Iranian Journal of Medical Microbiology
مجله میکروب شناسی پزشکی ایران
Iran J Med Microbiol
Medical Sciences
http://ijmm.ir
1
admin
1735-8612
2345-4342
8
10.30699/ijmm
14
8888
13
en
jalali
1394
7
1
gregorian
2015
10
1
9
3
online
1
fulltext
fa
اثر ضدمیکروبی و تجمع سلولی لاکتوباسیلوس های پروبیوتیکی با برخی از باکتری های بیماری زا
The Co-aggregation effects of probiotic lactobacillus against some pathogenic bacteria
باکتری شناسی پزشکی
Medical Bacteriology
مقاله پژوهشی
Original Research Article
<p dir="RTL" style="text-align: justify"><strong>زمینه و اهداف:</strong> امروزه <em>لاکتوباسیلوس </em>ها ی پروبیوتیکی به علت داشتن خصوصیات ضد میکروبی و به ویژه تجمع پذیری که از اتصال اولیه و استقرار باکتری های بیماری زا در بدن میزبان جلوگیری می کنند. هدف از این مطالعه، بررسی اثر ضدمیکروبی و تجمع پذیری باکتری های پروبیوتیکی <em>لاکتوباسیلوس پلانتاروم</em> <span dir="LTR">PTCC 1058</span> و <em>لاکتوباسیلوس</em> <em>کازه ای</em><span dir="LTR">PTCC 1608 </span> و نیز جدایه های <em>لاکتوباسیلوسی</em> محصولات لبنی شهرستان سبزوار بر روی برخی از باکتری های بیماری زا است.</p>
<p dir="RTL" style="text-align: justify"><strong>مواد و روش کار: </strong><em>لاکتوباسیلوس های</em> پروبیوتیکی با روش های استاندارد از نمونه های لبنی سنتی جداسازی وخالص سازی شدند. از ده جدایه <em>لاکتوباسیلوس های</em> پروبیوتیکی، دو جدایه که بیشترین توان پروبیوتیکی را داشتند، انتخاب شدند و ویژگی های فیلوژنی و مولکولی آن هابه کمک تکنیک <span dir="LTR">16s rRNA sequencing</span> بررسی شد. اثر ضد میکروبی و ضد اتصالی باکتری های پروبیوتیک با استفاده از روش های <span dir="LTR">Modified Double Layer</span> ، <span dir="LTR">Co-Culture</span> و <span dir="LTR">Co-aggregation</span> مورد بررسی قرار گرفت وسپس با استفاده از میکروسکوپ نیروی اتمی <span dir="LTR">AFM</span> تجمع پذیری باکتری های پروبیوتیک با باکتری بیماری زا مشاهده شد.</p>
<p dir="RTL" style="text-align: justify"><strong>یافتهها: </strong>در این تحقیق <em>لاکتوباسیلوس های</em> پروبیوتیکی جدا شده از ماست سنتی سبزوار ونیز باکتری های استاندارد لاکتوباسیلوس پلانتاروم و لاکتوباسیلوی کازه ای بیشترین اثر ضد میکروبی در کشت دولایه و تجمع سلولی با باکتری های بیماریزای <em>سودوموناس آئروژنرا، اشیرشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئووس </em>را به ترتیب نشان دادند اثر مهار رشد باکتری های بیماریزا در حضور باکتری های پروبیوتیک با استفاده از روش کشت همزمان مشاهده شد<em>.</em></p>
<p dir="RTL" style="text-align: justify"><strong>نتیجهگیری</strong>: آزمایش های انجام شده نشان داد که باکتری های پروبیوتیکی در این تحقیق توانایی جلوگیری از رشد باکتری های بیماریزا را داشتند و دراین میان<em> لاکتوباسیلوس کازه ای</em> اثر ضد میکروبی ونیز تجمع پذیری قابل ملاحظه ای با باکتری های بیماریزا داشت و شاید بتوان از آن بعنوان کاندیدای مناسب جهت کنترل بیماری استفاده کرد.</p>
