Iranian Journal of Medical Microbiology
مجله میکروب شناسی پزشکی ایران
Iran J Med Microbiol
Medical Sciences
http://ijmm.ir
1
admin
1735-8612
2345-4342
8
10.30699/ijmm
14
8888
13
en
jalali
1394
4
1
gregorian
2015
7
1
9
2
online
1
fulltext
fa
تاثیر استفاده از پیش تیمار مایکروویو در خشک کردن ریشه جوز هندی بر خاصیت ضدمیکروبی آن در مقابله با باکتری های بیماری زا و کپک های عامل فساد
The Effect of using microwave pretreatment in drying roots nutmeg on antimicrobial properties against pathogenic bacteria and spoilage molds
مواد ضد میکروبی
Antimicrobial Substances
مقاله پژوهشی
Original Research Article
<p dir="rtl"><strong>زمینه و اهداف:</strong> گیاهان انواع مختلفی از مواد زیست فعال تولید میکنند که آنها را یک منبع غنی از ترکیبات دارویی میسازد. تکنولوژی ترکیبی روشی است که در آن از ترکیب دو یا چند تکنولوژی متداول یا پیشرفته به صورت همزمان یا متوالی برای انتقال حرارت و رطوبت استفاده میشود. هدف از این پژوهش بررسی تاثیر استفاده از پیش تیمار مایکروویو در خشک کردن ریشه جوز هندی بر خاصیت ضدمیکروبی آن در مقابله با باکتریهای بیماریزا و کپکهای عامل فساد بود.</p>
<p dir="rtl"><strong>مواد و روش کار: </strong>در این پژوهش از دو روش آون و آون به همراه پیش تیمار مایکروویو جهت خشک کردن ریشه جوز هندی استفاده شده و اثر خاصیت ضدمیکروبی عصاره تولیدی با هر دو روش علیه باکتریهای بیماریزا و کپکهای عامل فساد با دو روش دیسک انتشاری و رقتسازی در چاهک مورد بررسی قرار گرفت.</p>
<p dir="rtl"><strong>یافتهها: </strong>نتایج مقایسه میانگین و آنالیز دادههای نوع روش خشک کردن ریشه جوز هندی نشان داد که اثر نوع روش خشک کردن در سطح 99 درصد معنیدار بود (01/0><em><span dir="ltr">P</span></em>). همچنین نتایج حاصل نشان داد که عصاره ریشه جوز هندی در میان باکتریهای مورد مطالعه، بیشترین اثر ضد میکروبی را بر <em>سالمونلا</em>انتریکا و در میان قارچهای موررد مطالعه، بیشترین تاثیر را بر <em>تریکودرما ویریده</em> داشت.</p>
<p dir="rtl"><strong>نتیجهگیری</strong>: نتایج نشان داد که عصاره ریشه جوز هندی از رشد کپکهای عامل فساد و باکتریهای بیماریزای مواد غذایی جلوگیری نمود، همچنین نتایج نشان داد که استفاده از پیش تیمار مایکروویو در خشک کردن ریشه جوز سبب افزایش خواص ضد میکروبی آن شد.</p>
<p style="text-align: justify" dir="ltr"><strong>Background and Aim: </strong>Plants produce a diverse range of bioactive molecules, making them rich source of different types of medicines. Combinational technology is method which combination two or more technology (Conventional or advanced<span dir="rtl">(</span> to transfer heat and humidity. The purpose of this study was to investigate the effect of microwave pretreatment in drying roots nutmeg on Antimicrobial activity in the against disease bacteria and spoilage mold.</p>
<p style="text-align: justify" dir="ltr"><strong>Materials and Methods: </strong>In this study, two methods, oven and microwave oven with pre-treatment has been used for drying the roots nutmeg and antibacterial effects of extracts produced by both methods against pathogenic bacteria and spoilage mold was studied by disk diffusion method and dilution in the wells.</p>
<p style="text-align: justify" dir="ltr"><strong>Results: </strong>The results of the comparison and analysis of data showed that the methods of drying of the Hindi roots nutmeg was significant at the 99% level (p<0.01). Also the results showed that extract of roots nutmeg had the most antimicrobial effect on <em>Salmonella</em> <em>enterica </em> among the bacteria studied and <em>Trichoderma viride </em>among spoilage molds studied in this research.</p>
<p style="text-align: justify" dir="ltr"><strong>Conclusions: </strong>The results showed that extracts of roots nutmeg avoid the growth of spoilage mold and pathogenic bacteria. Also, The results showed that using of microwave pretreatment in drying of Hindi roots nutmeg, increase antimicrobial properties.</p>
ریشه جوز هندی, خاصیت ضد میکروبی, پیشتیمار مایکروویو, دیسک انتشاری, رقتسازی در چاهک
Roots nutmeg, Antimicrobial property, Microwave pretreatment, Disk diffusion, Dilution in the well
47
55
http://ijmm.ir/browse.php?a_code=A-10-136-4&slc_lang=fa&sid=1
Mohammad javad
Akbarian Meymand
محمد جواد
اکبریان میمند
j.akbarian@yahoo.com
10031947532846004396
10031947532846004396
No
Department of Food Science and Technology, Agricultural Sciences and Natural Resource university of Gorgan, Gorgan, Iran.
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران.
Samaneh
Faraji kafshgari
سمانه
فرجی کفشگری
samanefaraji_90@yahoo.com
10031947532846004397
10031947532846004397
Yes
Department of Food Science and Technology, Agricultural Sciences and Natural Resource university of Gorgan, Gorgan, Iran.
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران.
Ehsan
Mahmodi
احسان
محمودی
ehsan.mahmoudi66@yahoo.com
10031947532846004398
10031947532846004398
No
Department of Food Science and Technology, Agricultural Sciences and Natural Resource university of Gorgan, Gorgan, Iran.
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران.
Mehdi
Vatankhah
مهدی
وطن خواه
mehdi.5516@yahoo.com
10031947532846004399
10031947532846004399
No
Department of Food Science and Technology, Islamic Azad University of Sabzevar, Sabzevar.Iran
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار، سبزوار، ایران.