سال 6، شماره 1 و 2 - ( تابستان 1391 )                   جلد 6 شماره 1 و 2 صفحات 59-51 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

عبیری رامین، زندیه نرگس، رضایی منصور، صیاد بابک. بررسی مقاومت دارویی سویه های کلبسیلا جدا شده از عفونت زخم سوخته در بیماران بستری در بیمارستان امام خمینی کرمانشاه در سال 86-1385. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1391; 6 (1 و 2) :51-59

URL: http://ijmm.ir/article-1-220-fa.html


1- دانشکده پزشکی ، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه ، ramin_abiri@yahoo.com
2- دانشکده داروسازی، دانشکاه علوم پزشکی کرمانشاه
3- دانشکده بهداشت، دانشکاه علوم پزشکی کرمانشاه
4- دانشکده پزشکی، دانشکاه علوم پزشکی کرمانشاه
چکیده:   (22116 مشاهده)
زمینه و اهداف: کلبسیلا باکتری بیماری زای فرصت طلبی است و بیشتر در محیط های بیمارستانی و در افراد با ضعف سیستم ایمنی از جمله بیماران سوخته عفونت ایجاد می کند و افزایش مقاومت نسبت به دارو ها در این جنس می تواند تهدیدی جدی به حساب اید. هدف از این مطالعه تعیین شیوع ای باکتری در عفونت های زخم سوخته ،فراوانی مقاومت نسبت به انتی بیوتیک ها ، کمترین غلظت جلو گیری کننده از رشد برخی انتی بیو تیک ها و فراوانی ایزوله های کلبسیلا مولد انزیم های بتالاکتاماز و بتالاکتاماز با دامنه گسترده بوده است.
روش کار:
سویه های کلبسیلا جدا شده از بیماران مبتلا به عفونت زخم سوخته بستری در بیمارستان امام خمینی کرمانشاه در بازده زمانی 87-1385 در ازمایشگاه میکروب شناسی دانشکده پزشکی تا حد گونه با ازمایش های بیوشیمیایی تشخیص داده شدند.مقاومت باکتری نسبت به انتی باکتری ها با روش استاندارد انتشار دیسک : Kirby bauser ، تولید انزیم بتالاکتاماز با روش اسیدومتری ،تولید بتالاکتاماز را از دامنه گسترده با روش دو دیسک و برای تعیین کمترین غلظت جلوگیری کنده از رشد از روش Microbroth Dilution استفاده شد. هم چنین پرونده تمامی بیماران سوخته بررسی و شیوع باکتری های جدا شده از زخم های سوخته ثبت شد.
یافته ها: باکتری کلبسیلا در بازه زمانی ذکر شده از سیتروباکتر با شیوع 32/6 % شایع ترین عامل جدا شده از زخم سوخته بود.انتی باکتری های ایمی پنم، سفتازیدیم ،کوتریموکزازول، سیپروفلوکسازین، جنتامایسین، سفتوتاکسیم و کاربنی سیلین با: 98 % ،60 % ،12/4 % ،9/5 % ، 9 % ، 4/3 % اثر بخشی: موثر ترین دارو ها بودند و البته ایمی پنم با اختلاف کاملا معنی داری P< 0/005 از تمامی انتی بیوتیک ها موثر تر بودند.MIC 50 نیز به ترتیب مربوط به انتی بیوتیک های ازیترومایسین ،سفتریاکسون، سفپیم و سه انتی بیوتیک سفکسیم ،سفتازیدیم و پیپراسیلین 4 ، 128 ، 256 ، 512 ، Microbroth Dilutionبر میلی لیتر به دست امد و بنا براین از این دسته ازیترومایسین موثر ترین دارو بود. همچنین 163 سویه (2/76 %) دارای انزیم بتالاکتاماز و 2/55 % دارای انزیم بتالاکتاماز با دامنه گسترده است.
بحث:
داروی ایمی پنم ازیترومایسین انتی بیوتیک های مناسبی برای درمان عفونت های سوخته ناشی از کلبسیلا به شمار میروند و لازم است در تمامی مراکز درمانی از این دارو استفاده غیر ضروری و از ایمی پنم تا حد امکان به عنوان داروی امپایریک به کار برده نشود تا شاهد افزایش مقاومت نسبت به این دارو ها نباشیم.
متن کامل [PDF 1254 kb]   (2428 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: باکتری شناسی پزشکی
دریافت: 1392/10/29 | پذیرش: 1392/10/29 | انتشار الکترونیک: 1392/10/29

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله میکروب شناسی پزشکی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق   ناشر: موسسه فرنام

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Medical Microbiology

Designed & Developed by : Yektaweb Publishr: Farname Inc.