سال 2، شماره 1 - ( بهار 1387 )                   جلد 2 شماره 1 صفحات 43-37 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- گروه میکروب شناسی، دانشکده پزشکی و مرکز تحقیقات معاونت پژوهشی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان ، asadzade_2003@Yahoo.com
2- گروه میکروب شناسی، دانشکده پزشکی و مرکز تحقیقات معاونت پژوهشی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان
چکیده:   (17206 مشاهده)
زمینه و اهداف: باکتریوفاژها به اشکال مختلف از باکتری ها به عنوان میزبان برای تکثیر و بقای خود استفاده می کنند. گروهی از آنها لیتیک هستند، که پس از تکثیر در میزبان سبب لیز باکتری ها می شوند. از این نوع برای درمان عفونت های باکتریال و فاژتایپینگ استفاده می شود. که در مقایسه با آنتی بیوتیک ها دارای مزایای درمانی زیادی هستند. در این مطالعه نیز اثرات درمانی و ضد میکروبی فاژ لیتیک جداشده از منابع طبیعی بر علیه باکتری اشرشیاکلی در عفونت سوختگی ناشی از این باکتری مورد مطالعه قرار گرفته است.
روش بررسی: باکتریوفاژهای لیتیک با استفاده از محیط کشت لوریا براث و روش Overlay از منابع محیطی جستجو و جداسازی شدند. در مرحله بعد با استفاده از میزبان باکتریایی تکثیر و پس از فیلتراسیون و رسوب پلی ساکاریدهای موجود به عنوان استوک درمانی استفاده شدند. برای درمان از نوعی مدل سوختگی موش آزمایشگاهی و عفونت القا شده در پشت حیوان استفاده شد.
یافته ها: فاژهای لیتیک به فراوانی از مدفوع گوسفند، انسان و فاضلاب شهری جداسازی شدند. در مجموع تیتر فاژ جداشده از مدفوع گوسفند بسیار بالاتر از بقیه نمونه ها بود. نتایج آزمون مقایسه نسبت های کای-دو نشان می دهد، بین درصد بروز مرگ در گروه های مختلف اختلاف معنی داری وجود دارد. نتیجه گیری: با توجه به آنالیزهای آماری، در این مطالعه تزریق فاژهای لیتیک مانع مرگ 80 درصد موش های مبتلا به عفونت ناشی از اشرشیاکلی شد. که می تواند به عنوان ابزاری قدرتمند بر علیه عفونت های ناشی از باکتری ها از آن استفاده شود
متن کامل [PDF 237 kb]   (3420 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: مقاومت پادزیستی (آنتی بیوتیکی)
دریافت: 1392/8/23 | پذیرش: 1392/8/23 | انتشار الکترونیک: 1392/8/23

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.