سال 17، شماره 3 - ( خرداد - تیر 1402 )                   جلد 17 شماره 3 صفحات 293-288 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghorbani Z, Koupaei M, Saderi H, Amin Marashi S M, DehghanZadeh Z, Owlia P. Inhibitory Effect of Supernatant and Lysate of Saccharomyces cerevisiae on Expression of exoA Gene of Pseudomonas aeruginosa. Iran J Med Microbiol 2023; 17 (3) :288-293
URL: http://ijmm.ir/article-1-1402-fa.html
قربانی زهرا، کوپایی مریم، صادری حوریه، امین مراشی سید محمود، دهقان زاده زهرا، اولیا پرویز. اثر مهاری مایع رویی و لیز ساکارومایسس سرویزیه بر بیان ژن exoA سودوموناس آئروژینوزا. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1402; 17 (3) :288-293

URL: http://ijmm.ir/article-1-1402-fa.html


1- گروه میکروب شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران
2- گروه میکروب شناسی و ایمونولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران
3- گروه میکروب شناسی، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران
4- مرکز تحقیقات میکروب شناسی مولکولی (MMRC)، دانشگاه شاهد، تهران، ایران ، powlia@gmail.com
چکیده:   (897 مشاهده)

زمینه و اهداف:  پسودوموناس آئروژینوزا یک پاتوژن مهم در همه جا و به ویژه شایع در بیمارستان است. اگزوتوکسین A کدگذاری شده توسط ژن exoA در پاتوژنز این باکتری نقش دارد. امروزه پروبیوتیک ها به طور گسترده در درمان و پیشگیری از بیماری ها استفاده می شوند. مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر ساکارومایسس سرویزیه S۳ بر بیان ژن exoA انجام شد.
مواد و روش کار:  رویی S. cerevisiae و لیز تهیه شد. کمترین غلظت بازدارنده (sub-MIC) عصاره ها برای P. aeruginosa PAO۱ استفاده شد. سطح بیان exoA با روش Real-time PCR اندازه گیری شد.
یافته ها:  عصاره لیزات اثر کاهشی بر بیان ژن توکسین داشت، اما بر خلاف لیز، مایع رویی اثر افزایشی بر بیان ژن داشت.
نتیجه‌گیری:  نتایج این مطالعه نشان می دهد ویروس های پاپیلومای ژنوتیپ ۱۶ و۱۸ فراوان ترین ژنوتیپ در درجات مختلف ضایعات بافتی دهانه رحم است. هم چنین شناسایی دو ژنوتیپ کم خطر ۶ و ۵۳ در ضایعات بافتی میتواند نشان دهنده اهمیت ژنوتیپ های کم خطر در برنامه های پیشگیری و غربالگری سرطان دهانه رحم باشد.

متن کامل [PDF 579 kb]   (292 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: باکتری شناسی پزشکی
دریافت: 1401/8/3 | پذیرش: 1402/1/8 | انتشار الکترونیک: 1402/4/5

