Iranian Journal of Medical Microbiology
مجله میکروب شناسی پزشکی ایران
Iran J Med Microbiol
Medical Sciences
http://ijmm.ir
1
admin
1735-8612
2345-4342
8
10.30699/ijmm
14
8888
13
en
jalali
1395
11
1
gregorian
2017
2
1
10
6
online
1
fulltext
fa
فعالیت ضد میکروبی فیلمهای پلی لاکتیک اسید حاوی غلظتهای مختلف اسانس زنیان و عصاره اتانولی برموم بر رشد برخی از باکتری های بیماری زای غذا زاد
Antimicrobial activity of poly lactic acid films incorporated with Trachyspermum ammi essential oil and ethanolic extract of propolis on the growth of some bacterial foodborne pathogens
میکروب شناسی مواد غذایی
Food Microbiology
مقاله پژوهشی
Original Research Article
<p dir="RTL"><strong>زمینه و اهداف:</strong> بستهبندیهای ضد میکروبی فعال خطرات رشد میکروارگانیسمهای بیماریزا و مسبب فساد را در مواد غذایی کاهش می دهند. در این مطالعه تاثیر فیلمهای پلی لاکتیک اسید حاوی غلظتهای مختلف اسانس زنیان (0، 0/5، 1 و 1/5 درصد) و عصاره اتانولی بر موم (0، 1 و 2 درصد) بر <em>لیستریا منوسیتوژنز</em>، <em>استافیلوکوکوس اورئوس</em>، <em>ویبریو</em> <em>پاراهمولیتیکوس</em> و <em>اشریشیاکلی</em> به روش انتشار دیسک مورد مطالعه قرار گرفت.</p>
<p dir="RTL"><strong>مواد و روش کار: </strong>دیسکهای مدوری (10 میلیمتری) که از فیلمهای پلی لاکتیک اسید حاوی اسانس زنیان و عصاره اتانولی برموم، که با تکنیک قالب گیری بر روی پلیت های شیشهای تهیهشده بود، بر روی محیط کشت مولر هینتون آگار تلقیح شده با باکتری های مختلف قرار داده شد. قطر هاله عدم رشد بعد از 24 ساعت گرمخانه گذاری پلیت ها در دمای 35 درجه سلسیوس با استفاده از کولیس دیجیتال و نرمافزار <span dir="LTR">Digimizer</span> اندازه گیری شد.</p>
<p dir="RTL"><strong>یافتهها: </strong>نتایج این مطالعه نشان داد که قطر هاله عدم رشد با افزایش غلظت اسانس برای تمام باکتری ها افزایش یافت (0/05><strong><em><span dir="LTR">p</span></em></strong>). همچنین باکتری های گرم مثبت نسبت به باکتری های گرم منفی به فیلم پلی لاکتیک اسید حاوی اسانس حساسیت بالاتری داشتند. از بین باکتری های موردمطالعه <em>لیستریا منوسیتوژنز</em> بالاترین حساسیت را نسبت به فیلمهای حاوی اسانس زنیان و عصاره اتانولی برموم داشت (0/05><strong><em><span dir="LTR">p</span></em></strong>). همچنین فیلمهای پلی لاکتیک اسید حاوی عصاره اتانولی برموم هیچگونه اثر مهاری بر میکروارگانیسمهای موردمطالعه نداشتند (0/05<strong><em><span dir="LTR">></span></em></strong> <strong><em><span dir="LTR">p</span></em></strong>).</p>
<p dir="RTL"><strong><span dir="RTL">نتیجهگیری:</span></strong> <span dir="RTL">فیلمهای پلی لاکتیک اسیدحاوی اسانس زنیان پتانسیل بالایی برای استفاده در بستهبندیهای ضد میکروبی فعال بهمنظور افزایش ایمنی مواد غذایی را دارا هستند.</span></p>
<p><strong>Background and Aim: </strong>Using active antimicrobial packaging reduce the risks of growth of pathogenic or spoilage microorganisms in foods. In this study, antimicrobial activity of poly lactic acid (PLA) films containing different concentrations (0, 0.5, 1 and 1.5%) of <em>Trachyspermum ammi</em> essential oil and ethanolic extract of propolis (0, 1 and 2%) was evaluated against <em>Listeria monocytogenes</em>, <em>Staphylococcus</em> <em>aureus</em>, <em>Escherichia coli O157:H7</em> and <em>vibrio parahaemolyticus</em> by using disk diffusion assay.</p>
<p><strong>Materials and Methods: </strong>Circular discs of poly lactic acid films incorporated by essential oil and ethanolic extract of propolis, prepared by casting method on glass petri dishes, were placed on Muller-Hinton agar plates that previously inoculated by tested bacteria. Diameters of inhibition zones were measured after 24 h incubation of plates at 35<sup>o</sup> C, by using Digital Caliper and Digimizer software.</p>
