سال 12، شماره 5 - ( آذر - دی 1397 )                   جلد 12 شماره 5 صفحات 337-329 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

moradi M, Arabestani M R, Roshanaii G, Alikhani M Y. The Study of Antibiotic Resistance and Prevalence of Extended-Spectrum Beta-Lactamase (ESBLs) Encoding Genes in Acinetobacter baumanni Isolates from Raw Foodstuffs . Iran J Med Microbiol 2018; 12 (5) :329-337
URL: http://ijmm.ir/article-1-764-fa.html
مرادی محمد، عربستانی محمدرضا، روشنایی قدرت الله، علیخانی محمد یوسف. بررسی مقاومت آنتی‌بیوتیکی و میزان شیوع ژن‌های کدکنندۀ آنزیم‌های بتالاکتاماز وسیع‌الطیف (ESBLs) در سویه‌های اسینتوباکتر بومانی جداشده از موادغذایی خام. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1397; 12 (5) :329-337

URL: http://ijmm.ir/article-1-764-fa.html


1- گروه میکروبشناسی، دانشکدۀ پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
2- گروه آمار زیستی و اپیدمیولوژی، دانشکدۀ بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
3- مرکز تحقیقات بروسلوز، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران ، Alikhani43@yahoo.com
چکیده:   (5635 مشاهده)
زمینه و هدف: وجود باقیمانده‌های مواد دارویی مانند آنتی‌بیوتیک‌ها در فرآورده‌های دامی و مصرف آن به‌دست انسان از طریق زنجیرۀ غذایی، باعث گسترش باکتری‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک شده است. هدف از این مطالعه بررسی مقاومت آنتی‌بیوتیکی و تعیین میزان شیوع ژن‌های کدکنندۀ آنزیم‌های بتالاکتاماز وسیع‌الطیف در سویه‌های اسینتوباکتر بومانی ایزوله‌شده از موادغذایی خام است.
مواد و روش‌ کار: در این مطالعه تعداد ۳۰۰ نمونه از موادغذایی پروتئینی (گوشت گوسفند، گاو، مرغ، همبرگر، سوسیس، کالباس) و مواد لبنی (شیر و پنیر) از آبان۱۳۹۴ تا تیر۱۳۹۵ تهیه و از نظر آلودگی به اسینتوباکتر بومانی بررسی شد. باکتری‌های جداشده با استفاده از آزمون‌های بیوشیمیایی تا سطح گونه تعیین هویت و با تکنیک PCR با ردیابی ژن blaOXA-۵۱ تأیید نهایی شدند. مقاومت آنتی‌بیوتیکی ایزوله‌ها با استفاده از روش دیسک‌دیفیوژن بررسی شده و حضور آنزیم‌های بتالاکتاماز وسیع‌الطیف در این ایزوله‌ها به‌صورت فنوتیپی و ژنوتیپی با روش‌های Combined Disk Test و PCR مطالعه شد.
یافته‌ها: نتایج نشان می‌دهد که تعداد ۴۳ سویۀ‌ اسینتوباکتر بومانی از نمونه‌های موادغذایی پروتئینی و لبنی خام ایزوله شد که ۹۳درصد سویه‌ها از موادغذایی پروتئینی و ۷درصد سویه از موادغذایی لبنی جدا شده است. میزان ۳۰درصد از ایزوله‌ها مقاومت چندگانه داشتند. همچنین نتایج PCR مشخص کرد که شیوع ژن‌های کدکنندۀ آنزیم‌های بتالاکتاماز در ایزوله‌های اسینتوباکتر بومانی شامل ۳۵درصد SHV‌، ۲۱درصد TEM‌، ۲۳/۵درصد PER و ۱۸/۵ درصد VEB است.
نتیجه‌گیری: موادغذایی خام می‌تواند به‌عنوان منبع اسینتوباکتر بومانی عمل کند و درنتیجه باعث انتقال و انتشار ژن‌های کدکنندۀ مقاومت آنتی‌بیوتیکی به انسان باشد.

 
متن کامل [PDF 657 kb]   (1921 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: میکروب شناسی مواد غذایی
دریافت: 1396/6/26 | پذیرش: 1397/8/28 | انتشار الکترونیک: 1397/11/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله میکروب شناسی پزشکی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق   ناشر: موسسه فرنام

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Medical Microbiology

Designed & Developed by : Yektaweb Publishr: Farname Inc.