشان انجام شده است.
مواد و روش‌ کار: در این مطالعه توصیفی، ۱۳۸ نمونه آب راکد از مساجد و پارک‌های کاشان جمع‌آوری شد. این نمونه‌ها پس از عبوردادن از فیلتر ۰/۴۵ میکرونی و کشت در آگار غیرمغذی از نظر آمیب آزادزی بررسی شدند. برای شناسایی مولکولی آکانتامبا از واکنش زنجیره‌های پلی مراز و پرایمر‌های اختصاصی استفاده شد. پس از تکثیر قطعۀ bp۴۹۰ و تعیین توالی نوکلئوتیدی، ژنوتایپ ۱۰ ایزوله آکانتامبا شناسایی شد. pH، دما، فصل نمونه‌گیری و نتایج در SPSS نسخۀ ۱۶ ثبت و تحلیل شد.
یافته‌ها: ۸۸/۴ درصد از نمونه‌ها آلوده به آمیب آزادزی بودند که با استفاده ازPCR  ۵۹/۴ درصد آنها به‌عنوان آکانتامبا شناسایی و تأیید شدند. از میان نمونه‌های تأییدشده ۸۰ درصد مربوط به ژنوتایپ آکانتامبا و ۲۰ درصد  T۲بودند. بین فصول نمونه‌گیری و آلودگی با آمیب آزادزی ارتباط معنی‌داری مشاهده شد (۰/۰۱ = P). بیشترین میزان آلودگی آب راکد به آمیب آزادزی و آکانتامبا در ۷pH مشاهده شد. در این مطالعه ارتباط معنی‌داری بین pH و دما با آلودگی آمیب آزادزی و آکانتامبا مشاهده نشد.
نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان داد که آلودگی آب‌های راکد به آمیب آزادزی و آکانتامبا در کاشان بالا است. همچنین ژنوتیپ غالب آکانتامبا است که از سویه‌های بیماری‌زا است. با توجه به عوارض خطرناک ناشی از این آمیب، آموزش بهداشت برای افزایش آگاهی در زمینه انتقال و نیز اقدامات بهداشتی برای پیشگیری از آلودگی توصیه می‌شود.

متن کامل [PDF 675 kb]   (2636 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: انگل شناسی پزشکی
دریافت: 1396/10/13 | پذیرش: 1397/3/24 | انتشار الکترونیک: 1397/4/9

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله میکروب شناسی پزشکی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق   ناشر: موسسه فرنام

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Medical Microbiology

Designed & Developed by : Yektaweb Publishr: Farname Inc.