<p style="text-align: justify"><strong>Background and Aim: </strong>Nowadays, probiotic <em>Lactobacilli</em> are as suitable candidate to control and treat diseases, due to their microbial characteristics and especially co-aggregation which prevent attachment and colonization of pathogenic bacteria. The aim of this study is investigation of antimicrobial and co-aggregation of probiotic bacteria,<em> Lactobacillus.plantarum</em> PTCC 1601, <em>Lactobacillus.casei </em>PTCC 1801, and isolated <em>Lactobacilli</em> from dairy products of Sabzevar city against some pathogenic bacteria.</p>
<p style="text-align: justify"><strong>Materials and Methods: </strong>Isolation and purification of probiotic <em>lactobacilli</em> from Sabsevar traditional dairy products was done by common methods. Among 10 isolated probiotic <em>lactobacilli</em>,two of them which had more probiotic potentail were selected and their phylogenetic and molecular characteristics was investigated by 16s rDNA sequencing technique. Antimicrobial and anti-adhesive effect of probiotic bacteria was examined by Modified Double Layer, Co-Culture and Co-aggregation methods. Co-aggregation of probotic bacteria with pathogens was seen by ATM microscope.</p>
<p style="text-align: justify"><strong>Results: </strong>In this study, isolated probotic <em>lactobacilli</em> from Sabsevar traditional dairy products and standard bacteria,<em> L.plantarum</em> and <em>L.casei </em>shown the most antimicrobial effect and co-aggregation with pathogenic bacteria,<em> Pseudomonas aeruginosa, Escherichia coli </em>and<em> Staphylococcus aureus, </em>respectively<em>.</em> Inhibition of pathogenic bacteria in the presence of probotic bacteria was seen by co-culture method.</p>
<p style="text-align: justify"><strong>Conclusions: </strong>According to this study, all used probiotic bacteria in this research inhibited the growth of pathogenic bacteria, among them <em>L.casei</em> had spectacular antimicrobial effect and co-aggregation with pathogenic bacteria and it may be used as a suitable candidate to control diseases.</p>
لاکتوباسیلوس,Co-Culture ,Co-Aggregation , میکروسکوپ نیروی اتمی AFM
lactobacillus, Co-culture, Co-Aggregation, AFM microscopy
14
22
http://ijmm.ir/browse.php?a_code=A-10-244-1&slc_lang=fa&sid=1
Mliheh
Ershadian
ملیحه
ارشادیان
ershadianmaliheh@yahoo.com
10031947532846005088
10031947532846005088
Yes
Department of Micribiology, Damghan Branch, Islamic Azad University, Damghan, Iran.
گروه میکروبیولوژی ،دانشگاه آزاد اسلامی، واحد دامغان،دامغان، ایران
Nazila
Arbab Soleimani
نازیلا
ارباب سلیمانی
nazilaarbab@yahoo.co.uk
10031947532846005089
10031947532846005089
No
Department of Micribiology, Damghan Branch, Islamic Azad University, Damghan, Iran.
گروه میکروبیولوژی ،دانشگاه آزاد اسلامی، واحد دامغان،دامغان، ایران
Hatef
Ajodani Far
هاتف
آجودانی فر
nazilaarbab@yahoo.co.uk
10031947532846005090
10031947532846005090
No
Department of Micribiology, Damghan Branch, Islamic Azad University, Damghan, Iran.
گروه میکروبیولوژی ،دانشگاه آزاد اسلامی، واحد دامغان،دامغان، ایران
Mohammad Reza
Vaezi Khakhki
محمد رضا
واعظی کاخکی
10031947532846005091
10031947532846005091
No
Department of Biology, Hakim Sabzevari University, Sabzevar, Iran
گروه زیست شناسی دانشگاه حکیم سبزواری، سبزوار، ایران