سال 6، شماره 1 و 2 - ( تابستان 1391 )                   جلد 6 شماره 1 و 2 صفحات 14-7 | برگشت به فهرست نسخه ها

PMID: 27936517

XML Print


1- بخش میکروب شناسی ،گروه زیست شناسی،دانشکده علوم،دانشگاه اصفهان ، bahar_hosseinkhani@yahoo.com
2- بخش میکروب شناسی ،گروه زیست شناسی،دانشکده علوم،دانشگاه اصفهان
چکیده:   (15502 مشاهده)
زمینه و اهداف: نانوذرات پالادیم به علت خصوصیات ویژه فیزیکی و شیمیایی کاربرد های فراوانی در ساخت ابزارهای نوری، الکترونیک، دندانپزشکی و بویژه کاتالیست ها دارند. اخیرا روش های زیستی به عنوا روش های دوست دار طبیعت مورد توجه بسیاری قرار گرفته اند از این رو در این تحقیق تولید بیونانوذرات پایدار پالادیم توسط یک سیستم زیستی باکتری فلزدوست necator Cupriavidus مورد مطالعه قرار گرفت.
روش های بررسی: نانومتری بودن و ویژگی این ذرات و مکانیسم تولید با روش های میکروسکوب الکترونی عبوری و طیف سنج پر انرژی مورد بررسی قرار گرفت.
یافته ها: necator Cupriavidus به صورت زنده و غیر زنده قادر به احیا فلز پالادیم و تشکیل بیونانوذرات در سطح دیواره سلولی می باشد. عدم تولید نانوذرات در اسفروپلاست و همچنین نتایج شبیه سازی سطح سلول توسط میکروپارتیکلهای آمین و کربوکسیل دار دلیلی بر این است که تولید بیو نانو ذرات توسط مکانیسمی مستقل از فعالیت متابولیکی و آنزیمی در ارتباط با گروه های آمین و کربوکسیل موجود در دیواره سلولی این باکتری صورت می پذیرفت.
نتیجه گیری: تولید نانوذرات از جمله پلادیم، به روش میکروبی که روش ساده، ارزان و بدون ایجاد آلودگی های زیست محیطی امکان پذیر است.
واژه‌های کلیدی: Cupriavidus necator، نانوذرات، پالادیم
متن کامل [PDF 1276 kb]   (4586 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: نانو بیوتکنولوژی در پزشکی
دریافت: 1392/10/29 | پذیرش: 1392/10/29 | انتشار الکترونیک: 1392/10/29

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.