%0 Journal Article %A Naghizadeh, Somayeh %A Moradl, Gholamali %T Determination of Antibiotic Resistance and Identification of Tetracycline (tet) Resistance Genes in Salmonella enteritidis Strains Isolated from Food Sources %J Iranian Journal of Medical Microbiology %V 11 %N 4 %U http://ijmm.ir/article-1-535-fa.html %R %D 2017 %K Salmonella Typhimurium, Salmonella Enteritidis, tetracycline resistance genes ‎, %X زمینه و اهداف: سالمونلوز یک بیماری مهم در انسان و حیوانات است که به وسیله سرووارهای مختلف سالمونلا انتریکا ایجاد می­ شود. سرووارهای انتریتیدیس و تیفی­موریوم از شایع­ترین سرووارها در انسان و دام و همچنین عامل بیماری منتقله از طریق غذا می­باشند. هدف از این مطالعه بررسی الگوی مقاومت آنتی­بیوتیکی در سویه­های سالمونلای جداسازی شده از گوشت قرمز و شناسایی مولکولی ژنهای مقاومت به تتراسایکلین می باشد. مواد و روش­ کار: در این مطالعه، تعداد۲۳۰ نمونه گوشت قرمز از کشتارگاهها و مراکز توزیع گوشت قرمز جمع­آوری شد و با استفاده از روشهای کشت و بیوشیمیایی جهت جداسازی سالمونلا مورد بررسی قرار گرفت. سروتایپینگ نمونه ها با استفاده از آنتی سرم­های O و H انجام شد. آزمون حساسیت آنتی­بیوتیکی برای تمامی جدایه­ها انجام گرفت. جهت تشخیص ژنهای مقاومت به تتراسایکلین از روش MultiplexPCR و پرایمرهای اختصاصی ژنهای tetA، tetB، tetC و tetD استفاده شد. یافته ها و بحث: تعداد۶۰ نمونه سالمونلا جداسازی و شناسایی شد. نتایج سروتایپینگ نشان داد هر ۶۰ نمونه مربوط به گروه D و سرووار انتریتیدیس هستند. بیشترین میزان مقاومت به آنتی­بیوتیک آموکسی­سیلین و کمترین میزان مقاومت به آنتی­بیوتیک جنتامایسین بدست آمد. ۲۵ درصد نمونه­ها به تتراسایکلین مقاومت داشته­اند. در میان ایزوله­های مقاوم به تتراسیکلین، در مجموع ۶۰ درصد واجد ژنهای tet بودند که ۷ ایزوله (۴۶/۶%) دارای ژن tetA و یک جدایه دارای ژن tetB و یک جدایه دارای ژن tetC بود. مطالعه حاضر نشان دهنده شیوع بالای سالمونلا در نمونه های گوشت قرمز و مقاومت آنتی­بیوتیکی از جمله مقاومت به تتراسیکلین می­باشد. %> http://ijmm.ir/article-1-535-fa.pdf %P 64-69 %& 64 %! %9 Brief Original Article %L A-10-895-1 %+ Department of Microbiology, Saveh Branch, Islamic Azad University, Saveh, Iran %G eng %@ 1735-8612 %[ 2017