<p><strong>Results: </strong>Result of this study showed that the inhibition zone was increased with increasing concentration of essential oil for all tested bacteria. Also, gram positive bacteria were more sensitive to the poly lactic acid films containing essential oil than gram negative bacteria. The results revealed that <em>L. monocytogenes </em>was the most sensitive bacteria against films containing<em> Trachyspermum ammi</em> essential oil alone or in combination by ethanolic extract of propolis. Also, poly lactic acid films containing ethanolic extract of propolis showed no inhibitory effects against all tested bacteria.</p>
<p><strong>Conclusions: </strong>Poly lactic acid films containing <em>Trachyspermum ammi</em> essential oil have a high potential for antimicrobial food packaging applications to enhance the safety of food products.</p>
<p></p>
<p dir="RTL"></p>
انتشار دیسک, ضد میکروبی, پلی لاکتیک اسید, اسانس, برموم
Disk Diffusion, Antimicrobial, Poly lactic acid, Essential oil, Propolis
44
51
http://ijmm.ir/browse.php?a_code=A-10-605-2&slc_lang=fa&sid=1
Ali
Khanjari
علی
خنجری
khanjari@ut.ac.ir
10031947532846008159
10031947532846008159
Yes
Department of Food hygiene, Faculty of Veterinary medicine, University of Tehran, Tehran, Iran
گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
Amir
Jahanbakhsh
امیر
جهانبخش
amir_jahanbakhsh1987@yahoo.com
10031947532846008160
10031947532846008160
No
Department of Food Science, Faculty of Agriculture, Islamic Azad University, Varamin Branch, Varamin, Iran
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین، ورامین، ایران
Peyman
Rajaie
پیمان
رجایی
prajae@gmail.com
10031947532846008161
10031947532846008161
No
Department of Food Science, Faculty of Agriculture, Islamic Azad University, Varamin Branch, Varamin, Iran
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین، ورامین، ایران
Samira
Fayazfar
سمیرا
فیاض فر
samirafayaz@gmail.com
10031947532846008162
10031947532846008162
No
Department of Food hygiene, Faculty of Veterinary medicine, University of Tehran, Tehran, Iran
گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
Afshin
Akhondzadeh Basti
افشین
آخوندزاده بستی
aakhond@ut.ac.ir
10031947532846008163
10031947532846008163
No
Department of Food hygiene, Faculty of Veterinary medicine, University of Tehran, Tehran, Iran
گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
Hossein
Esmaeili
حسین
اسمعیلی
hesmaeli@ut.ac.ir
10031947532846008164
10031947532846008164
No
Department of Microbiology, Faculty of Veterinary medicine, University of Tehran, Tehran, Iran
گروه میکروب شناسی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
Fatemeh
Gholami
فاطمه
غلامی
gholamif@ut.ac.ir
10031947532846008165
10031947532846008165
No
Department of Poultry disease, Faculty of Veterinary medicine, University of Tehran, Tehran, Iran
گروه بهداشت و بیماری های طیور، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
Zahra
Sharifikhah
زهرا
شریفی خواه
m.sharifi.khah.65@gmail.com
10031947532846008166
10031947532846008166
No
Department of Food Science, Faculty of Agriculture, Islamic Azad University, Savadkooh Branch, Savadkooh, Iran
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سوادکوه، سوادکوه، ایران