RT - Journal Article T1 - Prevalence and Comparison of Salmonella Serotypes in Indigenous and Industrial Chicken Eggs Collected from Khorramabad Using Culture and PCR Methods JF - Iran-J-Med-Microbiol YR - 2018 JO - Iran-J-Med-Microbiol VO - 12 IS - 2 UR - http://ijmm.ir/article-1-749-fa.html SP - 88 EP - 95 K1 - Prevalence K1 - Salmonella K1 - contamination K1 - Eggs K1 - PCR AB - زمینه و هدف: بیماری­ های منتقل‌شونده از طریق غذا، یکی از مشکلات اصلی بهداشتی و اقتصادی بین کشورهای صنعتی و غیرصنعتی هستند. سروتیپ­های سالمونلا به‌عنوان یکی از مهم‌ترین پاتوژن­ های غذا زاد در سراسر دنیا در نظر گرفته شده ­اند. طیور و تخم‌مرغ منابع اصلی برای سروتیپ­ های مختلف بیماری­زای سالمونلا در نظر گرفته می ­شوند. هدف از این مطالعه بررسی میزان شیوع آلودگی سالمونلایی در تخم‌مرغ­های بومی و صنعتی در خرم­آباد طی سال 2015 تا 2016 بود. مواد و روش‌کار: در این مطالعۀ مقطعی ـ توصیفی، در مجموع 360 تخم‌مرغ (180 بومی و 180صنعتی) از نواحی مختلف خرم­آباد جمع ­آوری شد. تخم‌مرغ ­ها بلافاصله تحت شرایط استریل به آزمایشگاه میکروبیولوژی منتقل شدند. به‌منظور تعیین آلودگی سالمونلایی، پس از کشت براساس روش‌های متداول مرجع، پرگنه­ های مشکوک با استفاده از سروتایپینگ و PCR بررسی شدند. یافته‌ها: نتایج حاکی از آن بود که 2 نمونه از 180 نمونه تخم‌مرغ بومی (1/1 درصد) با استفاده از تکنیک PCR آلودگی سالمونلایی داشتند؛ اما هیچ‌گونه آلودگی در تخم‌مرغ­ های صنعتی وجود نداشت. نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان می­دهد اگرچه سالمونلا در تخم‌مرغ­ های صنعتی یافت نشد، اما تخم‌مرغ ­های بومی تولیدشده در مزارع کوچک ممکن است برای مصرف‌کنندگان خطرناک باشند و باعث گسترش سالمونلا در محیط شوند. LA eng UL http://ijmm.ir/article-1-749-fa.html M3 10.30699/ijmm.12.88 ER -