سال 1، شماره 4 - ( زمستان 1386 )                   جلد 1 شماره 4 صفحات 57-51 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- گروه میکروب شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران
2- گروه میکروب شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران ، lari@iums.ac.ir
چکیده:   (16944 مشاهده)
زمینه و اهداف: میکروارگانیسم های گذرای (Transient flora) پوست، قادرند توسط عوامل متعددی وارد بافت های بدن شده و به دلیل قدرت بیماریی زایی بسیار بالا، سهم عمده ایی را در ایجاد عفونت های بیمارستانی داشته باشند. اگر دست ها را به عنوان شروع یک آلودگی در نظر بگیریم، با ضدعفونی کردن آنها تا حد زیادی تعداد این فلور گذرا کاهش می یابد. در همین راستا فعالیت ضد باکتریایی محلول ضدعفونی کننده"Handsept" تولید داخل در مقایسه با فرآورده مشابه خارجی به نام "Decosept" مورد مطالعه قرار گرفت.
روش بررسی: در این بررسی، 10 سوش باکتریال (4 سوش استاندارد،6 سوش بیمارستانی) از باکتری های گرم مثبت و منفی را طبق پروتکل استاندارد، در تماس با محلول خالص و رقیق "Handsept" و "Decosept" قرار دادیم. سپس تاثیر ضدعفونی کننده ها در زمان های 15 ثانیه تا 3 دقیقه پس از تماس، در مقایسه با شاهد مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافته ها: با توجه به نتایج بدست آمده، مخلوط "Handsept" و سوسپانسیون باکتریایی پس از 15 ثانیه، 30 ثانیه، 60 ثانیه و 1 دقیقه، در مورد هر 10 سوش مورد مطالعه، عدم رشد باکتریایی را نشان داد. همچنین محلول ضدعفونی کننده جهت نشان دادن تاثیر (In vivo) مورد استفاده قرار گرفت. به این منظور، کف دست ها با 3 میلی لیتر سوسپانسیون باکتری های مورد نظر ( 106 عدد در یک میلی لیتر) آلوده شد. سپس توسط محلول های Handsept و Decosept آغشته گردید. پس از 15 ثانیه عدم وجود رشد باکتریایی را در مقایسه با دست های آلوده که در تماس با محلول های ضدعفونی مورد نظر نبودند، را نشان داد.
نتیجه گیری: نتایج حاصل از این بررسی نشان داد که محلول "Handsept" قادر به از بین بردن بسیاری از باکتری های بیماریزا می باشد و هم پای محصول مشابه خارجی یعنی "Decosept" است. بنابراین استفـاده از آن از نظـر اقتصادی مرقون به صرفه می باشد.
واژه‌های کلیدی: Transient flora، Handsept، Decosept
متن کامل [PDF 242 kb]   (2707 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: مواد ضد میکروبی
دریافت: 1392/8/23 | پذیرش: 1392/8/23 | انتشار الکترونیک: 1392/8/23

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.