سال 9، شماره 3 - ( پاییز 1394 )                   جلد 9 شماره 3 صفحات 22-14 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- گروه میکروبیولوژی ،دانشگاه آزاد اسلامی، واحد دامغان،دامغان، ایران ، ershadianmaliheh@yahoo.com
2- گروه میکروبیولوژی ،دانشگاه آزاد اسلامی، واحد دامغان،دامغان، ایران
3- گروه زیست شناسی دانشگاه حکیم سبزواری، سبزوار، ایران
چکیده:   (14538 مشاهده)

زمینه و اهداف: امروزه لاکتوباسیلوس ها ی پروبیوتیکی به علت داشتن خصوصیات ضد میکروبی و به ویژه تجمع پذیری که از اتصال اولیه و استقرار باکتری های بیماری زا در بدن میزبان جلوگیری می کنند. هدف از این مطالعه، بررسی اثر ضدمیکروبی و تجمع پذیری باکتری های پروبیوتیکی لاکتوباسیلوس پلانتاروم PTCC 1058 و لاکتوباسیلوس کازه ایPTCC 1608  و نیز جدایه های لاکتوباسیلوسی محصولات لبنی شهرستان سبزوار بر روی برخی از باکتری های بیماری زا است.

مواد و روش کار: لاکتوباسیلوس های  پروبیوتیکی با روش های استاندارد از نمونه های لبنی سنتی جداسازی وخالص سازی شدند. از ده جدایه لاکتوباسیلوس های  پروبیوتیکی، دو جدایه که  بیشترین توان پروبیوتیکی را داشتند، انتخاب شدند و ویژگی های فیلوژنی و مولکولی  آن هابه کمک تکنیک 16s rRNA sequencing بررسی شد. اثر ضد میکروبی و ضد اتصالی  باکتری های پروبیوتیک با استفاده از روش های Modified Double Layer ، Co-Culture و Co-aggregation مورد بررسی قرار گرفت وسپس با استفاده از میکروسکوپ نیروی اتمی AFM  تجمع پذیری  باکتری های پروبیوتیک با باکتری بیماری زا مشاهده  شد.

یافته‌ها: در این  تحقیق لاکتوباسیلوس های  پروبیوتیکی جدا شده از ماست سنتی سبزوار ونیز باکتری های استاندارد لاکتوباسیلوس پلانتاروم و لاکتوباسیلوی کازه ای بیشترین اثر ضد میکروبی در کشت دولایه و تجمع سلولی با باکتری های بیماریزای  سودوموناس آئروژنرا، اشیرشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئووس را به ترتیب نشان دادند اثر مهار رشد باکتری های بیماریزا در حضور باکتری های پروبیوتیک با استفاده از روش کشت همزمان مشاهده شد.

نتیجه‌گیری: آزمایش های انجام شده نشان داد که باکتری های پروبیوتیکی در این تحقیق  توانایی جلوگیری از رشد باکتری های بیماریزا را داشتند و دراین میان لاکتوباسیلوس کازه ای اثر ضد میکروبی ونیز تجمع پذیری قابل ملاحظه ای با باکتری های بیماریزا داشت و شاید بتوان از آن بعنوان کاندیدای مناسب جهت کنترل بیماری استفاده کرد.

متن کامل [PDF 855 kb]   (7143 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: باکتری شناسی پزشکی
دریافت: 1393/4/16 | پذیرش: 1393/11/15 | انتشار الکترونیک: 1394/9/9

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.