فهرست منابع
1. Meng L, Zhou S, Xu X, Li D, Lin Y, Lyu F, et al. A multi-scale approach to investigate adhesion properties of Pseudomonas aeruginosa PAO1 to Geotrichum candidum LG-8, a potential probiotic yeast. Foods. 2020;9(7):912. [DOI:10.3390/foods9070912] [PMID] [PMCID]
2. Peix A, Ramírez-Bahena M-H, Velázquez E. Historical evolution and current status of the taxonomy of genus Pseudomonas. Infect Genet Evol. 2009;9(6):1132-47. [DOI:10.1016/j.meegid.2009.08.001] [PMID]
3. Michalska M, Wolf P. Pseudomonas Exotoxin A: optimized by evolution for effective killing. Front Microbiol. 2015;6(15):963. [DOI:10.3389/fmicb.2015.00963] [PMID] [PMCID]
4. McEwan Deborah L, Kirienko Natalia V, Ausubel Frederick M. Host Translational Inhibition by Pseudomonas aeruginosa Exotoxin A Triggers an Immune Response in Caenorhabditis elegans. Cell Host Microbe. 2012;11(4):364-74. [DOI:10.1016/j.chom.2012.02.007] [PMID] [PMCID]
5. Clark LC, Hodgkin J. Commensals, probiotics and pathogens in the Caenorhabditis elegans model. Cell Microbiol. 2014;16(1):27-38. [DOI:10.1111/cmi.12234] [PMID]
6. Da Silva NA, Srikrishnan S. Introduction and expression of genes for metabolic engineering applications in Saccharomyces cerevisiae. FEMS Yeast Res. 2012;12(2):197-214. [DOI:10.1111/j.1567-1364.2011.00769.x] [PMID]
7. Douradinha B, Reis VCB, Rogers MB, Torres FAG, Evans JD, Marques Jr ETA. Novel insights in genetic transformation of the probiotic yeast Saccharomyces boulardii. Bioengineered. 2014;5(1):21-9. [DOI:10.4161/bioe.26271] [PMID] [PMCID]
8. Staniszewski A, Kordowska-Wiater M. Probiotic and potentially probiotic yeasts-characteristics and food application. Foods. 2021;10(6):1306. [DOI:10.3390/foods10061306] [PMID] [PMCID]
9. Argenta A, Satish L, Gallo P, Liu F, Kathju S. Local application of probiotic bacteria prophylaxes against sepsis and death resulting from burn wound infection. PloS One. 2016;11(10):e0165294. [DOI:10.1371/journal.pone.0165294] [PMID] [PMCID]
10. Al-Azzawi MKA, Makharmash JH, Al-Malkey NK. The effect of Lactobacillus species on the Pseudomonas aeruginosa. Drug Invent Today. 2020;14(2).
11. Hudson LE, McDermott CD, Stewart TP, Hudson WH, Rios D, Fasken MB, et al. Characterization of the probiotic yeast Saccharomyces boulardii in the healthy mucosal immune system. PLoS One. 2016;11(4):e0153351. [DOI:10.1371/journal.pone.0153351] [PMID] [PMCID]
12. Krasowska A, Murzyn A, Dyjankiewicz A, Łukaszewicz M, Dziadkowiec D. The antagonistic effect of Saccharomyces boulardii on Candida albicans filamentation, adhesion and biofilm formation. FEMS Yeast Res. 2009;9(8):1312-21. [DOI:10.1111/j.1567-1364.2009.00559.x] [PMID]
13. Joshi S, Kaur A, Sharma P, Harjai K, Capalash N. Lactonase-expressing Lactobacillusplantarum NC8 attenuates the virulence factors of multiple drug resistant Pseudomonas aeruginosa in co-culturing environment. World J Microbiol Biotechnol. 2014;30(8):2241-9. [DOI:10.1007/s11274-014-1645-9] [PMID]
14. Chelliah R, Choi J-G, Hwang S-b, Park B-J, Daliri EB-M, Kim S-H, et al. In vitro and in vivo defensive effect of probiotic LAB against Pseudomonas aeruginosa using Caenorhabditis elegans model. Virulence. 2018;9(1):1489-507. [DOI:10.1080/21505594.2018.1518088] [PMID] [PMCID]
15. Datta S, Timson DJ, Annapure US. Antioxidant properties and global metabolite screening of the probiotic yeast Saccharomyces cerevisiae var. boulardii. J Sci Food Agric. 2017;97(9):3039-49. [DOI:10.1002/jsfa.8147] [PMID]
16. Shokri D, Khorasgani MR, Mohkam M, Fatemi SM, Ghasemi Y, Taheri-Kafrani A. The Inhibition Effect of Lactobacilli Against Growth and Biofilm Formation of Pseudomonas aeruginosa. Probiotics Antimicrob Proteins. 2018;10(1):34-42. [DOI:10.1007/s12602-017-9267-9] [PMID]
17. Ramos AN, Sesto Cabral ME, Arena ME, Arrighi CF, Arroyo Aguilar AA, Valdéz JC. Compounds from Lactobacillus plantarum culture supernatants with potential pro-healing and anti-pathogenic properties in skin chronic wounds. Pharm Biol. 2015;53(3):350-8. [DOI:10.3109/13880209.2014.920037] [PMID]
