سال 4، شماره 3 - ( پاییز 1389 )                   جلد 4 شماره 3 صفحات 52-45 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Pajohi M, Tajik H, Farshid A. Antimicrobial activity of Nisin on Bacillus cereus and Bacillus subtilis in a food model and their ultra structural investigation. Iran J Med Microbiol 2010; 4 (3) :45-52
URL: http://ijmm.ir/article-1-39-fa.html
پژوهی محمدرضا، تاجیک حسین، فرشید امیر عباس. فعالیت ضدمیکربی نیسین روی باسیلوس سرئوس و باسیلوس سوبتیلیس در مدل غذایی و بررسی فوق ریز بینی آنها . مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1389; 4 (3) :45-52

URL: http://ijmm.ir/article-1-39-fa.html


1- گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه
2- مرکز میکروسکپ الکترونی، دانشگاه ارومیه
چکیده:   (20106 مشاهده)
زمیـنـه و اهـداف: نیسین تنها باکتریوسین مورد تأیید سازمان جهانی بهداشت (WHO)و به عنوان محافظت کننده طبیعی مواد غذایی است. نیسین جزء ترکیبات بی خطر طبقه بندی می‌شود. در این مطالعه تأثیر ضدمیکربی نیسین بر روی باسیلوس سرئوس و باسیلوس سوبتیلیس در سوپ جو تجارتی در شرایط دمایی مختلف تعیین شد. همچنین مکانیسم اثر نیسین بر روی ساختار باکتری های مورد مطالعه با میکروسکپ الکترونی تعیین شد.
 روش بـررسـی: لگاریتم تعداد سلول های رویشی باسیلوس سرئوس و باسیلوس سوبتیلیس تحت تأثیر غلظت‌های g/mlµ0، 125/0، 25/0 و 5/0 نیسین در مدت 21 روز نگهداری سوپ جو تجارتی در دو دمای 8 و 25 درجه سانتی‌گراد ارزیابی گردید. آزمایش ها سه مرتبه تکرار شد. ساختار سلولی باکتری های مورد مطالعه در تماس با زیادترین غلظت نیسین بررسی شد. لگاریتم تعداد باکتری ها تحت تأثیر غلظت های مختلف نیسین، درجه حرارت و مدت زمان نگهداری با آزمون آنالیز واریانس (ANOVA) ارزیابی شد.
یـافـتـه ها: نیسین در تمام غلظت های استفاده شده در سوپ جو، میزان رشد و بقاء باکتری های مورد مطالعه را تحت تأثیر قرار داد. تأثیر دمای 8 درجه سانتی‌گراد در مهار باکتری‌های مورد مطالعه در مدت نگهداری سوپ جو بیشتر از دمای 25 درجه سانتی‌گراد بود(05/0P<). تصاویر میکروسکپ الکترونی حاکی از صدمه و آسیب به غشاء سیتوپاسمی باکتری‌های مورد مطالعه بود.
نتـیـجـه گیـری: نیسین فعالیت ضدمیکربی دارد و با کاهش دما به‌طور معنی‌دار از رشد باکتری‌های پاتوژن غذازاد ممانعت می‌کند.
متن کامل [PDF 574 kb]   (8852 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: باکتری شناسی پزشکی
دریافت: 1392/8/6 | پذیرش: 1392/8/19 | انتشار الکترونیک: 1392/8/19

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله میکروب شناسی پزشکی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق   ناشر: موسسه فرنام

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Medical Microbiology

Designed & Developed by : Yektaweb Publishr: Farname Inc.