سال 1، شماره 1 - ( بهار 1386 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 60-55 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- گروه میکروب شناسی،دانشکده پزشکی،دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران
2- گروه چشم پزشکی،دانشکده پزشکی،دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی
چکیده:   (15004 مشاهده)
زمینه و اهداف: عفونت های دستگاه تنفسی یکی از معمولی ترین بیماریهای زائرین ایرانی در حین انجام اعمال حج تمتع محسوب می گردد. بهمین منظور عیار آنتی بادیهای اختصاصی مایکو پلاسما پنومونیه، کلامیدیا پنومونیه و لژیونلاپنوموفیلا در سرم زائرین مورد ارزیابی قرار گرفت.
روش بررسی: نمونه های سرمی 128 نفر از زائرین قبل از عزیمت و یک ماه پس از بازگشت به کشور جمع آوری و به منظور تعیین عیار آنتی بادی بر علیه مایکو پلاسما پنومونیه، کلامیدیا پنومونیه و لژیونلا پنوموفیلا با استفاده از روش ایمونوفلوئورسنس و الایزا مورد سنجش قرار گرفت.
یافته ها: عیار آنتی بادی IgM بر علیه کلامیدیا پنومونیه در این مدت افزایشی را نشان نداد لکن عیار IgG بر علیه این باکتری %34.58 (48.128) افزایش نشان داد که از این میان %15.82 (22.128) تنها در بازگشت عیار افزایش یافته ای را نشان دادند. ضمنا عیار آنتی بادی بر علیه مایکو پلاسما پنومونیه و لژیونلا پنوموفیلا در هر دو مرحله از افزایش چشمگیری برخوردار نبود.
نتیجه گیری: باکتری پاتوژن غیرمعمول کلامیدیا پنومونیه در بین زائرین ایرانی خانه خدامی تواند باعث عفونت تنفسی گردد و بنا بر این می بایستی مورد توجه قرار گیرد و سپس با انجام روش های تشخیصی در دسترس و مقایسه حساسیت و ویژگی آنها شیوع واقعی این پاتوژن را در بین زائرین حج تمتع تعیین نمود.
متن کامل [PDF 143 kb]   (3406 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: باکتری شناسی پزشکی
دریافت: 1392/8/19 | پذیرش: 1392/8/19 | انتشار الکترونیک: 1392/8/19

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.