Iranian Journal of Medical Microbiology
مجله میکروب شناسی پزشکی ایران
Iran J Med Microbiol
Medical Sciences
http://ijmm.ir
1
admin
1735-8612
2345-4342
8
10.30699/ijmm
14
8888
13
en
jalali
1393
5
1
gregorian
2014
8
1
8
2
online
1
fulltext
fa
بررسی امکان استفاده از روش پردازش تصویر در شمارش کلنی باکتری ها و مقایسه آن با روش کلنی کانتر
Investigate the feasibility of using image processing method for the count of bacteria and comparison with Colony Counter
بیوتکنولوژی میکروبی
Microbial Biotechnology
مقاله پژوهشی
Original Research Article
<div align="right" style="direction: rtl">
<b>زمینه و اهداف: </b>شمارش کلنی های باکتری یک امر پیچیده برای میکروبیولوژیست ها می باشد. شمارش دقیق کلنی ها در اندازه های زیاد، به توانایی دیدن دقیق کلنی ها بستگی دارد. در این پژوهش، یک روش شمارش کلنی ها با نتایج دقیق تر، کارایی بیشتر و موثرتر نسبت به سیستم های قدیمی پیشنهاد می کنیم که در ظرف چند دقیقه کلنی ها را شمرده و موجب صرفه جویی در زمان می شود. پردازش تصویر روش بسیار دقیقی بوده و در عین غیر مخرب بودن، نتایج ثابتی را ارائه می دهد. هدف از این پژوهش، استفاده از روش پردازش تصویر با نرم افزار ایمیج جی جهت شمارش کلنی باکتری ها و مقایسه آن با روش قدیمی کلنی کانتر بود.
<br><b>مواد و روش کار:</b> ابتدا با استفاده از محلول سرم فیزیولوژی (5/8 گرم کلرید سدیم در لیتر) از فلورهای میکروبی روده بلدرچین، خمیر نانوایی و نوشیدنی کفیر، رقت های <sup>1-</sup> 10 تا <sup>9-</sup>10 تهیه شد. سپس به ترتیب در محیط کشت های پلیت کانت آگار، YGC آگار و MRS آگار، کشت سطحی داده و در انکوباتور گرمخانه گذاری شدند. کلنی های رشد کرده توسط کلنیکانتر و نرم افزار ایمیج جی در سه تکرار شمارش شدند.
<br><b>یافتهها: </b>در رقت های <sup>5-</sup> 10 تا <sup>9-</sup> 10، بین اعداد گزارش شده توسط دو روش شمارش کلنی کانتر و پردازش تصویر، تفاوتی دیده نشد، اما در رقت های 1- 10 تا 4- 10 تفاوت قابل توجهی وجود داشت که با تکرار آزمون ها به صحت عدد گزارش شده توسط پردازش تصویر پی برده شد.
<br><b>نتیجهگیری:</b> با توجه به نتایج این پژوهش، میتوان روش پردازش تصویر را بهعنوان یک روش دقیق و سریع در شمارش کلنی باکتری ها معرفی نمود.
</div>
<b>Background and Aim:</b> Considering the importance of quality and bacterial contamination in food products, a rapid, accurate and able method to deliver consistent results for counting bacteria is an essential. Application of image processing in the measurement of quality is one of important research topics. This method is very accurate and non-destructive with constant results. The aim of this study was the use of image processing in bacterial count (Quail flora, sourdough and drinks kefir) and comparison with Colony Counter method.
<br><b>Materials and Methods: </b>First, of intestinal microbial flora Quail, sourdough and drink kefir, Dilutions were prepared from 10 -1 to 10-9. Then respectively in plate count agar, YGC agar and MRS agar were cultured surface (Quail flora and lactic acid bacteria in drink kefir at 37 ° C and yeast in sourdough at 25 °C). After 24 hours, colonies grown by Colony Counter and Image J software were counted in triplicate.<br><b>Results:</b> The results showed that in dilutions of 10-5 to 10-9, don’t difference between the numbers reported by the two methods but in dilutions of 10 -1 to 10-4, there were significant difference between the numbers reported by the two methods.
<br><b>Conclusions:</b> According to the results of this research can be introduced image processing an accurate and rapid method for bacterial count.
پردازش تصویر, کلنی کانتر, فلور میکروبی, ایمیج جی.
image processing, Microbial flora, colony counter, Image J.
8
13
http://ijmm.ir/browse.php?a_code=A-10-136-3&slc_lang=fa&sid=1
Mohammad javad
Akbarian Mymand
محمد جواد
اکبریان میمند
j.akbarian@yahoo.com
10031947532846003180
10031947532846003180
No
Department of Food Science and Technology, Agricultural Sciences and Natural Resource university of Gorgan, Gorgan, Iran.
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی گرگان،گرگان ، ایران
samane
farji kafshgari
سمانه
فرجی کفشگری
samanefaraji_90@yahoo.com
10031947532846003181
10031947532846003181
Yes
Department of Food Science and Technology, Agricultural Sciences and Natural Resource university of Gorgan, Gorgan, Iran.
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی گرگان،گرگان ، ایران
alireza
sadeghi mahounak
علیرضا
صادقی ماهونک
sadeghiaz@yahoo.com
10031947532846003182
10031947532846003182
No
Department of Food Science and Technology, Agricultural Sciences and Natural Resource university of Gorgan, Gorgan, Iran.
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی گرگان،گرگان ، ایران
seyyed abdollah
hoseyni sharghi
سید عبدالله
حسینی شرقی
hosseyni@yahoo.com
10031947532846003183
10031947532846003183
No
Department of Food Science and Technology, Agricultural Sciences and Natural Resource university of Gorgan, Gorgan, Iran.
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی گرگان،گرگان ، ایران
mehdi
vatan khah
مهدی
وطن خواه
mehdi.5516@yahoo.com
10031947532846003184
10031947532846003184
No
Department of Food Science and Technology, Islamic Azad University of Sabzevar, Sabzevar.Iran.
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار، سبزوار، ایران