سال 8، شماره 2 - ( تابستان 1393 )                   جلد 8 شماره 2 صفحات 47-41 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Safarpordehkordi F, Yahaghi E, Khodaverdi Darian E. Prevalence of Antibiotic Resistance in Escherichia coli Isolated from Poultry Meat Supply in Isfahan. Iran J Med Microbiol 2014; 8 (2) :41-47
URL: http://ijmm.ir/article-1-187-fa.html
صفرپوردهکردی فرهاد، یاحقی عماد، خداوردی داریان ابراهیم. بررسی شیوع مقاومت پادزیستی باکتری اشریشیا کلی جدا شده از گوشت مرغ های عرضه شده در استان اصفهان. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1393; 8 (2) :41-47

URL: http://ijmm.ir/article-1-187-fa.html


1- 1. گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران ، Dr.Farhads@yahoo.com
2- دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله ، تهران ، ایران
3- باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحدکرج
چکیده:   (15559 مشاهده)
زمینه و اهداف: درمان‌های رایج پادزیستی که برای موارد مسمومیت‌های غذایی ایجاد شده در اثر اشریشیا کلی، استفاده می‌شوند هزینه بر و کم اثر هستند. این بررسی به منظور تشخیص و بررسی الگوی مقاومت پادزیستی باکتری اشریشیا کلی جدا شده از گوشت مرغ توزیع شده در استان اصفهان، انجام شد.
مواد و روش کار: 220 نمونه گوشت مرغ از مراکز فروش استان اصفهان جمع آوری شد. نمونه‌ها ابتدا کشت داده شدند و از کلنی‌های تیپیک که نشان دهنده اشریشیا کلی بودند، DNA استخراج گردید و واکنش PCR برای ردیابی ژن‌های کد کننده مقاومت پادزیستی، استفاده شد. در پایان الگوی مقاومت پادزیستی به روش دیسک گذاری ساده بررسی شد.
یافته‌ها: در کل 45/20% از نمونه‌ها آلوده به باکتری اشریشیاکلی بودند. ایزوله‌های باکتریایی بیشترین مقاومت را به پادزیست‌های جنتامایسین (44/84%)، آمپی سیلین (80%)، سیپروفلوکسازین (77/77%)، انروفلوکسازین (66/66%) و اریترومایسین (62/22%) داشتند. ژن‌های کد کننده مقاومت علیه پادزیست‌های جنتامایسین (aac(3)-IV)، سولفونامید (sul1) و آمپی سیلین (CITM) به ترتیب با فراوانی 88/88%، 66/86% و 44/84%، بیشترین فراوان‌ترین موارد ردیابی شده بودند.
نتیجه‌گیری: علی رغم میزان آلودگی بالای نمونه‌های گوشت مرغ به اشریشیا کلی، اکثر جدایه ها مقاومت بالایی به پادزیست‌های معمول داشتند. پخت کامل گوشت و جلوگیری از تجویز بی رویه پادزیست‌ها از بروز مسمومیت‌های غذایی ناشی از اشرشیاکلی‌های مقاوم جلوگیری می‌کنند.
متن کامل [PDF 686 kb]   (5019 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: مقاومت پادزیستی (آنتی بیوتیکی)
دریافت: 1392/9/21 | پذیرش: 1393/2/22 | انتشار الکترونیک: 1393/3/7

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله میکروب شناسی پزشکی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق   ناشر: موسسه فرنام

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Medical Microbiology

Designed & Developed by : Yektaweb Publishr: Farname Inc.