Jamehdor S, Zarabi M, Mehrnejad F, Yavar poor kordestani V. In vitro Evaluation of antibacterial efficacy of aqueous extracts of Iranian Native Plants on the Standard Strains of Pseudomonas aeruginosa (Short Communication). Iran J Med Microbiol 2014; 8 (2) :51-54
URL:
http://ijmm.ir/article-1-241-fa.html
جامه دار صالح، ضرابی مهدی، مهر نژاد فرامرز، یاور پور کردستانی وحید. بررسی اثر ضد باکتری عصاره های آبی گیاهان بومی ایران بر روی سویه استاندارد سودوموناس آئروژینوزا (مقاله کوتاه). مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1393; 8 (2) :51-54
URL: http://ijmm.ir/article-1-241-fa.html
1- گروه علوم زیستی، دانشکده علوم و فنون نوین، دانشگاه تهران، تهران، ایران
2- گروه علوم زیستی، دانشکده علوم و فنون نوین، دانشگاه تهران، تهران، ایران ، mzarabi@ut.ac.ir
چکیده: (19033 مشاهده)
زمینه و اهداف: سودوموناس آئروژینوزا از شایعترین علل ایجاد عفونتهای بیمارستانی است که به عنوان یکی از مقاومترین باکتریها در مقابل انواع پادزیستها نیز شناخته میشود و به بسیاری از درمانهای رایج مقاومت نشان میدهد. بر همین اساس، هدف از مطالعه حاضر بررسی فعالیت ضدباکتری عصارههای آبی 4 نوع گیاه بومی ایران بر رشد سودوموناس آئروژینوزا و مقایسه فعالیت آن ها با پادزیستها است.
مواد و روش کار: عصاره آبی گیاهان بوسیله دستگاه سوکسله تهیه شد و پس از تهیه رقت فعالیت ضدباکتری آنها با روشهای انتشار چاهک و رقت سازی براث در 3 غلظت مختلف مورد بررسی قرار گرفت.
یافته ها و بحث: در این تحقیق بیشترین اثر ضدباکتری مربوط به عصاره آبی برگ سنجد در روش انتشار چاهک بوده است (6/17 میلی متر). میزان حداقل غلظت مهاری (MIC) عصارههای آویشن شیرازی، برگ درخت گردو و مرزنجوش 25% بود و برای برگ درخت سنجد 5/12% ثبت شده است. در این پژوهش مشخص شد همه عصارههای گیاهی دارای خاصیت ضدباکتری بر روی سویه مورد بررسی هستند و این فعالیت میتواند به سبب کشت، منشأ، فصل رشد و مواد مؤثره گیاهان، متفاوت باشد.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
مواد ضد میکروبی دریافت: 1392/11/26 | پذیرش: 1393/6/25 | انتشار الکترونیک: 1393/6/27