سال 2، شماره 3 و 4 - ( پاییز و زمستان 1387 )                   جلد 2 شماره 3 و 4 صفحات 77-73 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Afraz V, Jazayery Moghadas A, Irajian G. Investigation of contamination of traditional non-pasteurized ice-creams with E.coliand Staphylococcus aureusin Semnan, Iran-year 2007-8. Iran J Med Microbiol 2009; 2 (3 and 4) :73-77
URL: http://ijmm.ir/article-1-132-fa.html
افراز وحیده، جزایری مقدس علی، ایراجیان غلامرضا. ارزیابی آلودگی بستنی سنتی بر اشریشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس در شهرستان سمنان سال 7-1386. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران. 1387; 2 (3 و 4) :73-77

URL: http://ijmm.ir/article-1-132-fa.html


1- آزمایشگاه مواد غذایی، دانشگاه علوم پزشکی سمنان
2- بخش میکروب شناسی، دانشگاه علوم پزشکی سمنان ، sa_jazayery@yahoo.com
3- گروه میکروب شناسی،دانشکده پزشکی،دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ایران
چکیده:   (14973 مشاهده)
زمینه و اهداف: بستنی محصولی لبنی و منجمد شده است که از ترکیب و فرآیند مناسب شیر، خامه، شکر و مواد طعم دهنده به دست می آید و می تواند حاوی پایدار کننده ها و رنگ نیز باشد. این فرآورده با توجه به مواد تشکیل دهنده و PH نزدیک به خنثی و نگهداری طولانی مدت، محیط مناسبی برای رشد میکروارگانیسم ها محسوب می گردد. هدف از این مطالعه ارزیابی کیفیت بستنی سنتی (غیرپاستوریزه) عرضه شده در شهرستان سمنان از نظر آلودگی به اشریشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس بود.
روش بررسی: تعداد 136 نمونه در طول دو سال (1386-87) از سطح شهرستان سمنان نمونه برداری و در شرایط استریل به آزمایشگاه مواد خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی متنقل شد. نمونه ها از نظر وجود استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیاکلی طبق استانداردهای ملی ایران بررسی شدند.
یافته ها: از مجموع 136 نمونه بستنی، 96 نمونه (70.6 درصد) به اشریشیاکلی، 53 نمونه (38.9 درصد) به استافیلوکوکوس اورئوس و 52 نمونه (%38.2) نیز به هر دو باکتری آلوده بودند. 39 نمونه (%28.7) فاقد آلودگی بودند.
نتیجه گیری: میزان آلودگی بستنی های مورد بررسی به استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیاکلی زیاد و در اغلب موارد از بررسی های مشابه بیشتر است
متن کامل [PDF 196 kb]   (9626 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: باکتری شناسی پزشکی
دریافت: 1392/8/25 | پذیرش: 1392/8/25 | انتشار الکترونیک: 1392/8/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله میکروب شناسی پزشکی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق   ناشر: موسسه فرنام

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Medical Microbiology

Designed & Developed by : Yektaweb Publishr: Farname Inc.