18. Ogawa M, Shimizu K, Nomoto K, Tanaka R, Hamabata T, Yamasaki S, et al. Inhibition of in vitro growth of Shiga toxin-producing Escherichia coli O157:H7 by probiotic Lactobacillus strains due to production of lactic acid. Int J Food Microbiol. 2001;68(1):135-40. [DOI:10.1016/S0168-1605(01)00465-2] [PMID]
19. Todorov SD, Dicks LMT. Lactobacillus plantarum isolated from molasses produces bacteriocins active against Gram-negative bacteria. Enzyme Microb Technol. 2005;36(2):318-26. [DOI:10.1016/j.enzmictec.2004.09.009]
20. Etienne-Mesmin L, Livrelli V, Privat M, Denis S, Cardot J-M, Alric M, et al. Effect of a New Probiotic Saccharomyces cerevisiae Strain on Survival of Escherichia coli O157:H7 in a Dynamic Gastrointestinal Model. Appl Environ Microbiol. 2011;77(3):1127-31. [DOI:10.1128/AEM.02130-10] [PMID] [PMCID]
21. Kiymaci ME, Altanlar N, Gumustas M, Ozkan SA, Akin A. Quorum sensing signals and related virulence inhibition of Pseudomonas aeruginosa by a potential probiotic strain's organic acid. Microb Pathog. 2018;121:190-7. [DOI:10.1016/j.micpath.2018.05.042] [PMID]
22. Fakruddin M, Hossain MN, Ahmed MM. Antimicrobial and antioxidant activities of Saccharomyces cerevisiae IFST062013, a potential probiotic. BMC Complement Altern Med. 2017;17(1):64. [DOI:10.1186/s12906-017-1591-9] [PMID] [PMCID]
23. Cho D-Y, Skinner D, Lim DJ, McLemore JG, Koch CG, Zhang S, et al. The impact of Lactococcus lactis (probiotic nasal rinse) co-culture on growth of patient-derived strains of Pseudomonas aeruginosa. Int Forum Allergy Rhinol. 2020;10(4):444-9. [DOI:10.1002/alr.22521] [PMID] [PMCID]
24. Asahara T, Shimizu K, Nomoto K, Hamabata T, Ozawa A, Takeda Y. Probiotic Bifidobacteria Protect Mice from Lethal Infection with Shiga Toxin-Producing Escherichia coli O157:H7. Infect Immun. 2004;72(4):2240-7. [DOI:10.1128/IAI.72.4.2240-2247.2004] [PMID] [PMCID]
25. Carey CM, Kostrzynska M, Ojha S, Thompson S. The effect of probiotics and organic acids on Shiga-toxin 2 gene expression in enterohemorrhagic Escherichia coli O157:H7. J Microbiol Methods. 2008;73(2):125-32. [DOI:10.1016/j.mimet.2008.01.014] [PMID]
26. Valdés-Varela L, Alonso-Guervos M, García-Suárez O, Gueimonde M, Ruas-Madiedo P. Screening of bifidobacteria and lactobacilli able to antagonize the cytotoxic effect of Clostridium difficile upon intestinal epithelial HT29 monolayer. Front Microbiol. 2016;7:577. [DOI:10.3389/fmicb.2016.00577] [PMID] [PMCID]
27. Trejo FM, Pérez PF, De Antoni GL. Co-culture with potentially probiotic microorganisms antagonises virulence factors of Clostridium difficile in vitro. Antonie Leeuwenhoek. 2010;98(1):19-29. [DOI:10.1007/s10482-010-9424-6] [PMID]
28. Ripert G, Racedo Silvia M, Elie A-M, Jacquot C, Bressollier P, Urdaci Maria C. Secreted Compounds of the Probiotic Bacillus clausii Strain O/C Inhibit the Cytotoxic Effects Induced by Clostridium difficile and Bacillus cereus Toxins. Antimicrob Agents Chemother. 2016;60(6):3445-54. [DOI:10.1128/AAC.02815-15] [PMID] [PMCID]
29. DehghanZadeh Z, Koupaei M, Ghorbani Z, Saderi H, Marashi SMA, Owlia P. Inhibitory effect of Saccharomyces cerevisiae supernatant and lysate on expression of lasB and apl genes of Pseudomonas aeruginosa. Gene Rep. 2021;24:101247. [DOI:10.1016/j.genrep.2021.101247]
30. Ansari F, Alian Samakkhah S, Bahadori A, Jafari SM, Ziaee M, Khodayari MT, et al. Health-promoting properties of Saccharomyces cerevisiae var. boulardii as a probiotic; characteristics, isolation, and applications in dairy products. Crit Rev Food Sci Nutr. 2023;63(4):457-85. [DOI:10.1080/10408398.2021.1949577] [PMID]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله میکروب شناسی پزشکی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق   ناشر: موسسه فرنام

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Medical Microbiology

Designed & Developed by : Yektaweb Publishr: Farname Inc.