سال 8، شماره 1 - ( بهار 1393 )                   جلد 8 شماره 1 صفحات 17-9 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- گروه بهداشت مواد غذایی و آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
2- گروه بهداشت مواد غذایی و آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران ، mohsenza@um.ac.ir
3- گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
4- . گروه بیماری های طیور، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
چکیده:   (17639 مشاهده)
زمینه و اهداف: باکتری کلستریدیوم پرفرینجنس برمبنای تولید سموم آلفا، بتا، اپسیلون و یوتا به پنج تیپ A تا E طبقه بندی می شود. بعضی از سویه های این باکتری قادر به تولید انتروتوکسین بوده که می تواند باعث مسمومیت غذایی در انسان شود. علاوه بر این، توکسین های دیگری همچون netB و tpeL که اخیرابه عنوان عوامل حدت کلستریدیوم پرفرینجنس در بیماری های طیور مطرح شده اند، ممکن است در انسان نیز در تشدید علائم مسمومیت غذایی موثر باشند. هدف از این مطالعه تعیین پروفایل توکسینی کلستریدیوم پرفرینجنس جداشده از نمونه ها‌‌ی قطعات بسته بندی شده مرغ گوشتی با استفاده از روش‌های Single و Multiplex PCR می باشد.
مواد و روش کار: در یک مطالعه مقطعی تعداد 180 نمونه قطعه بسته بندی شده مرغ گوشتی شامل گردن، بال و کبد (هر کدام 50 نمونه) و سنگدان (30 نمونه) به طور تصادفی جمع آوری و از بابت آلودگی به کلستریدیوم پرفرینجنس مورد ارزیابی قرار گرفت. بدین منظور نمونه ها برروی محیط های آگار حاوی 7% خون دفیبرینه گوسفند، TSN و TSC کشت گردیدند. جدایه های بدست آمده از بابت حضور ژن های مسئول تولید توکسین (آلفا، بتا، اپسیلون و یوتا) و ژن های حدت (tpeL و netB) به روش PCR تعیین تیپ گردیدند.
یافته‌ها: در این مطالعه از کل نمونه های مورد بررسی تعداد 6 جدایه به عنوان کلستریدیوم پرفرینجنس مورد تایید قرار گرفتند که درتمامی جدایه ها (100%) ژن های cpa و cpb، شناسایی گردید. با توجه به نتایج بدست آمده مشخص گردید که کلیه جدایه ها به تیپ C کلستریدیوم پرفرینجنس تعلق دارند. در5 جدایه (83.33%) ژن netB و در 3 جدایه (50%) ژن tpeL شناسایی گردید.
نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان می دهد که ممکن است تیپ های توکسین زای کلستریدیوم پرفرینجنس که واجد ژن های عوامل حدت باکتری چون netB که در ایجاد انتریت نکروتیک در طیورنقش دارند از طریق مرغ و فرآورده های طیور به انسان انتقال یابند.
متن کامل [PDF 966 kb]   (7159 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: میکروب شناسی مولکولی
دریافت: 1392/12/3 | پذیرش: 1393/3/6 | انتشار الکترونیک: 1393/3/6

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.